Molitev ob naravnih nesrečah

Gospod, v teh dneh, ko smo sami in hkrati tudi toliko ljudi po svetu preizkušanih zaradi vremenskih vplivov in naravnih nesreč, Te prosimo, da se ozreš na nas, naše domove in skupnosti. 

Ti si gospodar vsega našega planeta. Gospoduješ vsem naravnim silnicam. Varuj nas pred nesrečo, materialno škodo, izgubo domov ali življenj. Naj zaupamo tako kot apostol Peter, ko si ga učil hoditi po vodi, da se ne bomo osredotočili na naše strahove, ampak zaupali Tebi in tvoji moči. 

Prosimo, da zaukažeš vetru, ognju in drugim silam narave, da se umirijo in prenehajo s svojo rušilno močjo. Mi nimamo moči, Tebi pa so pokorni.

ZAČNITE DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli kratko jutranjo molitev – BREZPLAČNO!

Usmili se nas in daj, da bi prebivali v miru. Varuj nas pred sušami, poplavami, gozdnimi požari in potresi, pred orkani, neurji, točo in drugimi neprilikami. Obrani nas pred lakoto, pomanjkanjem in izgubo najosnovnejšega za življenje. Jezus, odvrni od nas vse hudo in nas ohrani pri življenju.

Prosimo Te za vse tiste, ki so v teh dneh že utrpeli škodo ali izgubili bližnje v nesrečah. Naj v času preizkušenj najdejo zavetje in upanje v Tebi, v drugih ljudeh pa prijazne in ljubeče pomočnike in zanesljive prijatelje, ki jim bodo pomagali preboleti bolečino izgube in obnoviti, kar je bilo porušeno. 

Prosimo Te tudi za vse srčne ljudi, ki pridejo na pomoč prvi, ko nastopijo nesreče in zavlada kaos. Daj moči vsem gasilcem, reševalcem, delavcem civilne zaščite, zdravnikom, humanitarnim in drugim ljudem, ki nesebično pomagajo v težkih okoliščinah. 

Ščiti njihova srca, da se ne bodo predali malodušju, ampak vztrajali do zadnjega. Osvobodi jih vseh travm, ki so jim priča. Meni pa spremeni pogled nanje, da jih bolj cenil in jih podpiral v njihovem poslanstvu.

Gospod, pomagaj tudi meni, da bom postal bolj sočuten in aktiven do ljudeh v potrebah in v trpljenju. Pokaži mi, katere svoje talente lahko uporabim v pomoči njim. Ne dopusti, da bi se kadarkoli obrnil stran od kogarkoli, ki potrebuje pomoč. 

Očisti moje srce ravnodušnosti, sebičnosti in nezmožnosti izkazovanja ljubezni. Osvobodi me strahu, da se ne bom zmogel ustrezno odzvati na stiske drugih. Naj zaupam Vate, da si vedno z menoj in mi daješ vse, kar potrebujem.

Dragi Jezus, hvala, da me skozi podobe, ki sem jim priča in tudi nesreče bližnjih, osvobajaš napačnega in omejenega pogleda na materialne dobrine in tudi na naravo.

Hvala, ker imam na voljo toliko pripomočkov, ki mi olajšajo življenje, in za varno bivališče, da se lahko osredotočam na tiste stvari, ki me jih Ti učiš, da so bistvene, delu in družini. 

Pomagaj mi svoje življenje preoblikovati tako, da bom prispeval k večji skrbi za okolje in naravo. Naj se skupaj z drugimi vključim v aktivnosti in pomagam graditi skupnost, v katerih bo vladala solidarnost, nesebičnost in iskreno prizadevanje za skupno dobro.

Hvala, ker nas po takšnih dogodkih učiš in opominjaš, kako zelo krhko je naše življenje in minljive vse stvari, ki so nam v našem življenju dane v uporabo.

Samo Ti sam si naše resnično zavetje in najdragocenejši zaklad, na katerega lahko vedno računamo in v njem najdemo resnično svobodo.

Amen.

Delite s prijatelji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja