Molitev za družino v času preizkušenj in izzivov

Na koga drugega se lahko obrnemo v času, ko se naša družina sooča s preizkušnjami, kot na Sveto družino, ki ji ovire, tegobe, celo zavrnitve in zaničevanja, niso bile prizanešene. Naj vas ta molitev za družino znova poveže z Bogom in napolni z upanjem.

Molitev za družino

Sveti Jožef, Marija in Jezus! 

O vas ni napisanega nobenega pompoznega romana. To me tolaži. Živeli ste mirno, rutinsko življenje, tako kot ga živim jaz s svojo družino, čeprav ste tudi sami šli čez mnoge ovire in številne boje.

Prosimo vas za priprošnjo čez življenjske izzive, saj vi najbolje veste, s čim vse se sooča naša družina.

ZAČNITE VAŠ DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli obljubo iz Svetega pisma – BREZPLAČNO!

.

Ko je to premišljeval, se mu je v sanjah prikazal Gospodov angel in rekel: »Jožef, Davidov sin, ne boj se vzeti k sebi Marije, svoje žene; kar je spočela, je namreč od Svetega Duha. Rodila bo sina in daj mu ime Jezus, kajti on bo svoje ljudstvo odrešil grehov.«

Matej 1: 20-21

Neverjetno si je predstavljati, da sveta družina ne bi ostala skupaj. A ni manjkalo veliko.

Bil je nesporazum in Jožef je bil verjetno zelo zmeden in prizadet.

Gotovo se je spraševal, kako bi ga lahko nekdo, tako poseben in čist kot je Marija, prevaral. Pa vendar, kakšno zaupanje v Boga, da je Marija ostala v tihi molitvi in dovolila, da mu je Gospod vse to sam razodel, ob svojem času!

Kakšno zaupanje v Boga, da je Jožef, ki se je sprva nameraval na skrivaj ločiti od nje, upošteval besede angela!

Kakšno zaupanje in ponižnost, ko se je Jezus, Bog sam, oblikoval v Marijinem telesu, sprva kot majhna, skrita duša, in potem dozoreval, ko je Beseda postajala meso, rojena iz žene in prebivala med nami.

Gospod, pomagaj meni in moji družini zaupati vate, tako kot je vate zaupala Sveta družina.

Pot v Betlehem

Tudi Jožef je šel iz Galileje, iz mesta Nazareta, v Judejo, v Davidovo mesto, ki se imenuje Betlehem, ker je bil iz Davidove hiše in rodbine.

Luka 2:4
Prayer for the family

Včasih ima svet zelo slab ‘timing’. Zagotovo je bilo Jožefu in Mariji težko, ko sta morala na pot v Betlehem, s svojim otrokom, Božjim sinom, ki se bo vsak čas rodil.

Kljub temu sta ubogala ukazu in zaupala Bogu, da bo zagotovil vse potrebno za prihod svojega Sina na svet.

Gospod, pomagaj meni in moji družini spoštovati avtoriteto in zakone, in zaupati Tebi, da boš zadostil vsem našim potrebam.

Jezus se je rodil Mariji, svoji materi in Jožefu, svojemu krušnemu očetu

Ko sta bila tam, so se ji dopolnili dnevi, ko naj bi rodila. In rodila je sina, prvorojenca, ga povila in položila v jasli, ker v prenočišču zanju ni bilo prostora.

Luka 2:6–7
Prayer for the family

Gospod pomagaj nam, ko se počutimo nezaželjene, razseljene ali celo prezrte od tistih, ki naj bi nam izkazovali dobrosrčnost.

Blagoslovi našo družino, ko smo ranljivi in potrebni tvojega usmiljenja. Pomagaj nam pogledati onkraj našega lastnega ponižanja in neudobja, da bi lahko skrbeli za druge, tako kot je Marija poskrbela za Jezusa; nežno ga je položila v jasli, da bi lahko počival v miru.

Dragi Jožef, Marija in Jezus: uslišite to molitev za družino. Naj ostanemo pozorni na Božje vodstvo in pozorni drug na drugega.

Amen.

Meditacijo je napisala Myriah Christine, mama sedmih otrok, iz Baton Rouge v Združenih državah Amerike. Prevedeno iz Operandove angleške spletne strani.

Vam je všeč, kar delamo? Podprite nas.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe. Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Kliknite spodnji gumb in si preberite več.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Varen način plačila preko SSL enkripcije.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 100,00€ One Time

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja