Molitev za zavržene in zapuščene otroke

Gospod, danes Ti izročamo otroke, ki so osiroteli ali so jih starši zavrgli. Izročamo Ti otroke, ki ne poznajo ljubezni mame ali očeta, ali obeh. V tvoje varstvo priporočamo tudi otroke staršev, ki zaradi katerega koli vzroka ne zmorejo nuditi čustvene bližine in brezpogojne ljubezni. 

Te nedolžne otroke polagamo v tvoje naročje, da jih boš s svojim objemom potolažil in jim ozdravil rane zapuščenosti in zavrženosti.

ZAČNITE DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli kratko jutranjo molitev – BREZPLAČNO!

Gospod, daj, da bo v njihovih srcih nenehno odmeval očetov ljubeči glas: “Ti si moj ljubljeni sin, nad teboj imam veselje.” (Mr 1, 11)

Daj, da ti otroci ne bi nikoli podvomili v tvojo dobroto. Naj njihova srca ne otrdijo zaradi zgodnje izgube staršev

Gospod, Ti ljubiš vsakega izmed njih s tolikšno skrbjo in milino. Utrdi v njih zavest, da so vredni ljubezni in pozornosti Tebe in drugih ljudi. Gospod, prosim te za vse ljudi, ki so ob njih, da bi jim pomagali, odprli svoja srca in jih podprli z vsem potrebnim na njihovi poti v odraslost.

Odpri jim vrata družin in parov, ki bi jim lahko ponudili varen in ljubeč dom. Naj vznikne v njih hrepenenje in želja, da bodo lahko sprejeli tvoje otroke v svoje življenje.

Varuj otroke pred ljudmi, ki jim bi lahko škodovali in jih ranili zaradi njihove otroške ali mladostne neizkušenosti. Varuj njihov pogled in nedolžnost. Zaščiti jih pred izkoriščevalci in trgovci z ljudmi. Pošlji jim na pot dobre sogovornike in zaščitnike, ki jih bodo obranili pred vsako težko in travmatično izkušnjo.

Ozdravi rane, ki ostajajo zakopane v njihovih srcih in telesu. Pomagaj jim najti ustreznega sogovornike in ljubeče spremljevalce, da bodo osvobojeni vsega, kar jih drži stran od pristnega veselja in zdrave radovednosti, ki naj bi jo imel vsak otrok.

Podpri njihova mlada življenja, da bodo zacvetela v vsej lepoti. Ustvari pogoje, da bodo ti otroci prejeli ustrezno izobrazbo in zaživeli polno in ustvarjalno življenje. Naj bodo v ponos skupnosti in v navdih drugim mladim, ki so prav tako ostali brez staršev.

Gospod, pokaži mi, če lahko kakorkoli pripomorem, da bi kdo teh otrok, postal bolj ljubljena in srečna oseba. Pokaži, katere talente in darove lahko dam na razpolago, da bi se velikodušno dotaknil njihovega življenja. 

Gospod, osvobodi me kakršnihkoli izgovorov ali pasti, da bi ne storil tega, k čemur me kličeš in pozivaš. Naj me tvoja milost poveže s temi najmanjšimi, da jim bom pomagal v njihovi ranljivosti in posebnem času njihove preizkušnje. Amen.

Delite s prijatelji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja