Molitev moža za ženo

Družina, ki moli skupaj, ostane skupaj. To je resničen in tolikokrat preizkušen recept mnogih zakoncev in družin. Ali veste, kateri je še močnejši? Družina, ki moli drug za drugega. Vsakokrat ko molimo za naše sozakonce, jim dovolimo, da jih Gospod spreminja – in še bolj pomembno, dovolimo Mu, da spreminja nas same. 

Ali kot mož kdaj molite za vašo ženo? Spodaj je prošnja zanjo, ki jo lahko vključite v osebno, dnevno molitev:

Hvala Ti, Gospod Jezus, da si mi podaril mojo ženo. Hvala Ti, da se Tvoje besede potrjujejo:

ZAČNITE VAŠ DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli obljubo iz Svetega pisma – BREZPLAČNO!

.

“Kdor je našel ženo, je našel nekaj dobrega, prejel je milost od Gospoda.

Pregovori 18:22

Zahvaljujem se Ti za ta veliki dar, da si mi podaril pomočnico. Hvala, ker meniš, da ne bi bilo zame dobro, da bi bil sam. Vesel sem, da si mi izmed vseh žensk, izbral ravno njo. Ob tem se počutim ponižnega in počaščenega.

Danes, dragi Gospod, Ti jo izročam v Tvojo skrb in zaupam, da veš, kaj je najboljše zanjo. Prosim, blagoslovi delo njenih rok in jo varuj, ko odhaja zdoma in se vrača nazaj. Naj bo njeno delo uspešno in Tebi všeč. Nakloni ji vse tiste milosti, ki jih izkuša vrla žena v odlomku iz Pregovorov 31.

Gospod, blagoslovi njene odnose in komunikacijo. Naj bo v veselje in dar vsem, s katerimi bo prišla v stik. Naj njene besede vedno prinašajo več življenja; da bi z besedami gradila skupnost okrog sebe in je ne rušila. 

Gospod, daj, da bi prinašala Tvojo luč tja, kjer je tema. Naj bo sol v njeni skupini in naj vsak, kdor bo prišel v stik z njo, v njej prepozna Tebe. Daj, da bo njeno življenje odsev Tvoje dobrote, milosti in nežnosti.

Gospod, zahvaljujem se ti za najino družino. Prosim, da bi ji bil dober mož, ki je je vreden. Pomagaj mi jo podpirati in daj, da bi daroval življenje zanjo, tako kot si Ti to storil za nas.

Pomagaj mi, da jo bom ljubil kot Ti ljubiš svojo Cerkev, in me uči, kako biti v tem najboljši. Vodi me in usmerjaj, da bom inštrument ljubezni in miru v našem domu. Nauči me postaviti potrebe moje družine vedno na prvo mesto v vseh časih in okoliščinah. 

Po dolgem delovnem dnevu, ko bi samo rad prišel domov, se ulegel in počival, me prosim opomni, da služim moji družini tako kot si Ti, Jezus umival noge apostolom. Pomagaj mi, da bom z drugimi člani družine vedno govoril prijazno in s spoštovanjem. Gospod, utrdi v meni držo, da bom lahko spodbujal in krepil v dobrem mojo ženo in otroke.

Opominjaj me, da si Ti počasen za jezo in bogat v ljubezni, in da je to zgled, ki bi mu naj vselej sledil. Uči me, na kakšen način najbolje voditi družino, ki si mi jo zaupal v oskrbo. Predvsem pa nam daj milost, da Ti bomo vedno sledili.

Blagoslovi mojo ženo in jo ohranjaj v milosti. Naj tvoj obraz sije nad njo. Hvala Ti za njo, da je to, kar je, da je tako pristna.

Amen.

Molitev je prevedel Operando. Prevedeno in prirejeno po izvirniku iz Operandove angleške spletne strani.

Vam je všeč, kar delamo? Podprite nas.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe. Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Kliknite spodnji gumb in si preberite več.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Varen način plačila preko SSL enkripcije.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 100,00€ One Time

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja