Naša zgodba

Beseda Operando izhaja iz latinske besede ‘Opera’, ki pomeni ‘stvaritev’ (ustvarjalno delo). Označuje dogajanje v sedanjem času in jo na najlepši način uporabimo v stavku:

Dio sta operando ali Bog deluje (v tem trenutku).

Ideja za naziv društva se je rodila prav iz te resnice: Bog dela – zdravi, rešuje, podarja, se daruje ustvarja – ta trenutek!

Ali kot pravi Jezus: Moj Oče neprenehoma dela in tudi jaz delam. (Jn 5:17)

Potovanje

Zakonca Silva in Nace Volčič sta se 31. marca 2016 odpravila po svetu, od skupnosti do skupnosti, od misijona do misijona, povsod tam, kjer se dobri in iskreni ljudje po najboljših močeh trudijo delati za najbolj uboge med nami – zapostavljene, prezrte in odrinjene.

Pričevanje

Na poti pričujeta o delu, ki ga Bog udejanja po teh ljudeh, o tem pišeta in s tem usmerjata pozornost bralcev tudi v dobre in pozitivne novice, saj nas mediji vsak dan vztrajno prepričujejo, da so vojne, nemiri in nesreče vse, kar se dogaja na tem svetu.

Darovanje

V vsaki od teh skupnosti darujeta svoj čas in delo, hkrati pa spodbujata bralce bloga k darovanju finančnih prispevkov za konkretne potrebe skupnosti v kateri trenutno živita in delata.

25. februarja 2016 sta skupaj s sodelavci ustanovila društvo Operando, z namenom oblikovati skupnost ljudi, ki želijo prispevati svoj del na njuni poti in hkrati delijo vrednote društva.

Poslanstvo društva Operando >>

Računalniška učilnica za revne v Sao Paulu

1% že darovano/983 € do cilja
Misijonarji v Sao Paulu že vrsto let služijo na misijonu blizu metropole,...
Darujte zdaj
Facebook skupina 'Operando - Bog dela!' ima že več kot 2.400 članov!

Pridružite se naši skupini!

Skupina je zaprtega tipa, zato zaprosite za vstop.

KLIKNITE TUKAJ >>

>