Molitev za zakon: Z Bogom do veselja v zakonu

Izmenjava zaobljub svetega zakona med vama, zakonca, bo vedno eden najlepših dogodkov v življenju, saj z vama praznuje vsa Cerkev, prijatelji in sorodniki.

V resnici je to le začetek poti, ki bo trajala vse življenje. Vaš odnos bo odražal lepoto in uspeh samo, če bosta krepila vajin zakon z molitvijo v dobrih in slabih časih.

Molitev je namreč komunikacija srca z Bogom in vam nudi priložnost, da se približate Božjemu prestolu milosti. Skrivnost uspeha v zakonu je v redni vsakdanji molitvi, intimnem odnosu z Bogom in seveda odnosu med vama.

ZAČNITE VAŠ DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli obljubo iz Svetega pisma – BREZPLAČNO!

.

Če Boga postavite na prvo mesto v svojem zakonu, bo tudi On postavil vajino zvezo na prvo mesto. Molitev bo okrepila vajin zakon in tudi vaša vera v Boga bo postala bolj močna.

Ko boste pokleknili pred Njega in molili za vaš zakon, vam bo omogočil, da boste vedno stali pokončno in skupaj z njim premagali izzive. Molitev bo v vas oblikovala ponižnost. Pomagala vam bo, da se boste osvobodili vseh skrbi in se prepustili Božjemu vodstvu.

To je kot motor, ki vam bo dal moč, da v svoj zakon vnesete življenje v Božji slavi.

Molitev za moj zakon:

Nebeški Oče,

danes prihajam predte, da se Ti zahvalim za dragoceni dar življenja in vse, kar si naredil in še delaš v mojem življenju, v življenju mojega sozakonca in v najinem zakonu. Ponižno Te prosim za močnejšo vez ljubezni in enotnosti v najini zakonski zavezi.

Pomagaj mi prepoznati in odkloniti vse, kar ne poveličuje Tvojega imena, da bo najin zakon odražal duhovno, fizično in duševno enotnost in globino. Ponižno Te prosim okrepi najino fizično in duhovno vez.

Prijazno nama pokaži, katera najina dejanja ali ravnanja nama onemogočajo, da bi najin odnos postal bolj intimen in povezan s Teboj. Osvobodi najini srci preteklih bolečin in ponovno okrepi vero vate.

Dragi Gospod, pomagaj meni in mojemu sozakoncu ohranjati poštenost in odkritost v vsem, česar se lotiva. Naj bo Tvoja resnica vedno sijoča luč, tudi ko rešujeva nesoglasja med nama. Zahvaljujeva se Ti, da naju držiš za roke in naju vodiš k odkritosti, ko se prepuščava Tvojemu vodstvu.

Gospod, ustvari v meni duha odpuščanja, ko si prizadevam za izgradnjo močne zakonske zveze, ki bo postavljena na temelju Tvoje Besede. Primi me za roko in me usmeri na pot   odpuščanja, pomagaj mi, da nikoli ne pozabim, da si me Ti prvi ljubil. Odločil si se, da mi odpustiš mojo krivičnost.

Bog Oče, zahvaljujem se Ti za dobro telesno, duhovno in duševno zdravje naju obeh. Prosim Te, podari nama moč, da Te bova poveličevala z najinimi telesi, ki sta Templja Svetega Duha in pripadata Tebi. Prosim Te za božjo modrost, da bova gradila zdravo duhovno in zakonsko življenje, v katerem si Ti nad vsem.

Gospod, odpri moje notranje oči in mi pomagaj biti zakonec, kakršen si mi namenil biti. Jasno mi pokaži moje šibke točke in mi pomagaj, da se izboljšam. Pomagaj mi, da bom močan steber, na katerega lahko računa moj sozakonec, in nama obema pomagaj, da bova vsak dan v življenju bolj hrepenela po Tebi.

Ljubim Te, Gospod, in večno poveličujem Tvoje Sveto ime.

Amen.

Članek je prevedel Jože Kadivec. Prevedeno in prirejeno po izvirniku iz Operandove angleške spletne strani.

Vam je všeč, kar delamo? Podprite nas.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe. Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Kliknite spodnji gumb in si preberite več.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Varen način plačila preko SSL enkripcije.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 100,00€ One Time

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja