VSAK DAN ENA BOŽJA OBLJUBA NA VAŠEM EMAILU!

Vpišite svoje podatke in že jutri boste prejeli prvi email s citatom iz Svetega pisma.

Gospod, preženi moje dvome in skrbi

Gospod, preženi moje dvome in skrbi

Včasih se v srce prikradejo dvomi – v sebe, v svoje zmožnosti ali v celo Boga. Pustimo se zavesti občutkom osamljenosti in prepričanju, da moramo za vse poskrbeti sami. V trenutku stopimo na spolzek teren, pričnemo se vrteti okrog sebe in slediti strahovom, ki nas vodijo globlje.

Tudi Jezusovi učenci so padli v vrtinec negotovosti, ko so za nekaj časa ostali brez Njega. Ko se je po smrti spet pojavil med njimi, jim je dejal:

»Kaj ste preplašeni in zakaj se vam v srcu oglašajo dvomi? Poglejte moje roke in moje noge, da sem jaz sam. Potipljite me in poglejte, kajti duh nima mesa in kosti, kakor vidite, da jih imam jaz.« Ko je to rekel, jim je pokazal roke in noge. Ker pa od veselja še niso verjeli in so se čudili, jim je rekel: »Imate tukaj kakšno jed?« Ponudili so mu kos pečene ribe. Vzel jo je in jo vpričo njih pojedel. (Lk, 24,38-43)

Zato ni razlogov za skrbi in dvome. Jezus je živo navzoč tudi danes. Pri vsaki sveti maši se utelesi iz kruha in vina, navzoč je tudi v najsvetejšem oltarnem zakramentu. Ostaja med nami in še vedno smo deležni njegovih milosti in darov Svetega duha, ki nam ga pošilja.

S to molitvijo mu izročite svoje misli in razpoloženje:

Dragi Jezus, v svojem srcu čutim praznino in osamljenost. Rad bi bil razumljen in sprejet v tem, kar trenutno doživljam. Včasih se mi zdi, da si tudi Ti pozabil name.

Hrepenim po srečanju s Tabo. Rad bi občutil tvojo prisotnost tako kot so jo občutili tvoji učenci. Preden si umrl, si obljubil, da boš vstal. In to si res storil!

Danes si tukaj v podobi kruha in mi praviš, da ti lahko popolnoma zaupam in izročim vse, kar sem. Spodbujaš me, da preženem dvome in skrbi, ki motijo moj vsakdan.

Izročam Ti mojo osamljenost, odrinjenost in vse tisto, kar že nekaj časa držim v srcu in se bojim priznati sebi in drugim. Hvala, ker si mi dal ta posvečeni čas in prostor, da sem lahko izrazil to, kar čutim.

Tvoj usmiljeni pogled počiva na meni in me vabi, da Ti sledim v novo življenje. Sprejemam to, kar mi želiš dati onkraj tega, kar poznam in kar je po mojih merilih mogoče.

Hvala, ker vselej ostajaš ob meni!

Amen.

DELITE TO OBJAVO S PRIJATELJI NA FACEBOOKU 0

AKTUALNA DONACIJA

Zakonca Laura in Juan Coronel, oba visoko izobražena človeka, sta se dotaknila dna materialne revščine, potem ko je Laura izgubila svojo redno službo. Kliknite modri gumb ‘Darujte zdaj’ za podrobnejšo zgodbo.

1.030€ od 2.000€ zbranih
Misijon v Paragvaju: Pomagajmo revni družini do dostojnejšega življenja

Misijon v Paraguaju: Pomagajmo revni družini do dostojnejšega življenja

1.030€ od 2.000€ zbranih
Laura in Juan, na desni brazilski misijonar p. Jurandir

Zakonca Laura in Juan Coronel, oba visoko izobražena človeka, sta se dotaknila dna materialne revščine, potem ko je Laura izgubila svojo redno službo.

Razlog za odpust je bilo rojstvo hčere Aylen (danes stare 3 leta), saj Laura zaradi nje ni več mogla opravljati službe v nočnem delovnem času.

Odpustili so jo brez odpravnine ali kakršnekoli druge obveznosti. V Paraguaju, eni najrevnejših držav Južne Amerike, je to pač mogoče.

Zakonca sta bila primorana hitro najti rešitev za preživetje, saj si stanovanja nista več mogla privoščiti, poleg Aylen pa sta morala preskrbeti tudi 9 letnega sina Tiaga.

Ena od dveh skromnih sobic, kjer živi družina Coronel.

V osnovni šoli blizu Assunciona (glavnega mesta Paragvaja) je bila na voljo majhna propadajoča sobica, kamor se je Laura ‘za silo’ preselila s sinom in novorojeno hčerko, medtem ko je Juan še vedno živel v nekaj ur oddaljenem mestu, kjer je bil tudi zaposlen.

Kasneje se je tudi on pridružil družini, da bi bil ženi v oporo, in si za silo našel zaposlitev v podjetju za prodajo in distribucijo oglja, kot fizični delavec, z minimalno plačo (285€), kar je tudi za Paraguay izjemno malo. Medtem Laura pomaga v šoli, brez plače, v zameno za stanovanje in stroške povezane z njim.

Šola, ki so jo nedavno prevzeli misijonarji Avguštinci, se sooča z veliki finančnimi izzivi. Posledično to pomeni, da si misijonarji ne morejo privoščiti prenovitve njihovega stanovanja, čeprav je to več kot nujno.

Laura ostaja optimistična in kljub težkim pogojem hvaležna za možnost bivanja v šoli.

Stanovanje je majhno, omet odpada, vsi se stiskajo v isti postelji, stranišče in kopalnica nista v isti stavbi…

Misijonarji so nas prosili in mi smo se odzvali. Sredstva zbiramo za namen te sicer prisrčne in hvaležne družine.

Z vašimi donacijami bodo razširili stanovanje, uredili jim bodo sanitarije in prenovili sobe, da bodo lahko bivali dostojno in kvalitetneje.

Vsak euro bo prišel prav in že vnaprej hvala za vašo občutljivost, solidarnost in radodarnost!

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
This is a secure SSL encrypted payment.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 10,00€

ZADNJE MOLITVE IN MEDITACIJE

Bodi ob vzglavju trpečih

Marija, Jezusova mati, dobro pozna trpljenje človeka. Tudi sama ga je izkusila, še najgloblje takrat, ko je pod križem nemočno gledala trpečega in umirajočega sina.

Preberi >>

Naj živim z nasmehom

Gospod, toliko jih je trpečih v današnjem svetu in tako malo teh, ki vedo pozabiti na bolečino. Želim biti Svetloba, ki odseva iz tvoje Luči

Preberi >>