Sindrom praznega gnezda pri materah samohranilkah: Loreliejina zgodba

Lorelie je mati samohranilka treh sinov. Njen drugi sin je bil znan kuhar v naši državi in sestrin prijatelj. Sestra mi je povedala, kako so ti sinovi ljubili svojo mater.

Čeprav so bili uspešni, so vedno našli čas, ki so ga preživeli s svojo materjo, da se zaradi sindroma praznega gnezda, ki se lahko pojavi pri materah samohranilkah, ne bi počutila preveč osamljeno. Sinove so opisovali kot bogaboječe, čedne in uspešne može.

Pri njenih sinovih so odkrili raka jeter

Pred nekaj leti so na nacionalni televiziji poročali o njih, ker se je njen najstarejši sin, ki je tedaj bolehal za rakom jeter v četrtem stadiju, poročil s svojo izbranko.

ZAČNITE VAŠ DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli obljubo iz Svetega pisma – BREZPLAČNO!

.

Poročila sta se v bolnišnici. Umrl je nekaj ur po poroki. Spomnim se, da sem gledala televizijske novice, ko me je sestra prosila: “Moli za mojega prijatelja. Dejala sem: “Vem … njegov brat je ravnokar umrl.”

Nato je odvrnila: “Ne, tudi pri mojem prijatelju so ugotovili, da ima raka na jetrih, v drugem stadiju.” 

Opazovala sem, kako je mati jokala, ko se je njen sin poročil v tisti bolnišnici. 

Ne morem opisati žalosti, ki sem jo čutila ob zavedanju, da je v tistem trenutku že vedela, da so tudi pri njenem drugem sinu odkrili isto bolezen.

Naslednje leto je umrl drugi sin. Moja sestra je bila vsa iz sebe. Z zaskrbljenim pogledom se je obrnila k meni in rekla: “Tudi pri najmlajšem sinu so odkrili raka jeter, v prvem stadiju.”

Moje srce je pokalo od žalosti iz sočutja do matere. V dveh letih je izgubila dva sinova in zdaj se je zdelo, da bo izgubila še zadnjega.

Materina moč

Lorelie in prijatelji njenih sinov so sodelovali pri zbiranju denarja za zdravljenje. Sina so nameravali peljati v državo, ki je nudila najnaprednejše zdravljenje, zato so potrebovali veliko denarja.

Fotografija: Pexel.com

Bila je odločena. Sčasoma jim je uspelo zbrati dovolj, da so lahko odpotovali.

Po nekaj preiskavah so zdravniki žal ugotovili, da rak ni v prvem, temveč v četrtem stadiju. Tudi najnaprednejša medicina ni mogla rešiti Loreliejinega zadnjega sina.

ŽELITE BITI NA TEKOČEM?

Ko bomo objavili kaj novega, boste prvi izvedeli za to.​

.

“Slavimo te, Gospod, poveličujemo te, Bog. Hvala ti, Gospod, za vsak čudoviti dan,” je Lorelie govorila v solzah, ko je sin naslanjal svojo glavo na njena ramena.

“Naš boj se nadaljuje, ker imamo mogočnega Boga.” Trdno je držala svojega sina. Čutila je bolečino, vendar je govorila o neskončni hvalnici Bogu.

Občudovala sem njeno moč.

Kako najti samega sebe v izpraznjenem gnezdu?

Zadnji od njenih sinov je umrl. S solznimi očmi je dejala: “Molila sem k Bogu in ga rotila, naj mi podari zadnjega sina.” Vendar tega ni storil. “V Svetem pismu je zapisano, da bomo vsi zapustili to zemljo.”

Nadaljevala je: “Najpomembnejša stvar je večno življenje. Vsi smo preizkušani. Koliko časa smo se pripravljeni bojevati za Boga?”

Fotografija: Pexel.com

Začudena sem bila, da je njena drža kljub neznosnim izgubam vlivala upanje. Rekla je: “Eden mojih sinov je dejal, da smo blagoslovljeni, ker nam je Bog dal čas, da prosimo za odpuščanje.” Nadaljevala je: “Dana jim je bila možnost prejeti odpuščanje in – čeprav je to zame težko – vem, da so zdaj srečni.”

Znajti se v praznem gnezdu je gotovo težko. Še težje je takrat, ko veš, da te otrok nikoli ne bo mogel obiskati.

Vrneš se domov v prazno hišo, ki je bila nekoč polna pogovorov in smeha, vendar zdaj nimaš druge izbire, kot da greš naprej in začneš znova. Pot do samega sebe ne bo enostavna, vendar se zavedajte, da lahko prosite Boga, naj zapolni to praznino.

Človek si lahko le predstavlja bolečino, ki jo je čutila Lorelie. Vendar se je odločila, da se bo oklenila Boga. Tako se je začela zahvaljevati Bogu za trenutke, ki jih je preživela s svojimi sinovi, čeprav so trajali le kratek čas.

Bog in zdravljenje sindroma praznega gnezda pri materah samohranilkah

Loreliejina bolečina je skoraj neznosna, toda njena ljubezen do Gospoda je ohranila njeno srce in dušo. Rekla je: “Preprosto bom počakala, da pride moj čas, ko bom znova lahko s svojimi sinovi.”

V Svetem pismu lahko preberemo številne odlomke o praznem gnezdu, ki jih Bog uporablja za zdravljenje tega sindroma pri materah samohranilkah.

“Preloži svoje breme na GOSPODA, on bo skrbel zate, nikoli ne bo dopustil, da bi pravični omahnil.”

Psalm 55:22

Lorelie je morda sama. Ker pa je Bog v njenem srcu, se nikoli ne bo počutila prazno.

Članek je prevedel Mario Jurišić. Prevedeno in prirejeno po izvirniku iz Operandove angleške spletne strani.

Vam je všeč, kar delamo? Podprite nas.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe. Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Kliknite spodnji gumb in si preberite več.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Varen način plačila preko SSL enkripcije.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 100,00€ One Time

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja