VSAK DAN ENA BOŽJA OBLJUBA NA VAŠEM EMAILU!

Vpišite svoje podatke in že jutri boste prejeli prvi email s citatom iz Svetega pisma.

cover

Moč molitve – Bog usliši svoje ljubljence!

‘Molitev je sila, tako resnična kakor gravitacija. Kot zdravnik sem imel priložnost videti ljudi, ki jih je moč molitve resnično dvignila iz bolezni. Je edina sila na tem svetu, ki lahko premaga zakone narave.’

Moč molitveFrancoski kirurg in biolog Alexis Carrel je pred sto leti na takšen način izpričal moč molitve. A še zdaleč ni edini, ki je prišel do tega spoznanja.

O tem, kako molitev usmerja in naravnava naše misli in dejanja k Bogu, so pisali mnogi svetniki, umetniki in znanstveniki. Pravzaprav lahko moč molitve izkusi vsak izmed nas, ki se iskreno in ponižno, kot otrok, odpre svojemu Stvarniku.

Molimo drug za drugega

Ko smo v Operandu ustvarili Facebook skupino ‘Bog dela’, smo si želeli, da bi člani med drugim izročali svoje prošnje in želje ter molili drug za drugega. Molitev je lahko učinkovita ne glede na to, kako se ljudje med seboj povezujemo.

Že pred časom je prijateljica Tinkara v skupini objavila prošnjo za molitev. Takole je napisala:

‘Predragi! Včeraj me je zelo presunil pogovor z mojo prijateljico Mišo iz Češke, katere 55-letna mama Eva nemočna leži v bolnišnici zaradi fibroze jeter. Tam čaka na možnost presaditve jeter, a darovalca ni in ni. Miša in Eva sta v vsem popolnoma sami in obupujeta. Žal ne znata moliti. Prosim vas, če se ju spomnite v svoji molitvi, da bi jima Gospod vlil upanja in moči.’

Tinkara nama je takrat povedala, da zdravniki za gospo Evo nimajo veliko upanja, razen seveda, če se kar najhitreje najde najbolj primeren darovalec.

Prepustiti Bogu

V takšnih življenjskih okoliščinah, ko človek lahko le upa in čaka, ne ostane drugega kot popolnoma izročiti svoje življenje in zaupati, da se zgodi tako, kot se pač mora. In moliti. Kaj pa če ne veruješ ali ne znaš moliti? Kaj če ne moreš?

Vsi ljudje na tej zemlji smo eno samo telo. Tako nas vidi Bog. Vsakega posebej (osebno in intimno) in kot celoto (Kristusovo telo). Moč molitve torej presega posameznika in se dotakne Stvarnika ne glede na to, iz katerega dela telesa se dviga k Njemu.

Vera, ki gane

V Markovem evangeliju (Mr 2, 3-12) piše, kako so štirje možje k Jezusu prinesli hromega človeka. Ker je bila v hiši in okrog nje takšna množica ljudi, so se povzpeli na streho, jo odkrili in posteljo s hromim od zgoraj spustili pred Jezusa. Koga se ne bi dotaknila ljubezen in vztrajnost teh prijateljev? In če to gane nas, kako močno je šele ganila Jezusa!

Takole zapiše Marko:

‘Ko je Jezus videl njihovo vero, je rekel hromemu: »Otrok, odpuščeni so ti grehi!« (Mr 2,5) in »Ti pravim: Vstani, vzemi svojo posteljo in pojdi domov!’ (Mr 2,11)

Bog usliši svoje ljubljence

Moliti za drugega človeka je največji dar, ki mu ga lahko poklonimo! Številni v naši Facebook skupini so se Tinkari pridružili v molitvi, prosili za Mišo in Evo, za njuno upanje, moč in vero.

Minilo je le deset dni, ko je Tinkara v skupini objavila:

‘Hvala vsem za molitveno podporo! Sicer se na medicino ne spoznam, ampak Evina hči Miša mi je sporočila, da se mama toliko bolje počuti, da bo verjetno lahko naslednji teden zapustila bolnico in doma čakala na morebitnega darovalca. Hvala Bogu in hvala vam!’

Čez dva meseca pa še tole:

‘Enkrat sem se že oglasila, da gre Evi na bolje; včeraj pa so prišli izvidi, da so se začela jetra sama obnavljati in presaditev ne bo potrebna! Z Evo in Mišo se vsem zahvaljujemo za molitev in dobre želje! Vse dobro vam želim!’

Bog dela! Če vas nekdo prosi za molitev, ne zavrzite prošnje. Obrnite se na Boga in ga prosite zanj. Prav tako se ne obotavljajte prositi za molitev, pa čeprav po spletu, pa čeprav ljudi, ki jih ne poznate. Kot rečeno: Vsi smo eno samo telo!

Pridružite se naši Facebook skupini Operando – Bog dela. Prosite za molitev in molite za druge. Ostanimo povezani.

Operando – Bog dela!

Nace Volčič

DELITE ČLANEK S PRIJATELJI NA FACEBOOKU 0

AKTUALNA DONACIJA

Misijonarke skupnosti ‘El Camino’ služijo brezdomcem, zapornikom in najrevnejšim družinam v mestu Santa Cruz v Boliviji. Pomagajmo jim. Kliknite modri gumb ‘Darujte zdaj’ za več informacij.

Pomagajmo misijonarkam v Boliviji do božičnega praznovanja za brezdomce

Pomagajmo misijonarkam v Boliviji do božičnega praznovanja za brezdomce

1.290€ od 2.000€ zbranih

Sestre iz skupnosti El Camino v Boliviji služijo odrinjenim ljudem v mestu Santa Cruz; zasužnjenim prostitutkam, odvisnim mladostnikom, brezdomnim otrokom in odraslim, ki živijo na ulicah, v kanalih, pod mostovi, na pločnikih, v razmerah, ki si jih resnično težko predstavljamo.

V tej dobrodelni akciji zbiramo denar, da bodo sestre lahko za vse te ljudi organizirale božično praznovanje, nakupile skromna darila zanje (nova oblačila in druge osnovne potrebščine, igrače in šolske pripomočke za otroke), in jim pripravile božično pojedino.

Pomagajmo in omogočimo ljudem iz skrajnega roba družbe, da bodo tudi oni doživeli Božič kot pritiče vsakemu človeku. Dostojno!

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
This is a secure SSL encrypted payment.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 10,00€

PREBERITE SI TUDI