Meditacija: Gospod je moj pastir

Kadar sem v stiski in se počutim izgubljeno, me vedno potolaži Psalm 23: Dobri pastir in gostitelj (Ps 23). Vzamem si čas, premišljujem in se spet zavem: Gospod je moj pastir!

Gospod je moj pastir!

Ti si moj pastir. Gledava se. Drug z drugim sva. Poslušam te in tudi ti me poslušaš. Hrepenim po tem, da bi si večkrat vzela čas zate. Da bi te pogosteje videla, slišala in začutila. Tukaj si zame, pred menoj in z menoj.

“Nič mi ne manjka.”

Pred tebe lahko položim svoje materialne in fizične, duhovne in čustvene potrebe. Ko sem pred teboj, mi postane jasno, da imam čisto vse, saj vem, da je v tebi ta polnost, po kateri hrepenim. 

ZAČNITE VAŠ DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli obljubo iz Svetega pisma – BREZPLAČNO!

.

Vedno, kadar mislim, da mi nekaj manjka, se lahko zanesem, da boš ti za to poskrbel. Lahko te prosim za nasvet, zdravje, moč, ljubezen, za modrost in upanje, za razkritje resnice, za karkoli. 

“Na zelenih pašnikih mi daje ležišče.”

Včasih sem utrujena od zahtev sveta, od fizičnih naporov, odnosov. In ti mi ponujaš ležišče, prostor, kjer lahko začutim to obteženost; ležišče, kjer lahko okrevam, kjer lahko počijem, kjer lahko najdem novo moč. Gospod, daj, da bi zaspala na tem zelenem pašniku in se zbudila okrepljena, na novo prerojena.

Daj, da bi na tem ležišču pustila zamere, neurejenosti, nemoči in bi vstala, kot si ti vstal iz groba. Nov, preobražen, zveličan, zmagovit.

“K vodam počitka me vodi.”

Gospod, ti si moj pastir, vodiš me k vodam počitka. Nič drugega tako ne osveži in povrne voljo do življenja, kot sveža voda. 

Ko sem zatopljena v delo in pozabim piti, postanem utrujena, moje misli begajo. Tako je tudi, kadar pozabim moliti; pozabim, da moram k Jezusu po vodo. Takrat skupaj s Samarijanko lahko prosim: “Gospod, daj mi piti tvoje vode življenja, tvojega Svetega Duha.”

“Mojo dušo poživlja.”

Gospod, poživi mojo dušo, da se ne bom naslanjala na svojo moč, ampak pred tebe izročila vse, kar me teži, vse moje grehe in napake. Verjamem, da boš s svojo močjo in svetlobo prežaril mojo notranjost in mi dal novo moč. 

“Vodi me po pravih stezah zaradi svojega imena.”

Gospod, ti si moj pastir, zato te prosim, da spoznam moč Tvojega Imena. Ti si dal svoje življenje, da bi vsi, ki kličejo tvoje ime našli zavetje v Tebi, varnost in ščit. Gospod, daj da bi tvoje ime vedno z veseljem in spoštovanjem izrekala, hvalila in slavila.

Vedno, ko iščem novo pot, ko se moram odločiti za eno ali drugo smer, ko moram uresničiti kakšen projekt in ne vem kako, te prosim, da me pelješ po pravi poti in mi jo jasno pokažeš, da ne bom blodila in se trudila po svoje.

Ti si pastir mojih misli. Tolikokrat dopustim, da mi odtavajo po svoje, zbezljajo. Pomagaj mi izbirati misli, ki vodijo v življenje, ostale pa spustiti, da odidejo proč. 

Gospod, vodi moje življenje, da ga bom živela osredotočena nate in uresničevala tvoje zamisli in načrte.

“Tudi če bi hodil po globeli smrtne sence, se ne bojim hudega, ker si ti z menoj.”

 Gospod, moj pastir si tudi v času, ko se soočam z nevarnostjo smrti ali hude preizkušnje. Vem, da si z menoj, zaupam ti in verjamem, da vse to ni za dokončno smrt, ampak za nov začetek s teboj.

“Tvoja palica in tvoja opora, ti me tolažita.”

Gospod, ti si moj pastir, moja palica, moja opora, lahko se naslonim nate, četudi ni nikogar drugega, ki bi me ščitil, ki bi me slišal, razumel, varoval. Ti odganjaš vse hudo in slabo od mene, ti si moj varuh v času preizkušnje in osamljenosti.

“Pred mano pogrinjaš mizo vpričo mojih nasprotnikov.”

Moj pastir si tudi takrat, ko med drugimi nisem sprejeta dobro, ko govorijo proti meni, ko nisem sprejeta, takšna kot sem, ko sem v nevarnosti. Ne gospod, ti me ne pustiš same. Ti me varuješ, ti me ohranjaš neomadeževano in me krepiš, da zmorem delati odločne korake.

“Z oljem mi maziliš glavo.”

Ko sem pozabljena in zapuščena, mi maziliš glavo, me ljubkuješ in neguješ. Daješ mi vedeti, da sem ljubljena, sprejeta in dragocena. Hvala ti za to.

“Moja čaša je prepolna.”

Polniš mi čašo, da lahko pri tebi pijem najboljše vino in z menoj deliš delež najboljšega: blagoslova, milosti, modrosti, spoznanj, ljubezni, zaupanja, navzočnosti, odrešitve.

“Le dobrota in milina me bosta spremljali vse dni mojega življenja.”

Gospod, ti si moj pastir. Hvala, ker me prečiščuješ, da na koncu ostane le milina, nežnost in dobrota. Obljubljaš mi, da me bodo spremljali vedno. Do zadnjega. 

“Prebival bom v hiši GOSPODOVI vse dni življenja.”

Hvala ti Gospod, ker imam tvoje zaupanje in tvojo ljubezen. Vem, da sem tvoja ljubljena hčerka, ki biva v tvoji navzočnosti in se uči živeti po tvojem zgledu. Hčer, ki od tebe dobiva le najboljše. Hvala, ker uživam tvoje varstvo.

Gospod je moj pastir, vselej!

Amen

Vam je všeč, kar delamo? Podprite nas.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe. Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Kliknite spodnji gumb in si preberite več.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Varen način plačila preko SSL enkripcije.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 100,00€ One Time

3 Comments

  1. Pozdravljeni,
    Ta prispevek je izjemen in cudovit, saj vzpodbuja, poživlja, daje upanje in zagotavlja Božjo varnost in dobroto. Hvala, da ste ga delila. Tudi jaz vam želim obilo Božjega blagoslova. Alenka

  2. Povedala bom izkusnjo moje znanke, ki se je udelezila seminarja Prenove v Duhu. Tam je prejela besedo Gospod je moj pastir, nic mi ne manjka. Ko je zjutraj doma hotela pokaditi cigareto, se je spomnila te Bozje besede in ni prizgala cigarete. Bila je ozdravljena zasvojenosti s kajenjem. Od takrat ne kadi. Hvaljen nas Gospod!

  3. Hvala za prečudovite misli ki. dvigajo duha in zdravijo dušo lahko bi ga brala vsak dan . Bodite Blagoslovljeni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja