Splošni pogoji in politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih društvo Operando zbira od vas, ko se naročite na prejemanje vsebin kot so dnevne božje obljube, obvestila o novih prispevkih, obvestila o dobrodelnh namenih in projektih društva ali ob nakupu katerega od izdelkov v spletni trgovini operando.org.

Upravljavec

Upravljavec podatkov je Društvo Operando, Gornji trg 18, SI-1000 Ljubljana, e-poštni naslov info@operando.si.

Upravljavec jamči, da bo podatke obdeloval v skladu z veljavno slovensko in evropsko zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov ter svojo politiko zasebnosti. Vaše podatke bomo uporabljali izključno znotraj društva Operando za namene, za katere ste nam jih posredovali. Vaše osebne podatke obdelujemo s pomočjo CRM programa MailerLite, katerega strežniki delujejo v Združenih državah Amerike, v skladu z vsemi potrebnimi certifikati in zakoni za varstvo osebnih podatkov. Za kar najboljše zavarovanje osebnih podatkov nam pri tehnični izvedbi lahko pomagajo drugi posamezniki ali organizacije (obdelovalci).

Katere osebne podatke zbiramo?

Za pošiljanje naših elektronskih sporočil nam prejemnik ob izpolnitvi elektronskega obrazca za prijavo na ustrezno mailing listo posreduje le osnovne osebne podatke (ime, priimek in naziv) ter podatek za komunikacijo (e-mail naslov). Ob nakupu izdelka v spletni trgovini nam prejemnik pošlje tudi podatke o svojem naslovu bivališča, po želji tudi telefonsko številko. Ob vpisu vaših podatkov pridobimo tudi informacije povezane z vašim IP naslovom in vaši spletni poti, s pomočjo katere lahko izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo (vam ponudimo vsebine, ki za vas najbolj relavantne in zanimive).

Soglasje

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, lahko obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni podstrani strani društva Operando namenjeni prijavi na mailing liste kliknete »Potrdi« ali ko potrdite nakup v spletni trgovini Operando Plus. Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete s klikom na to povezavo, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila, ki ga prejmete od Društva Operando oz. preko elektronske pošte na naslov: info@operando.si. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o naših vsebinah. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

Kakšne so pravne podlage za obdelovanje vaših osebnih podatkov?

V skladu z veljavno zakonodajo s področja varovanja osebnih podatkov lahko vaše osebne podatke obdelujemo, če ste nam dali soglasje, ki ga lahko kadarkoli prekličete.

Za katere namene zbiramo vaše osebne podatke?

Osebne podatke zbiramo le za namen pošiljanja naših brezplačnih elektronskih sporočil, ki so nam na voljo in ste jih sami naročili: Prejemanje novic o novih prispevkih, dobrodelnih namenih, dnevne božje obljube in informacije o izdelkih spletne trgovine Operando Plus. Podatke zbiramo izključno za lastne potrebe in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Koliko časa hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke bomo hranili v skladu z veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov samo toliko časa, kolikor je to potrebno za namene, za katere jih obdelujemo, ali za ravnanje v skladu z zakonom. Osebne podatke, ki jih hranimo na podlagi vaše osebne privolitve, hranimo trajno, do vašega preklica. Po preteku obdobja hrambe ali zahtevi za izbris, osebne podatke trajno izbrišemo.

Kakšne so vaše možnosti in pravice v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki?

Vedno nas lahko kontaktirate, če imate vprašanja v zvezi svojimi osebnimi podatki, da ugotovite, katere vaše podatke imamo in njihov izvor. Pod določenimi pogoji imate pravico prejeti izpis osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, v običajno uporabljeni, strukturirani strojno berljivi obliki. Če v osebnih podatkih najdete kakšno napako, ali če se vam zdijo nepopolni ali napačni, lahko zahtevate popravek ali dopolnitev.

Pravice lahko uveljavite na način, da nam pošljete navadno pošto ali elektronsko pošto na spodaj naveden naslov z naslednjimi podatki: ime in priimek, naslov, elektronski naslov ali telefonsko številko ter kakršenkoli dodatni identifikacijski kriterij, ki nam bo omogočal vašo nedvoumno identifikacijo.

Koga lahko kontaktiram, če imam vprašanja v zvezi mojimi osebnimi podatki?

Pišete nam lahko na info@operando.si. Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo tudi dodatne informacije, potrebne za potrditev vaše identitete. Zavrnemo lahko zahteve, ki so nerazumno ponavljajoče, pretirane ali očitno neutemeljene.

Kako lahko prekličem soglasje?

Vaše soglasje lahko kadarkoli prekličete na poštnem ali e-poštnem naslovu upravljalca ali s klikom na odjavo v e-poštnem sporočilu. Na poštnem ali e-poštnem naslovu upravljavca lahko pridobite tudi informacijo o zbranih podatkih, predlagate izbris, popravek ali omejitev obdelave v skladu z Uredbo (EU) 2016/679.

Spremembe naše politike zasebnosti

Politiko zasebnosti redno posodabljamo. Zadnja posodobitev je bila v mesecu maju 2018.