Dal mi je v usta novo pesem, hvalnico našemu Bogu

Nebeški oče, hvala, ker danes polagaš svoje besede v moja usta. Pošiljaš me, da bom govorila Zate. Ti veš, da to ni ena mojih močnih veščin. Vendar mi tako kot Mojzesu naročaš, naj govorim v javnosti. Tako kot je bil Mojzes okoren z besedami in se je bal, da ne bo v celoti izpolnil svojega poslanstva zaradi svoje šibkosti, tako tudi jaz trepetam pred to nalogo. 

Zato Te prosim, da bi zmogla popolnoma zaupati Vate. Hvala, Gospod, ker mi zagotavljaš, da me tudi pri tem vodiš: »Zdaj pa pojdi; s tvojimi usti bom in te bom učil, kaj moraš govoriti.« (2 Mz 4, 10-11)

Gospod, vem, da sem grešna, in vem, da moja rešitev in svoboda prihajata le od Tebe. Tako kot si storil Izaiji, ki se je zavedal, da je nevreden oznanjati, kar si mu naročal, tako tudi mene osvobodi tega strahu. Gospod, naj se tudi mojih ustnic dotakne Tvoj angel z žerjavico, da bom hodila in govorila z zaupanjem, da sem varna v Tvoji roki. 

ZAČNITE DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli kratko jutranjo molitev – BREZPLAČNO!

Gospod, okrepi tudi v meni obljubo, ki si jo dal Izaiji: »Glej, tole se je dotaknilo tvojih ustnic, tvoja krivda je izbrisana, tvoj greh je odpuščen.« Pomagaj mi, da bom velikodušno odgovorila na Tvoj poziv: »Koga naj pošljem? Kdo bo šel za nas?« 

Photo: Pexels.com

Gospod, vedno varuj moje ustnice, da bodo oznanjale tvojo hvalo in slavo. Zato te prosim: »Postavi, Gospod, stražo k mojim ustom, čuvaj vrata mojih ustnic«! (Ps 141,3) »Naj celo moje bitje napolni tvoja milost, da bom od veselja prepevala: Dal mi je v usta novo pesem, hvalnico našemu Bogu.« (Ps 40,4a) »Moja usta naj govorijo Gospodovo hvalnico, vse meso naj slavi njegovo sveto ime na vekov veke.« (Ps 145,21) »Moja usta bodo oznanjala tvojo pravičnost, ves dan tvoje odrešenje, kajti ne poznam njunega seštevka.« (Ps 71,15)

Oče, obljubljaš mi: »Moj duh, ki je na tebi, in moje besede, ki sem ti jih položil v usta, se ne bodo umaknile iz tvojih ust, ne iz ust tvojega potomstva, ne iz ust potomcev tvojega potomstva, govori Gospod, od zdaj in na veke.« (Jer 1,9) »Svoje besede sem položil v tvoja usta, skril sem te v senco svoje roke, da bi vsadil nebo in utemeljil zemljo ter rekel Sionu: ‘Ti si moje ljudstvo!’« (Iz 51,16)

Amen.

Delite s prijatelji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja