Molitev ženske: za moč, modrost in sočutje

Ženske nenehno iščemo ravnotežje med delom, skrbjo za dom, vzgojo otrok, partnerskimi odnosi in osebnimi interesi, medtem ko se soočamo z družbenimi pričakovanji in lastnimi ambicijami.

Velikokrat opustimo kakšno stvar na račun druge, da bi lahko izpolnile vse svoje dolžnosti in obveznosti, kar pa pogosto vodi v občutek utrujenosti in preobremenjenosti.

ZAČNITE DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli kratko jutranjo molitev – BREZPLAČNO!

Naj v tej molitvi ob odlomku o vrli ženi iz knjige Pregovorov 31,10-31 najdem navdih, moč in modrost, da bom lahko uspešno krmarila skozi vse izzive:

Dobri Bog,

Prosim Te, da mi pomagaš biti preudarna in modra kot svetopisemska vrla žena.

Gospod, naj bom ženska, ki prinaša blagoslov in veselje v svojo družino in skupnost. Naj moje roke delajo z veseljem in marljivostjo. Daj, da bom vedno polna ljubezni in sočutja do drugih. Naj bom odprta za potrebe ubogih in pripravljena pomagati tistim, ki so v stiski.

Vem, da je ljubkost varljiva in lepota minljiva, vendar pa žena, ki se boji Tebe, je hvale vredna.

Prosim Te, da mi daš pogum in moč, da bom vsak dan živela v zdravi pobožnosti in spoštovanju do Tebe. Naj bo moje življenje odsev Tvoje ljubezni in milosti.

Naj uživam sadove svojega dela in naj bodo moja dejanja hvaljena. Daj, da bo moje življenje polno dobrih del, ki prinašajo slavo Tvojemu imenu.

Pomagaj mi, da bom vsak dan bolj podobna tej vrli ženi, ki je dragocena v Tvojih očeh.

Gospod, hvala Ti za vse darove in blagoslove, ki mi jih daješ. Naj bom danes in vsak dan napolnjena s Tvojo modrostjo, ljubeznijo in močjo, da bom lahko služila drugim in Te slavila z vsem, kar počnem.

Amen.

Delite s prijatelji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja