Če bomo pokleknili pred Bogom, bomo lahko obstali ob vsaki preizkušnji

Prerok Izaija nam ima veliko povedati o veselju. Veselje v Gospodu je nadnaravno zaupanje, da je Vsemogočni Bog Gospod, ki je usmiljen, ljubeč, vsemogočen, navzoč v vsakršnih okoliščinah.

Razodeva se po Božjem spoznanju, ki nam ga daje Sveti Duh, da Bog deluje ne glede na to, kako težaven se zdi položaj, in da bo brez sence dvoma stvari postavil na pravo mesto, tudi če se dogodki včasih ne odvijejo tako, kot mislimo, da bi se morali.

Včasih se nam zdi, da je v današnjem sekularnem svetu ob hitrem tempu življenja čedalje težje biti srečen. Sodeč po poročilu o sreči po svetu iz leta 2019 so se negativni občutki med svetovnim prebivalstvom, kot sta zaskrbljenost in žalost, od leta 2010 povečali za 27 odstotkov.

ZAČNITE DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli kratko jutranjo molitev – BREZPLAČNO!

Če se zanašamo na lastno razumevanje sveta, se lahko hitro izgubimo v spirali tesnobe. Zato poiščimo resnico. Kaj pravi Sveto pismo?

V knjigi preroka Izaija 58,14 je zapisano:

”Tedaj se boš veselil pred Gospodom, dal ti bom, da boš jezdil čez višine dežele, dal ti bom, da boš užival dediščino svojega očeta Jakoba, kajti Gospodova usta so govorila.”

Iz 58,14 

O čem govori odlomek

V tem odlomku Izaija krepi naše zaupanje v Božjo popolnost in Njegovo milost za nas, ki smo Njegovi otroci. Ni treba, da nas okoliščine potrejo ali da nam dogajanje okrog nas jemlje pogum.

Naš Bog je vedno ljubeči, veličastni Bog. Ob pravem trenutku, ki ga bo določil po svoji popolni volji, nas bo rešil iz vsakega težkega položaja.

Ta odlomek nas tudi utrjuje v zaupanju, da bomo “jezdili čez višine dežele”. To pomeni, da nas bo Gospod popolnoma obvaroval vseh pasti ali zank sveta in bomo uživali v obilju, zlasti v duhovnem življenju, ter da bomo imeli Božjo avtoriteto.

Mar ni to čudovito?

Ko Gospod razglasi, da nam bo “dal, da bomo uživali dediščino svojega očeta Jakoba”, to pomeni, da bo obilno potešil vse naše potrebe, enako kakor je dal deželo Jakobu in njegovim potomcem, o čemer lahko preberemo v 1 Mz 28,14:

“Razširil se boš proti zahodu in vzhodu, proti severu in jugu.”

1 Mz 28,14

Zakaj bi skrbeli?

Zakaj bi se predajali skrbem, če je Bog, ki mu služimo, mogočnejši od katere koli preizkušnje pod soncem?

Bog s svojo pravično roko in avtoriteto zmore preoblikovati vsako bolečino v milino, vsak greh v smeh odpuščanja in vsako težavo v pravo zmagoslavje.

Toda to se ne zgodi po čarovniji, temveč se stvari razjasnijo, ko se povsem osredotočimo na križ. Na križu najdemo odgovor za pravo držo v kakršnih koli okoliščinah in vse dokaze, da se lahko zanesemo na Boga.

Bog ima rešitev

Bog nam je obljubil veselje v življenju ne glede na okoliščine. Kaj to pomeni? To pomeni, da ima Bog rešitev za kateri koli izziv, velik ali majhen.

Morda se sprašujemo, kako je to mogoče. Poskusimo si predstavljati, kako On gleda na svet, da se lahko naučimo razmišljati podobno.

Ne poslušajmo tega, kar govorijo ljudje, temveč poslušajmo to, kar pravi On. Pokleknimo Predenj in opazujmo, kako nas bo utrdil v zaupanju, ki presega vsako človeško razumevanje.

Predajmo Bogu svoje breme

Ali so prišli trenutki – morda celo v zadnjem času –, v katerih se nam je zdelo, kot da nas je Bog zapustil? No, tukaj je dobra novica: kot lahko preberemo v knjigi preroka Izaija, ima Bog v ugodnih ali neugodnih okoliščinah vse pod nadzorom.

On čaka na to, da Mu dopustimo bojevati naše bitke, in želi, da Mu predamo svoje breme. Zato zaupajmo, da če bomo pokleknili pred Bogom, bomo lahko trdno stali in obstali ob vsaki preizkušnji.

Članek je prevedel Mario Jurišić. Prevedeno in prirejeno po izvirniku iz Operandove angleške spletne strani.

Delite s prijatelji

One Comment

  1. Čudovita Božja obljuba in tolažba! Kadar smo v preizkušnji, Sveto pismo pravi : ” Moč se v slabosti izpoponjuje. ” Ne pravi: ” Nikakor ne smeš biti slaboten, ampak: Zaupaj, dal ti bom Svojo moč. ”

    Štefka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja