Preprosta moč jutranje molitve

Kot številni ljudje sedanje dobe tudi sam najprej vzamem v roke telefon, ko se zbudim. Temu sledi nekaj dragocenih minut (ali celo ur), ki jih zapravim s tem, ko pogosto prebiram negativno vsebino, ki sega vse od plehkih puhlic na družbenih omrežjih do tragedij, ki jemljejo upanje. 

Ta grenki priokus, s katerim začnem dan, me spremlja tudi v preostanku dneva. Pri sebi pogosto zaznavam negativna občutja in nerazložljivo slabo razpoloženje. To sicer ni vedno očitno, toda takšen strupen začetek dneva me odvrne od iskrenega veselja nad novim dnem in njegovo pozitivnostjo. 

Takšna je bila dolgo časa moja jutranja rutina. Vse dokler me nekega jutra ni prebudila izrazito neprijetna nočna mora in sem se odločil, da z molitvijo odženem slabe vibracije. Šele tedaj sem spoznal, kakšno moč prejmem, če začnem dan z molitvijo in kakšno razliko lahko ta naredi. 

ZAČNITE VAŠ DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli obljubo iz Svetega pisma – BREZPLAČNO!

.

Štiri spoznanja o jutranji molitvi

Le po nekaj dneh sem opazil, da drugače dojemam moje dneve, zato sem se odločil, da molitev postane prednostni sestavni del moje jutranje rutine. Lagal bi, če bi dejal, da jo vsak dan dosledno opravljam. Toda bolj discipliniran kot postajam, bolj jasne postajajo prednosti teh jutranjih srečanj z Bogom. 

Te koristi želim deliti z vami.  

1. Dajejo priložnost za izražanje hvaležnosti 

»Nič ne skrbite, ampak ob vsaki priložnosti izražajte svoje želje Bogu z molitvijo in prošnjo, z zahvaljevanjem. In Božji mir, ki presega vsak um, bo varoval vaša srca in vaše misli v Kristusu Jezusu.« 

Filipljanom 4:6–7 

Jutranja molitev mi daje priložnost, da se zahvalim Bogu za številne čudovite stvari, ki jih je storil; podaril mi je življenje, podarja mi nove priložnosti, ki dajejo mojemu življenju smisel. Medtem ko se zahvaljujem, še bolj jasno razločim, za kaj vse sem lahko hvaležen

Ko tako začnemo dan, zmanjšamo možnosti za to, da bi ga pokvarili občutki nezadostnosti in da se nikoli nič ne izide. 

2. Obnavljajo upanje 

»Bog upanja pa naj vas napolni z vsem veseljem in mirom v verovanju, da bi bili v môči Svetega Duha polni upanja.« 

Rimljanom 15:13 

Preden sem začel z jutranjimi molitvami sem imel velike boje zaradi nenehnega temnega oblaka strahu in brezupa, ki je ves dan lebdel nad menoj.

Nič čudnega ni, da se tako počutimo, če začnemo dan z gledanjem video posnetkov o neki globalni katastrofi ali se hranimo s prazno zabavno vsebino. 

Molitev mi je pomagala okrepiti vero in obnoviti upanje v Božjo moč. Opominja me, da je Bog glavni ne glede na to, kako kaotične so razmere. 

ŽELITE BITI NA TEKOČEM?

Ko bomo objavili kaj novega, boste prvi izvedeli za to.​

.

3. Opominjajo me, da nisem sam 

»Ali ti nisem ukazal, krepak in odločen bodi? Ne boj se in se ne plaši; kjer koli boš hodil, bo s teboj GOSPOD, tvoj Bog.« 

Jozue 1:9 

V bitko nihče ne odkoraka sam. Ko vsako jutro molimo, nas to spomni na vojsko podpore, ki jo imamo v Bogu, Jezusu Kristusu in Svetem Duhu. To je prava sanjska ekipa. 

Jutranja molitev ob začetku dneva mi je pomagala v boju s tesnobo in negotovostjo. Ne glede na to, s kakšnimi težavami ali izzivi se spopadam v tem dnevu, vem, da nisem sam. 

4. Krepijo mojo duhovno povezanost 

»Ne imej drugih bogov poleg mene!« 

2 Mojzes 20:3 

Ob pogledu na preteklost ugotavljam, da mi je jutranja molitev pomagala okrepiti mojo duhovnost in povezanost z Bogom. Ker namesto družbenih omrežij ali virov novic izberem Boga, ko se zjutraj zbudim, sem svoj razum in srce naučil, da na prvo mesto postavita Boga. 

Morda se to sprva zdi plehko ali banalno, zlasti če najprej pet minut molite in si nato ogledate 20-minutni video posnetek. Toda ta odločitev vseeno ima pomen, saj pokaže, da ste Boga pripravljeni postaviti na najpomembnejše mesto v življenju. 

Koristi, če potegnem črto

Lepota jutranje molitve je v tem, da jo lahko opravimo kadarkoli. Lahko je popolna pobožnost z globokim premišljevanjem in molitvijo. Lahko je tudi samo kratka beseda zahvale Bogu za življenje ter prošnja za Njegov blagoslov in vodstvo v dnevu

Morda se vam bo to zdelo enostavno in preprosto, včasih pa vseeno ne boste vedeli, kaj govoriti. Če ste pripravljeni narediti ta korak, da začnete dan z molitvijo, toda ne veste kako, potem imate na voljo številne vire

Lahko začnete s tem, da se naročite na dnevno obljubo, ki jo pripravi Operando – samo kliknite povezavo – in v e-poštni nabiralnik boste vsako jutro prejeli kratko misel iz Svetega pisma. To majhno, toda močno orodje vam lahko pomaga okrepiti občestvo z Bogom in najti upanje v vsakem dnevu posebej.

Pred časom smo v Operandu objavili čudovito jutranjo molitev za lep začetek dneva, prav z namenom, da jo boste prebrali in molili vsako jutro preden boste začeli dan. Molitev najdete na tej povezavi.

Članek je prevedel Mario Jurišić. Prevedeno in prirejeno po izvirniku iz Operandove angleške spletne strani.

Vam je všeč, kar delamo? Podprite nas.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe. Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Kliknite spodnji gumb in si preberite več.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Varen način plačila preko SSL enkripcije.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 100,00€ One Time

2 Comments

  1. Res je, da jutranja molitev še posebej in vsaka ki se začne z zahvalo in umiritvijo duha, ki obstane na umiritvi in eni varnosti, ki jo imam v tem miru in sigurnost, ki me spremlja skoz dan, da sem v redu, da imam moč, ki je z menoj, da vem, da bo v redu vse, kljub popačenem in včasih težkem okolju, v katerem se znajdem. To nič ne spremeni mojega bistva in veselja ob tem, ki je in ostane. HVALA. TO ŽELIM VSEM, DA BI IZKUSILI IN IMELI PRI ROKI KOT ZDRAVILO, ENO PRISOTNOST BOŽJO BI LAHKO TUDI REKLA.

  2. darinka.cvetko8@gmail.com
    Odkar sem nabavila racunalnik in so mi pokazali polje hosana.si , zjutraj najprej odprem računalnik in preberem Božjo besedo tega dne. Če tega ne storim, nekako nimam pravega miru. Potem vse dopoldne nekaj iščem. Zadnje čase pa poslušam avdio brevir, kar pa mi omogoča, da lahko poleg poslušanja še kaj postorim. Nova tehnologija je tudi dobra. Veliko je tudi dobrih vsebin, ki jih prebiram, ko imam čas za to.
    Če si v stiski mi še kako pridejo pridejo prav Operandove dnevne obljube, ki točno najdejo moje razpoloženje in potrebe. Hvala vsem sodelavcem in prostovoljcem pri Operandu za Vaše nesebično delo! Prisrcen pozdrav!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja