4 močne molitve za zaposlitev

Le malo stvari na tem svetu je tako stresnih kot iskanje zaposlitve. Morda priložnosti ni toliko in tako zlahka na voljo, kot smo upali v začetku iskanja novega dela. Morda se za tistih nekaj delovnih mest, ki bi bila prava za nas, poteguje toliko kandidatov, da se nam zdi, da ni nobenega upanja, da ga dobimo.

Ne glede na to, ali iščemo zaposlitev ali pa se obupno oklepamo službe, ki smo jo na srečo dobili, ni mogoče zanikati moči, ki jo ponuja hoja z Bogom, tudi glede našega dela.

Zato smo pripravili štiri kratke, a močne molitve za zaposlitev. Presenečeni boste, kako učinkovita je lahko Božja beseda, s katero prosimo Boga za preskrbo ali mir v duši, ko se prebijamo skozi mučne trenutke zaposlovanja in napredovanja.

ZAČNITE VAŠ DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli obljubo iz Svetega pisma – BREZPLAČNO!

.

Še prej pa nekaj kratkih misli o delu.

Kaj pravi Sveto pismo o zaposlitvi in delu

Slovar slovenskega knjižnega jezika zaposlitev opredeljuje kot “delo na podlagi delovnega razmerja”.

Sveto pismo ima drugačen pristop.

 “Kar koli že delate, delajte iz srca, kot da delate za Gospoda, ne za ljudi.”

Kol 3,23

V tem in drugih podobnih odlomkih je delo poklicanost, da uporabljamo darove, ki nam jih je dal Bog za služenje Njemu. To je veliko več kot samo delo za preživetje ali prejemanje plače ob koncu meseca.

S takega vidika bi morala biti zaposlitev vse kaj drugega kot mukotrpna nadloga in bolj kot Božji dar in priložnost, da mu služimo.

Kako se torej vrniti na pot veselja in izpolnitve, ki jo prinaša zaposlitev, kakršno je Bog želel, da bi bila? Odgovor je preprost: z molitvijo.

Molitev za zagotovitev zaposlitve

Dragi Gospod, 

molim za Tvojo naklonjenost in preskrbo, ko še naprej iščem zaposlitev. Prosim, da greš pred menoj, mi pripraviš pot in podariš naklonjenost v očeh in srcih zaposlovalcev. Predvsem pa Te prosim, da dobim službo, ki mi bo prinesla izpolnitev, mir in novo priložnost, da Ti služim. 

Amen.

Molitev za odstranitev ovir

Vsemogočni Gospod, 

Ti, ki vse daješ in jemlješ. Tvoja moč ne pozna meja. Zato Te prosim, da pomagaš odstraniti vse ovire, ki mi preprečujejo, da bi našel službo.

Molim, da me nobena stvar, kot so denar, konkurenca ali celo različne zaposlitvene taktike, ne bodo ovirale pred Tvojo voljo in namenom za moje življenje. Predvsem pa molim za pogum, srčnost in potrpežljivost ob teh ovirah, ki jih moram premagati. 

Amen.

Molitev za izročitev

Dragi Oče, ki si v nebesih, 

na tej poti iskanja zaposlitve si z menoj. Vidiš moje solze, ki so posledica frustracij in razočaranja

Prosim Te za dar osvoboditve, ko Ti vse predajam in izročam. Odločil sem se, da bom zaupal Vate in Ti dovolil, da vodiš vse moje korake, od razgovorov, ki naj jih opravim, do odgovorov, ki naj jih dam. 

Popolnoma Ti zaupam. 

Amen.

Molitev za vodenje in mir v duši

Nebeški Oče, 

danes prihajam k Tebi s srcem, polnim zahvale za priložnost zaposlitve, ki si mi jo poklonil. 

Želim Ti služiti in delovati v Tvojem imenu, prosim za duševni mir in vodstvo na vsakem koraku. Molim, da bi se Tvoja moč odražala v mojem navdušenju in rezultatih. Vodi me na delovnem mestu, da bom lahko izpolnil Tvoj načrt

Naj se vse v mojem življenju zgodi v Tvojo slavo in čast. 

Amen.

Odnesite ga h Gospodu v molitvi

Bog pozna vse naše potrebe, še preden mu jih sploh zaupamo. Vendar pa je tudi prav, da mu povemo, kaj točno potrebujemo ali si želimo. S tem se lahko spominjamo, da po poti iskanja ali ohranjanja zaposlitve ne hodimo povsem sami.

Ne pozabimo biti potrpežljivi in zaupati v Božjo voljo in njegov čas. Stvari se bodo zagotovo odvijale tako, kot je prav.

Prevedeno in prirejeno po izvirniku iz Operandove angleške spletne strani.

Vam je všeč, kar delamo? Podprite nas.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe. Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Kliknite spodnji gumb in si preberite več.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Varen način plačila preko SSL enkripcije.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 100,00€ One Time

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja