Ali zares pomagamo drugim nositi njihov križ?

Ozrimo se na svoje življenje in na ljudi, s katerimi se vsak dan srečujemo. Tako kot je bil Simon iz Cirene poklican, da pomaga Jezusu nositi križ, premislimo o tem, ali smo tudi sami že kdaj podali roko pomoči potrebnemu?

V Evangeliju po Luku je zapisano:

»Ko so ga odvedli, so prijeli Simona iz Cirene, ki je prihajal s polja, in mu naložili križ, da ga je nesel za Jezusom.«

Lk 23:26

Jezusa so na poti na Golgoto, kjer je bil križan, neusmiljeno tepli, medtem ko je Njegova fizična moč z vsakim udarcem bolj pešala. Postalo je očitno, da sam ne bo zmogel nositi svojega križa. Ko so mimoidočega Simona iz Cirene pozvali, naj mu pomaga, je sprejel izziv in Jezusu pomagal nositi težki križ.

ZAČNITE VAŠ DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli obljubo iz Svetega pisma – BREZPLAČNO!

.

Smo zares pripravljeni pomagati drugim?

Ali bi bili sami enako pripravljeni iz sočutja pomagati neznancu? Bi obrisali solze bolečine sočloveku in ga potolažili, da bodo prišli tudi boljši dnevi? Ali pa bi enako kot rimski vojaki gledali stran, ob tem ko nekdo drug trpi, ker to enostavno ni naša stvar?

Skupaj s skupino prijateljev pogosto obiščem bližnjo sirotišnico, kjer svoj čas posvetimo čudovitim otrokom in jih tudi obdarimo s tem, kar najbolj potrebujejo. Tako pomagam s čiščenjem prostorov, pri deljenju obrokov, pa tudi s petjem in plesom z otroki, z iskrenim pogovorom. 

Najbolj me osupne, da po koncu vsakega takega obiska čutim, kakor da sem prenovljen, srečnejši in močnejši. Čutim okrepljeno vero v neverjetne Božje čudeže in priložnosti, ki nam jih ponuja.

Vsakdo ima svoje breme

Nedvomno drži, da v življenju vsakdo nosi svoj križ. Nekateri se bojujejo s kroničnimi  in težkimi boleznimi, kot je recimo rak, drugi poskušajo rešiti svoj zakon, nekatere obremenjujejo dolgovi, drugi pa žalujejo zaradi izgube bližnjega. 

Bremena mnogih so enostavno pretežka, da bi jih lahko nosili sami. Podobno kot se je to zgodilo Simonu iz Cirene, nas Bog v pravem trenutku postavi v življenje drugega človeka, da mu lahko pomagamo nositi njegov križ, v Božjo slavo.

Vedno ko pomagamo drugim ljudem, to delamo za Boga, čeprav pomena tega še ne dojemamo v celoti. Morda ne bomo nikoli povsem razumeli, kako pomoč drugemu prispeva k skupnemu dobremu. Če pa z vsem srcem poslušamo Boga, zaupamo, da se Njegov načrt uresničuje.

“Le kako naj pomagam?”

Ogromno načinov je, na katere lahko pomagamo drugim. Lahko delimo svoj obrok z lačno osebo, naredimo uslugo starejšemu sosedu, obiščemo bolnega sorodnika v bolnišnici ali molimo za koga s strtim srcem. Lahko tudi ponudimo moralno podporo komu, ki preprosto potrebuje družbo. 

Vsakič ko srečamo osebo, ki trpi zaradi teže križa, ji lahko ponudimo ramo, da se nasloni nanjo, ali pa roko pomoči. Vsakič ko komu pomagamo olajšati trpljenje, pokažemo, da se ta svet ne vrti samo okoli nas.

Nikoli ne moremo vedeti, kdaj se bomo na življenjski poti morda sami znašli v podobnem položaju, ko bomo prosili Boga, da nam pošlje ljudi, ki nam bodo stali ob strani.

ŽELITE BITI NA TEKOČEM?

Ko bomo objavili kaj novega, boste prvi izvedeli za to.​

.

Bog kliče vsakega posebej iz množice

Pomislimo na vse ljudi, ki nam jih je Bog poslal naproti v vsem našem življenju. Ta nam še vedno maha, da stopimo iz množice, in nas poziva, da pomagamo Kristusu nositi njegov križ. 

Kakor koli lahko pomagamo, pomagajmo drugim nositi njihov križ, obrišimo njihove solze in jim vlijmo upanje. Tako bomo pomagali ustvariti prenovljen, krščanski svet, ki bo poln Božje ljubezni, usmiljenja in zmage.

Članek je prevedel Operando. Prevedeno in prirejeno po izvirniku iz Operandove angleške spletne strani.

Vam je všeč, kar delamo? Podprite nas.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe. Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Kliknite spodnji gumb in si preberite več.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Varen način plačila preko SSL enkripcije.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 100,00€ One Time

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja