10 svetopisemskih verzov za boljši spanec

Bog uživa v tem, da nam daje počitek. 

Naš ljubeči Odrešenik je hodil po tej zemlji in dobro pozna vsakodnevne tegobe življenja in dela. Ker je bil Jezus povsem človek in skušan štirideset dni, razume, kako zelo si človeško telo želi telesnega in duševnega počitka

V Svetem pismu tako pogosto srečamo junake, ki najdejo počitek v spanju, osebe, ki jih Bog zaprosi za počitek ali jim ga podari.

ZAČNITE DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli kratko jutranjo molitev – BREZPLAČNO!

Posledice slabega vzorca spanja 

Vendar pa so napori sedanjega sveta, nenehna odgovornost na delovnem mestu in splet, ki nas raztresa, ustvarili svet izčrpanosti in nespečnosti. 

Ljudje se lahko z nespečnostjo spopadajo zaradi številnih vzrokov, vključno s stresom, bolečinami ali depresijo. Nekateri trpijo tudi zaradi motenj spanja, kot so občutja strahu med spanjem ali nočne more.

Spočijte se ob Svetem pismu

Danes se spomnimo, da je Bogu, ki je tako mogočen, mar za vsak del našega življenja.

Naše zdravstvene težave, težave s spanjem in raztresenost ga skrbijo prav tako kot nas. Zato ni presenetljivo, da nas kliče, naj prevzamemo njegovo lahko breme, s katerim nam obljublja počitek (Mt 11, 28).

Če se vi ali kdo, ki ga poznate, spoprijema s težavami nespečnosti, vam ponujamo nekaj verzov, o katerih lahko premišljujete in molite za gotovost, da je Odrešenik vedno pripravljen pomagati.

Jaz sem legel počivat in zaspal, prebudil sem se, ker me je Gospod podpiral.

Ps 3, 6

Kadar boš legel, se ne boš bal, kadar boš ležal, bo tvoje spanje sladko.

Prg 3, 24

Vrni se k svojemu počitku, duša moja, kajti Gospod ti je povrnil dobro.

Ps 116, 7

Tisti, ki stanuje v zavetju Najvišjega, ki prenočuje v senci Mogočnega … Ne boš se bal nočne strahote, ne puščice, ki leti podnevi … Zakaj svojim angelom bo zate zapovedal, naj te varujejo na vseh tvojih potih.

Ps 91

Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek. Vzemite nase moj jarem in učite se od mene, ker sem krotak in v srcu ponižen, in našli boste počitek svojim dušam; kajti moj jarem je prijeten in moje breme je lahko.

Mt 11, 28-30 

Nič ne skrbite, ampak ob vsaki priložnosti izražajte svoje želje Bogu z molitvijo in prošnjo, z zahvaljevanjem. In Božji mir, ki presega vsak um, bo varoval vaša srca in vaše misli v Kristusu Jezusu.

Flp 4, 6-7

V miru bom hkrati legel in spal, saj ti sam, Gospod, me pustiš varno prebivati.

Ps 4, 9

Mir vam zapuščam, svoj mir vam dajem. Ne dajem vam ga, kakor ga daje svet. Vaše srce naj se ne vznemirja in ne plaši.

Jn 14, 27

Učenci pa so mu rekli: »Gospod, če spi, bo ozdravel.«

Jn 11:12

Z vso voljo so ga iskali in dal se jim je najti. Gospod jim je naklonil počitek krog in krog.

2 Krn 15, 15

Sedmi dan je Bog počival. Z veseljem poskrbi za počitek naših utrujenih duš in misli. Hrepeni po tem, da bi nas ozdravil

Vzemite si čas in si ustvarite rutino, ki bo vaše telo pripravila na počitek. Prižgite svečo, poslušajte tiho, pomirjajočo glasbo in molite. Tudi sproščajoča, umirjena telovadba pred spanjem ali meditacija lahko izboljša vašo zmožnost spanja. 

Naj vam Bog da počitek. 

Prevedeno in prirejeno po izvirniku iz Operandove angleške spletne strani.

Delite s prijatelji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja