Molitev za otroke in mladostnike v stiski

Te dni lahko spremljamo novice o mladih, ki občutijo stiske in nemoč zaradi osamljenosti, nasilja v družinah, odvisnosti bližnjih in tudi učinkov, ki jih ustvarja izolacija sama po sebi.

S to molitvijo se spomnimo nanje, njihove domače, vrstnike in tudi na vso skupnost, da bo znala prav poskrbeti za njihove potrebe. 

Bog Oče, 

ZAČNITE VAŠ DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli obljubo iz Svetega pisma – BREZPLAČNO!

.

ti si Stvarnik vseh mladih življenj. Ti praviš, da si jih ustvaril za življenje, za ljubezen in iz ljubezni. Kot vsak dober starš hrepeniš, da bi postali močne in zdrave osebnosti, ki bodo lahko svojo ustvarjalnost in življenje podarjali naprej. Ti vidiš njihovo sedanjost pa tudi prihodnost. Ti veš, kaj najbolj potrebujejo v tem trenutku.

Gospod, okrepi jih v teh okoliščinah in jih obdaj s svojo ljubeznijo in toplino. Daj, da bodo izkusili tvojo živo navzočnost in da Tebe nikoli več ne bodo izgubili izpred svojih oči.

Jezus, pomagaj jim, da te bodo spoznali in jim pokaži, da lahko vedno računajo nate, četudi vsi ostali odpovejo. Oblikuj jim zavedanje, da si ti njihov najboljši prijatelj in da v teh okoliščinah niso nikoli sami. Ti najbolje poznaš izhod iz njihovih stisk. 

Molitev za mladostnike in otroke v stiski

Pomagaj tem Tvojim ljubljenim otrokom, da bodo v tej izolaciji in okoliščinah našli primernega sogovornika in poslušalca, ki jih bo sprejel v njihovi stiski, s sočutjem in odprtostjo. Daj jim moči, da ne bodo nikoli obupali nad težavami.

Gospod, daj jim pogum in priložnosti, da bodo lahko poklicali na pomoč, če so v nevarnosti za svoje življenje, čustveno ali duhovno preživetje. Gospod, daj, da bi njihovi družinski prijatelji, učitelji, zdravniki ali drugi, ki so v stiku z njimi prepoznali njihove signale in krike na pomoč pravočasno. 

Gospod, daj nam odraslim moč, da se bomo soočili z vsem, kar ni dobrega v naših družinah, soseskah, skupnostih ali družbi in tem mladim znali aktivno pomagati. Navdihni nas, da bomo znali oblikovati nove programe in načine pomoči, ki bodo spreminjala ta življenja. 

Prosim te za vse starše teh otrok in mladostnikov, da bi jih kriki in solze njihovih otrok predramile iz zaslepljenosti in njihove lastne bolečine, da bi poiskali strokovno pomoč in našli novo pot za svojo družino

Ne daj, da bi zaprli svoje oči, ušesa in srca za pomoč tvojim najljubšim. Daj, da bi se vsi z veseljem učili biti čuteči poslušalci in sogovorniki. Gospod, daj, da bi tem mladih z njihovih ramen ljubeče odvzemali bremena, ki jih niti ne bi smeli nositi. 

Amen.

Vam je všeč, kar delamo? Podprite nas.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe. Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Kliknite spodnji gumb in si preberite več.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Varen način plačila preko SSL enkripcije.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 100,00€ One Time

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja