Trije svetopisemski odlomki, ki vas bodo okrepili ob razočaranju in neuspehu

Naši neuspehi in razočaranja so preizkus naše celovitosti, zavzetosti in predanosti za služenje Bogu. Podobni so skušnjavam, proti katerim lahko zmagamo z božjo besedo. Prav tako pa nas Sveto pismo s pomočjo določenih odlomkov uči, kako naj se odzovemo, ko nas zajame razočaranje.

Kasneje ko bodo prišle tudi druge težke preizkušnje in stiske v našem življenju, bomo že imeli dobro izkušnjo, kako se spopasti z njimi. Uporabili bomo lahko te iste lekcije – pomagale nam bodo očistiti naše poti in nas pripraviti na Božje kraljestvo.

Trije citati o razočaranju in neuspehu

Kadarkoli izgubim motivacijo ali občutim žalost, se najprej vprašam, kaj pravi Sveto pismo o tem. Kako mi lahko pomaga pri mojem izzivu? Le kako me lahko spodbudi in opogumi, da znova vstanem iz razočaranja ali neuspeha?

ZAČNITE DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli kratko jutranjo molitev – BREZPLAČNO!

Potem preberem enega ali dva izmed naslednjih odlomkov. Takoj se počutim olajšano, potolaženo, nato pa se v molitvi Bogu zahvalim za vse čudovite stvari, ki mi jih je dal v življenju.

Ko so možnosti za uspeh zelo majhne

Jezus se je ozrl vanje in rekel: »Pri ljudeh je to nemogoče, ne pa pri Bogu, kajti pri Bogu je vse mogoče.«

Marko 10:27

V mojem življenju so trenutki, ko se mi zdi, da so možnosti za uspeh zelo majhne. Takrat vedno prosim Gospoda za pomoč pri moji nalogi, in ko mi uspe, Njemu izrekam vso slavo, moč in čast.

Ta odlomek nas uči, da ni nič nemogoče, če verjamemo in zaupamo Njemu. Z lahkoto premika gore, ustavi sonce in celo obuja ljudi od mrtvih. Imeti moramo samo vero Vanj in storiti vse za Njegovo slavo.

Ko obupujete, doživljate preveč bolečine in žalosti

“V svoji stiski sem klical h Gospodu in mi je odgovoril.”

Psalm 120:1

Ko mi je umrl eden od mojih družinskih članov, sem se počutila osamljeno in nihče me ni mogel potolažiti. Toda ko sem prebrala ta citat iz Svetega pisma, sem začutila prisotnost Boga.

Spoznala sem, da je On vedno ob meni in me dviga in tolaži. Vse, kar moram storiti je, da ga v molitvi prosim za njegovo vodstvo.

Ta odlomek nam zagotavlja, da bo v časih naše žalosti in bolečine On vedno ob nas. Ne glede na to, skozi kaj bomo takrat šli. Na nas je, da se pogovorimo z Njim, mu izročimo vsa naša bremena. On jih bo nosil namesto nas.

Ko omahujete zaradi strahu

“Ko pojdeš čez vodo, bom s teboj, ko čez reke, te ne poplavijo, ko pojdeš skoz ogenj, ne zgoriš in plamen te ne bo ožgal.”

Izaija 43:2

Kadar koli omahujem zaradi strahu, vedno znova prebiram ta opogumljajoči odlomek, ki mi da moč in pogum, potreben za soočanje s strahovi. Tako uspem storiti tisto, kar je potrebno in k čemur me vabi Bog.

Spominja nas, da nas bo Bog varoval pred vsako nevarnostjo in bo vedno z nami, dokler bomo ohranjali vero Vanj in verjeli Njegovim besedam.

Sveto pismo je bogat vir moči in spodbud

Težave in razočaranja so normalni del življenja. Vsakdo bo izzvan z njimi in mora biti primerno opremljen, da jih bo lahko premagal.

Zgoraj omenjeni odlomki iz Svetega pisma nam lahko dajo potrebno znanje in navdih, da naredimo tisto, kar Bog želi od nas in uresničimo svoje cilje.

Članek je prevedel Jože Kadivec. Prevedeno in prirejeno po izvirniku iz Operandove angleške spletne strani.

Delite s prijatelji

One Comment

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja