Psalm 91: Meditacija za boljši spanec

Če ste budni in ne morete zaspati zaradi prevelike vznemirjenosti pred pomembnimi dogodki, stresa, skrbi, ali pa zaradi kakšne povsem banalne stvari, dobrodošli, da se nam pridružite v tej molitvi. Ni pomembno, kaj vas zadržuje pokonci, zdaj imate priložnost, da skupaj povabimo Jezusa, da vam pomaga sprostiti in pripraviti se na krepčilen počitek. Premišljevali bomo ob citatih Psalma 91, Zatočišče pod Božjimi perutmi.

Gospod, tako rada bi se spočila in spala vso noč. Naj danes moja spalnica postane prostor počitka, miru, sproščenosti in globokega spanca. Dragi Jezus, blagoslovi mojo posteljo, da bom lahko v njej trdno zaspala in se spočila v Tebi. Verjamem, da je to mogoče, saj praviš:

Tisti, ki stanuje v zavetju Najvišjega, ki prenočuje v senci Mogočnega, pravi Gospodu: Moje zatočišče in moja trdnjava, moj Bog, ki vanj zaupam.

Ps 91,1-2

Kako naj torej ne hrepenim po tem, da Ti postaneš moja trdnjava, moje pribežališče, moje zavetje? Iščem počitek od skrbi in tudi od izzivov, ki se mi zdijo nerešljivi. Hrepenim po tem, da bi lahko komu izročila svoje delo. Ti veš, koliko časa in energije mu namenim, in velikokrat tega nihče ne opazi. 

ZAČNITE DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli kratko jutranjo molitev – BREZPLAČNO!

Stojiš ob moji postelji in me gledaš. Tvoj pogled je jasen in poln miru. Bolj ko zrem Vate, bolj čutim, da se ta mir pretaka vame. Kar je pomembno meni, je tudi Tebi. Čutim, da me ljubiš in da bi dal zame vse. 

Tudi moj počitek in spanec sta Ti pomembna. Veš, da ju potrebujem kot vodo, da se odžejam, in kot hrano, da nisem lačna. Počitek potrebujem, da se obnovi moja telesna, duševna in duhovna moč. In Ti kot moj Stvarnik veš, da sem brez tega nemočna

Gospod, ob Tebi lahko odložim vsa realna, pa tudi nerealna pričakovanja, ki sem jih nevede sprejela. Gospod, Ti si trdni zid, kjer imam prostor, da obnovim svoje moči in se ugledam v Tvoji luči. Vedno mi jasno pokažeš, kdaj grem čez svojo mejo. Gospod, odpri moje srce, da bom lahko pred Tabo ranljiva in odprta za Tvoja spoznanja.

Jezus, rada bi spregovorila o svojih izzivih, o skrbeh, o omejitvah, ki se zdijo odveč. Povej Jezusu o vsem, kar se ti zdi trenutno nerešljivo ali preveč. Naj Ti bodo njegove besede v spodbudo:

Kliče me, pa ga uslišim, z njim sem, ko je v stiski, rešim ga in mu izkažem čast.

Ps 91,15

Hvala, ker sem pri Tebi vedno sprejeta in slišana.

Zdaj je čas, da prisluhnem Tebi, Gospod. Hvala za ta čas budnosti, da sem lahko ob Tebi. Želim Te slišati. Odpri moja ušesa in srce, da te bom lahko razumela.

Vzemi si čas za tišino in prisluhni Jezusu, kaj ti ima povedati. Kaj ti želi sporočiti glede vsega, kar se dogaja v tvojem življenju? Dopusti, da te mogoče potolaži, da se te dotakne, ali pa da stori kaj drugega, kar se Mu zdi v tem trenutku pomembno. Bodi pozoren, kaj natančno počne ali govori. 

Gospod, hvala, ker si moje zavetje, ker je moje telo postalo spet Tvoj sveti tempelj. Hvala za živo prisotnost, ki je tako močna, da Te lahko razločno vidim, slišim in razumem. Hvala, ker je Tvoja družba tako zelo prijetna in sproščujoča. Hvala, ker se lahko umirjeno zleknem na posteljo in počasi tonem v spanec.

Tukaj sem brez motenj, brez neprijetnih misli in občutij. Vse hudo je odšlo od mene, ker je Tvoja Luč oblila vsak najmanjši kotiček tega prostora, tudi mene samo. Nič ti ni ostalo prikrito in skrito.

Gospod, dotikaš se me z usmiljenjem. S svojimi krili te pokrije, pod njegove peruti se zatečeš; ščit in oklep sta njegova zvestoba. (Ps 91, 4) Če me še kaj plaši ali mi grozi, Ti lahko povsem zaupam, da me boš varoval. Zares, on te bo rešil iz ptičarjeve zanke, tudi pred pogubno kugo. (Ps 91,3) 

Niti podnevi niti ponoči mi nihče ne more škoditi ali se mi približati, Tvoje varstvo mi namreč podarjaš za vselej:

Zakaj svojim angelom bo zate zapovedal, naj te varujejo na vseh tvojih potih. Na rokah te bodo nosili, da z nogo ne zadeneš ob kamen. Čez leva in gada boš stopal, poteptal boš mladega leva in morsko pošast.

Ps 91,11-13

Če bi mi kaj lahko škodilo, to ne bo imelo moči nad mano. Zato sem lahko mirna. 

Lahko noč, Jezus, moja trdnjava, ljubeče pribežališče!

Delite s prijatelji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja