Si želite več miru? Prebirajte te tri psalme

Vsak človek v svojem življenju hrepeni po miru. Žal nas življenje pogosto spravi na kolena z negotovostjo, napolni z dvomi vase in včasih celo prežame z obupom. Sredi takih stisk lahko postane naše srce obremenjeno, naši dnevi pa tesnobni in žalostni. 

Toda čudovita novica kljub preizkušnjam je, da je Jezus prišel, da bi v Njem lahko imeli življenje in ga imeli v obilju.

Malo pomislite, kaj običajno počnete takrat, kadar iščete mir. S čim vse si poskušate pomagati, da bi vam v takih trenutkih vse gladko in uspešno teklo? 

ZAČNITE DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli kratko jutranjo molitev – BREZPLAČNO!

Kadar potrebujete tolažbo, kratek predah v dnevu ali zagotovilo, da se bodo stvari sčasoma uredile, se lahko naslonite na Božje obljube ali prebirate psalme.

Nadzemeljski Božji mir

Če potrebujete Božji mir in upanje, si vzemite čas za meditiranje ob spodnjih psalmih. Dovolite Božji besedi iz te knjige, da nagovori vaše srce in ga preplavi s tišino.

Prosite Boga, da v vašo dušo zaseje seme svoje spokojnosti in vas obda s svojim mirom ne glede na izzive, ki se dogajajo v vaši okolici ali izvabljajo iz vas neprijetna čustva.

Trije psalmi, s katerim nam Bog želi podariti svoj mir 

Knjiga psalmov je ena najbogatejših knjig v celotnem Svetem pismu. Opominja nas, da Bog kraljuje nad vsako okoliščino, ne glede na to, kako težka se zdi.

Opogumlja nas, če mu bomo zaupali, se nimamo česa bati. Bog obljublja, da bo vedno z nami. Prisegel je, da nas ne bo nikoli zapustil, in nam dal zagotovilo večnega življenja.

Kako vemo, da nam je Bog to zares obljubil?

Psalm 27

Hrepenenje kralja Davida po spoznanju in izkušnji Boga je utopilo vse njegove skrbi.

Vzemite si trenutek časa za premislek o tem in poskusite začutiti lastno hrepenenje, ki se poraja v vašem srcu. Po čem hrepenite?

Čeprav Božji odgovor na vaš položaj morda ne bo prišel tako hitro, kot bi si želeli, se oklenite vere in ohranjajte zaupanje Vanj.

Če se osredotočimo na Boga, morda ne bo odstranil naših težav, temveč nam bo po svoji popolni volji zagotovil nebeško rešitev zanje. Podobno kakor se je David osredotočal na Boga, lahko tudi mi spremenimo svoj pogled, če pozornost preusmerimo na prestol milosti.

Namesto da bi opazovali, kako velika je naša težava, bomo videli, kako velik je naš Bog.

Gospod je moja luč in moja rešitev, koga bi se moral bati? Gospod je trdnjava mojega življenja, pred kom bi moral trepetati? Za eno prosim Gospoda, to skušam doseči: da bi prebival v Gospodovi hiši vse dni svojega življenja, da bi zrl Gospodovo milino, premišljal v njegovem templju.

Ps 27, 1-4 

Psalm 40

Kadar se nam zdi, da smo v življenju obtičali na neki točki, nam Sveto pismo zapoveduje, da ostanimo mirni.

Svoj pogled v celoti usmerjajmo na Gospoda. Čakajmo na Boga, tudi če je naš položaj težaven ali pa nismo kos stvarem, ki se nam dogajajo.

Mi smo Njegovi otroci in Njemu je mogoče vse. Njegove moči presegajo človeški razum.

On bo spremenil naše okoliščine in s tem proslavil svoje ime. Ko mu vse predamo, mu odpremo svoje srce in če kličemo k Njemu, nam bo odgovoril.

Trdno sem upal v Gospoda, pa se je sklonil k meni in uslišal moje klicanje. Potegnil me je iz pogubne jame, iz blatnega močvirja, moje noge postavil na skalo, utrdil moje korake. Dal mi je v usta novo pesem, hvalnico našemu Bogu. Mnogi bodo videli in se bali, zaupali bodo v Gospoda.

Ps 40, 1–4

Psalm 121

Ko je položaj negotov in ničesar ne razumemo, predajmo to Bogu. Premišljujte o Božjih blagoslovih v svojem življenju in se spomnite, od kod zares izvira prava pomoč.

Gospod ne bo dopustil, da bi padli ali da bi bili preizkušani čez svoje meje. Za vas skrbi vsak dan. Ne bojte se, kajti Njegova roka je dovolj močna, da vas reši iz vsake stiske.

Obljubil je, da bo z nami na vsakem koraku naše poti.

Svoje oči vzdigujem h goram: od kod bo prišla moja pomoč? Moja pomoč je od Gospoda, ki je naredil nebo in zemljo.

Ps 121, 1–2

Ko prebirate psalme, se spomnite Davida, ki je v svojem življenju pokazal, da se nam ni treba ničesar bati, četudi bi hodili v dolini smrtne sence (Ps 23). 

Ko vso svojo pozornost osrediščimo na Boga, nas obda Njegov mir, ki zagotavlja zmago, saj je Bog vedno na naši strani.

Članek je prevedel Mario Jurišić. Prevedeno in prirejeno po izvirniku iz Operandove angleške spletne strani.

Delite s prijatelji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja