VSAK DAN ENA BOŽJA OBLJUBA NA VAŠEM EMAILU!

Vpišite svoje podatke in že jutri boste prejeli prvi email s citatom iz Svetega pisma.

Božja ljubezen

Ko se Božja Ljubezen dotakne človeške duše

Božja ljubezenBožja Ljubezen. Tako preprosta, mila, zvesta.

O Njej so bile napisane mnoge knjige. In seveda knjiga vseh knjig.

A zdaj se dotika moje duše. Tu je, v mojem srcu, kot žuboreč potoček, ki ne more ostati pri miru, ampak se želi darovati.

Ko Božja Ljubezen zaigra svojo nežno melodijo v moji duši, je to tako drugače od vsega drugega. Predvsem zaradi te preprostosti: preprosto prisotna je, preprosto ljubeča. Tako resnična in neizumetničena. Topla, bolj kot karkoli človeškega. Ker te pogreje od znotraj. Čista, bolj kot gorski izvir, ker je ona sama Izvir čistosti.

Njegova Ljubezen je vztrajna, tiha, a je tu.

Tu je, ko sem dobro, ko mi gredo stvari od rok. In tu je, ko padem. Ko vem, da sem ga polomila in bi se rada skrila pred samo seboj. Takrat se plaho zazrem v globine svoje duše in Gospod je tu. Pogledam ga.

Pravi mi: »ljubim te z večno ljubeznijo, ljubim te do smrti, smrti na križu. In ljubim te v vstajenju, ko te vodim iz teme v svetlobo.«

Takrat spoznam, da je bil z menoj od nekdaj, da sem bila v Njegovi roki od začetka.

Zdaj pa me vabi, da ljubim tudi jaz. Vabi me k zavedanju, da je katero koli človeško bitje mnogo več od njegovih dejanj. Da je tudi več od okoliščin, v katerih se nahaja.

Ta Ljubezen me odpira za nove razsežnosti darovanja. Da ljubim brez obsojanja, brez razpravljanja, brez velikih besed. Zvesto, nežno, usmiljeno. Da v vsakem človeku gledam načrt, ki ga ima Gospod zanj.

Vabi me, da ljubim do bolečine!

Barbara Bajželj

DELITE TO OBJAVO S PRIJATELJI NA FACEBOOKU 0

AKTUALNA DONACIJA

Zakonca Laura in Juan Coronel, oba visoko izobražena človeka, sta se dotaknila dna materialne revščine, potem ko je Laura izgubila svojo redno službo. Kliknite modri gumb ‘Darujte zdaj’ za podrobnejšo zgodbo.

1.030€ od 2.000€ zbranih
Misijon v Paragvaju: Pomagajmo revni družini do dostojnejšega življenja

Misijon v Paraguaju: Pomagajmo revni družini do dostojnejšega življenja

1.030€ od 2.000€ zbranih
Laura in Juan, na desni brazilski misijonar p. Jurandir

Zakonca Laura in Juan Coronel, oba visoko izobražena človeka, sta se dotaknila dna materialne revščine, potem ko je Laura izgubila svojo redno službo.

Razlog za odpust je bilo rojstvo hčere Aylen (danes stare 3 leta), saj Laura zaradi nje ni več mogla opravljati službe v nočnem delovnem času.

Odpustili so jo brez odpravnine ali kakršnekoli druge obveznosti. V Paraguaju, eni najrevnejših držav Južne Amerike, je to pač mogoče.

Zakonca sta bila primorana hitro najti rešitev za preživetje, saj si stanovanja nista več mogla privoščiti, poleg Aylen pa sta morala preskrbeti tudi 9 letnega sina Tiaga.

Ena od dveh skromnih sobic, kjer živi družina Coronel.

V osnovni šoli blizu Assunciona (glavnega mesta Paragvaja) je bila na voljo majhna propadajoča sobica, kamor se je Laura ‘za silo’ preselila s sinom in novorojeno hčerko, medtem ko je Juan še vedno živel v nekaj ur oddaljenem mestu, kjer je bil tudi zaposlen.

Kasneje se je tudi on pridružil družini, da bi bil ženi v oporo, in si za silo našel zaposlitev v podjetju za prodajo in distribucijo oglja, kot fizični delavec, z minimalno plačo (285€), kar je tudi za Paraguay izjemno malo. Medtem Laura pomaga v šoli, brez plače, v zameno za stanovanje in stroške povezane z njim.

Šola, ki so jo nedavno prevzeli misijonarji Avguštinci, se sooča z veliki finančnimi izzivi. Posledično to pomeni, da si misijonarji ne morejo privoščiti prenovitve njihovega stanovanja, čeprav je to več kot nujno.

Laura ostaja optimistična in kljub težkim pogojem hvaležna za možnost bivanja v šoli.

Stanovanje je majhno, omet odpada, vsi se stiskajo v isti postelji, stranišče in kopalnica nista v isti stavbi…

Misijonarji so nas prosili in mi smo se odzvali. Sredstva zbiramo za namen te sicer prisrčne in hvaležne družine.

Z vašimi donacijami bodo razširili stanovanje, uredili jim bodo sanitarije in prenovili sobe, da bodo lahko bivali dostojno in kvalitetneje.

Vsak euro bo prišel prav in že vnaprej hvala za vašo občutljivost, solidarnost in radodarnost!

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
This is a secure SSL encrypted payment.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 10,00€

ZADNJE MOLITVE IN MEDITACIJE

Bodi ob vzglavju trpečih

Marija, Jezusova mati, dobro pozna trpljenje človeka. Tudi sama ga je izkusila, še najgloblje takrat, ko je pod križem nemočno gledala trpečega in umirajočega sina.

Preberi >>

Naj živim z nasmehom

Gospod, toliko jih je trpečih v današnjem svetu in tako malo teh, ki vedo pozabiti na bolečino. Želim biti Svetloba, ki odseva iz tvoje Luči

Preberi >>