Na misijonski poti okrog sveta. Sledite nam!

IZ TRGOVINE

  • Bog dela zdaj - po Juzni Ameriki
  • Pridi, življenje čaka te
  • Akcija! Bog dela zdaj! Po Aziji

    Bog dela zdaj! Po Aziji

    Ocenjeno 0 od 5
    16.90 11.90 Dodaj v košarico
Molitev za prijatelje

5 čudovitih molitev za vaše prijatelje

Dober prijatelj je eden od najpomembnejših in najlepših darov, ki nam jih Bog nakloni v življenju. Nekateri prijatelji hodijo z nami le nekaj časa, nekateri ostanejo vse življenje. A skupno vsem je to, da z nami ustvarijo posebno vez, ki nas lahko korenito spremeni. Bog nam pošlje prijatelja, da se On sam lahko poveže z nami.

In seveda, ni nam vseeno za prijatelja. Tako kot mi, tudi on hodi po poti, ki se vzpenja in spušča, ki je lahkotna in prijetna ali pa naporna in mukotrpna. Ampak ne glede na to, vedno potrebuje našo molitev.

Tukaj je pet čudovitih molitev za vaše prijatelje. Pogosto se obrnite na Boga in vsakič izberite tisto, ki se vas še posebej dotika ali pač ustreza življenjskim okoliščinam. Molitve so kratke, vendar nič manj učinkovite, če so izrečene iskreno in z odprtim srcem.

Zahvalna molitev za prijatelje

Moj Oče,

Tako zelo cenim svoje prijatelje. Hvala za njihovo navzočnost v mojem življenju. Prosim te, da jih varuješ in vodiš v upanju in blagoslovu. Zaupam ti, da jih boš ščitil in jim stal ob strani, ko bodo v preizkušnjah. Gospod, pomagaj mi, da jim bom tudi jaz ostal dober prijatelj.

Amen.

Molitev za bolnega prijatelja

Spomni se, Bog, na mojega bolnega prijatelja. Izročam ga v Tvoje roke. Tolaži ga in mu lajšaj trpljenje. Vem, da pri Tebi ni nič nemogoče, če je takšna Tvoja volja. Prosim, blagoslovi ga s svojo ljubečo roko, prenovi ga, obnovi njegove moči in v njem ozdravi, kar je bolnega. Hvala ti, Gospod!

Amen.

Molitev za močno vez

Gospod, hvala ti za moje prijatelje, za vezi, s katerimi si nas povezal, za smeh in tolažbo, za moč in opogumljanje, za enotnost, odpuščanje in milost, za praznovanje in veselje. Veliko mi pomenijo, moj Bog, tako bogat zaklad blagoslovov in milosti so v mojem življenju. Hvala ti.

Amen.

Molitev za notranji mir

Oče, spremljaj mojega prijatelja, varuj ga, tolaži ga v tej težki preizkušnji. Naj se Tvoja ljubezen zasidra v njem, naj biva v tvojem sprejemanju in resnici, naj počiva v Tvojem miru in naj najde prenovo v Tebi. Vodi me, ko skrbim zanj. Daj mi besede modrosti. Daj da mu bom znal kar najbolje pomagati, pa čeprav samo s svojo navzočnostjo. Daj da vsaj malo čutim njegova občutja, da ga bom lažje razumel. Pridi, Gospod, in bodi z nama.

Amen.

Molitev za hvaležnost

Jezus, ti si ljubil svoje prijatelje in z zgledom kazal, kako jih sprejemati, opogumljati in ostati globoko povezan z njimi. Hvala ti za prijatelje, ki si mi jih namenil. Hvala ti za mir, ki ga lahko najdem v sprejemanju. Hvala za blagoslov, ki ga najdem v opogumljanju. Hvala za intimni nebeški dotik, ki ga vedno začutim, ko se s Teboj srečam v sočloveku. Hvala, Jezus.

Amen.

Pomagajte nam, da bomo storili še več

V društvu Operando delujemo zavzeti prostovoljci, ki nam ni vseeno za družbo v kateri živimo. Revščina, lakota in beda so neopravičljivi. Verjamemo, da je naš svet lahko lepši in boljši. Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti.

9.528€ od 10.000€ zbranih
Donacija za društvo Operando

Donacija društvu Operando

9.528€ od 10.000€ zbranih

V društvu Operando delujemo zavzeti prostovoljci, ki nam ni vseeno za družbo v kateri živimo. Revščina, lakota in beda so neopravičljivi. Verjamemo, da je naš svet lahko lepši in boljši. Po svojeh močeh želimo k temu prispevati.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe.

Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Spletna stran in vse kar vam nudimo brezplačno, v resnici stane.

Tudi pot, ki jo Silva in Nace Volčič potujeta po svetu, kjer prostovoljno pomagata v skupnostih in misijonih, ni najcenejša. Stroški njunega prevoza na misijone plačujemo iz računa društva Operando, ki pa je odvisen od donatorjev, sponzorjev, podpornikov in vseh drugih, ki želijo prispevati svoj del pri našem poslanstvu.

Vaš dar za Operando torej ni dar za koristi članov in prostovoljcev, pač pa se v celoti nameni za razvijanje novih projektov, za poplačilo rednih stroškov: vzdrževanje spletne strani, računovodstvo in stroškov poti naših prostovoljcev.

Vemo, da tudi vam ni vseeno. Zato vas spodbujamo, da podprete naše delo in nam omogočite, da se še naprej prizadevamo za socialno najšibkejše v naši družbi.

Pozor! Ko z vašimi donacijami presežete znesek 200 € (za ta namen ali katerega drugega), vam bomo podarili knjigo Bog dela zdaj! Po Aziji, ki sta jo napisala Silva in Nace Volčič iz njune misijonske poti čez Filipine, Vietnam, Laos, Tajsko, Mjanmar, Bangladeš in Indijo)

Spodaj lahko izberete med tremi vrstami plačila: preko položnice, preko kreditne kartice ali preko Paypala. Po uspešni transakciji preko Paypala ne pozabite klikniti povezave 'Back to website' (nazaj na stran), sicer se transakcija ne bo zaključila, donacija pa ne bo poslana.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Varen način plačila preko SSL enkripcije.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 20,00€ One Time

Napišite svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PREBERITE SI TUDI

Božična molitev za mir

Božična molitev za mir

Veliki Bog Miru, Svet je poln brezsmiselnih tragedij, ranjen od vojn, dejanj sovražnosti in predsodkov. Danes, bolj kot kadarkoli doslej, te prosimo za Tvoj Mir.

Preberi >>

KDO SMO

Zakonca Silva in Nace Volčič sta se 31. marca 2016 odpravila po svetu, od skupnosti do skupnosti, od misijona do misijona, povsod tja, kjer se dobri in iskreni ljudje po najboljših močeh trudijo delati za najbolj uboge med nami – zapostavljene, prezrte in odrinjene. Več >>

ZADNJI PRISPEVKI

Kako v času izolacije preživeti kvaliteten čas z otrokom

Kako v času izolacije preživeti kvaliteten čas z otrokom

Družina naj bi bila za mnoge temelj varnosti, sprostitve in ugodja. Prostor, kjer naj bi lahko vsak član družine izrazil …

Preberi →
Kako preživeti v času krize

Kako preživeti v času krize

Vsakdo se zagotovo vsaj enkrat v življenju znajde v kriznem obdobju. Pa naj bo to izguba službe, ločitev, diagnoza hujše …

Preberi →

Meditacija: Lahko hodiš po vodi, a le z zaupanjem!

Takoj je primoral učence, da so šli v čoln in se peljali pred njim na drugo stran; sam naj bi …

Preberi →
Covit-19, Corona virus

Kako lahko sami preverite ali ste okuženi s Covid-19

Ta zapis je z nami delila naša bralka. Odločili smo se, da ga objavimo, saj lahko pomaga vsem pri preverbi, …

Preberi →
Srečanje s papežem Frančiškom

Papež Frančišek je blagoslovil Operando

Dvorana Pavla VI je bila polna. Ljudje so bili navdušeni, glasni in močno so ploskali, ko je skozi glavna vrata …

Preberi →

Kulturni šok lahko doživiš tudi ko se vrneš domov

Tako dolgo, kot sva letos ostala doma v Sloveniji, še nisva, odkar sva se pred štirimi leti odpravila na misijonsko …

Preberi →

Ste v stiski ali soočeni s preizkušnjo?

Potrebujete osebni pogovor s terapevtom ali duhovnikom?

Kliknite in preverite kdo vam je na voljo za brezplačni pogovor in kateri termin je dosegljiv.