Z vašo pomočjo je več kot 800 otrok dobilo božična darila!

Bila je turbolenca. Ne prvič na najinem potovanju. Pisal sem o Silvini bolezni, nujni operaciji, času, ki sva ga morala preživeti v Limi, več kot 1000 kilometrov stran od Tarapota, kjer so pospešeno potekale priprave na dobrodelni božični dogodek za revne otroke v tem amazonskem delu Peruja.

A prišla sva nazaj. Pravočasno. Medtem, ko sva bila v Limi, je Mili s svojo ekipo organizirala vse potrebno, da bi dogodek uspel tako kot je treba.

Prav občudujem to žensko. Koliko energije ima, kako je predana svojemu delu in kako močno si želi izboljšati razmere v svojem okraju, Parte Baja del Tarapoto. Kljub temu, da občina ne pomaga veliko, da ne prispeva, da je oblastnikom, kot se zdi, malo mar za ta del mesta.

ZAČNITE DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli kratko jutranjo molitev – BREZPLAČNO!

Mili s prijateljem iz soseščine

Na našem Operandovem donacijskem računu so se zbrale donacije in zdaj je bilo na nama, da opraviva nakupe.

Z Mili smo odšli v dve različni trgovini. V prodajalni z otroškimi igračami smo več kot dve uri izbirali in razvrščali pakete, igrače za fante in igrače za punce. Polagali smo jih v velike kartonske škatle, šteli in računali. Na blagajni sva z velikim veseljem poravnala račun, igrače smo odpeljali kar k Mili domov, kjer so počakale do dogodka.

Podobno smo storili v drugi trgovini, grosisitični veleblagovnici, kjer smo dobili odlično ceno za pakete, v vsakem po šest Panetonov. Spet zbiranje, preštevanje in računanje, in potem pri blagajni, kjer sva unovčila vaše donacije in poravnala račun peciva za približno 800 otrok.

Tudi Panetone smo zložili pri Mili. Naslednji dan so se organizirali, vsako okrožje je dobilo ustrezno količino paketov, da so pecivo razrezali na kose in ga pripravili za obdarovanje.

Paketi igrač in Panetona. Čaka na distribucijo.

Za dogodek so pripravili tudi kakav. Od tod ime dogodka, la Chocolata, tako rečejo kakavu. Poleg igrač in peciva so organizatorji pripravili napitek v ogromnih piskrih in jih potem na dan dogodka pripeljali na zelenico.

Na dan dogodka sva prišla v času, ko je na veliki travnati površini, med barakami, palmami in makedamskimi cestami že igrala glasba. Na vsakem delu tega travnika so bile postavljene stojnice, vsaka od njih je predstavljala svoje okrožje tega najrevnejšega predela mesta.

Zeleica, kjer je potekala božična zabava

Ob pol štirih popoldne so tja začele prihajati družine. Kapljali so iz ene in druge strani. Lepo je bilo to videti. Preproste družine z otroki, ki so bili seveda polni pričakovanja.

Vedeli so, da bodo dobili darila, vedeli so, da je dogodek organiziran zanje. Vedeli so, da se bodo zabavali, tako kot se v tem božičnem času zabavajo njihovi vrstniki, ki živijo v boljših okoliščinah in si lahko privoščijo več.

Otroci so si dali duška

Pred začetkom je bilo predvidenih nekaj govorov ljudi, ki so odgovorni za dogodek. Poleg Mili še drugi, ki so sodelovali v akciji. Vsak od njih se je zahvalil Operandu in slovenskim donatorjem. Bila sva ponosna.

Slovensko srce je seglo v Amazonijo, tisoče kilometrov daleč in se dotaknilo ljudi, za katere v medijih nikoli ne slišimo. Tistih, ki živijo iz dneva v dan, ki se vsak dan trudijo, da preskrbijo svojo družino, in se dnevno ubadajo s tem, ali si bodo lahko privoščili zdravila, obrok hrane, šolske potrebščine za svoje otroke …

Za animacijo šova je poskrbel Omar Show Infantil, to je ekipa treh mladih, ki se ukvarjajo z animacijo otrok na takšnih in podobnih dogodkih. Tudi strošek zanje smo pokrili z Operandovimi donacijami.

Animatprja sta bila odlična!

Fant in dekle, profesionalna animatorja sta svoje delo opravila odlično. Polna zelenica otrok je skakala, plesala, prepevala in se igrala ob glasni glasbi. Veliko smeha, veselja in zabave. Bilo je vroče in imeli smo neverjetno srečo z vremenom, čeprav je sprva slabo kazalo. Deževalo je celo dopoldne in bali smo se, kaj bo, če se dež razpotegne čez cel dan.

Razdeljevanje kakava, igrač in peciva.

Po enourni animaciji je sledilo obdarovanje. Vsak komite s svojo stojnico je imel pred seboj dolge vrste otrok. Na eno od njih sva se postavila tudi midva s Silvo in otrokom delila kakav, igrače in Panetone.

Čeprav utrujena po operaciji, je tudi Silva razdeljevala darila.

To je izkušnja, ki potem za vedno ostane v srcu. V lepem spominu. Razdelili smo skoraj vse, kar smo imeli. Občutek je bil fantastičen!

Vaše donacije so prihajale (in še prihajajo) tudi po dogodku. Nič zato. Z Mili že načrtujemo, kako bomo porabili darove še za druge potrebe otrok v Parte Baja de Tarapoto. Pisala bova o tem. Želiva, da veste, da gre vaš denar tja, kamor ste ga namenili. V prave roke!

Vaši darovi so prišli v prave roke!

Vi ste vse to omogočili, zato predvsem zahvala vsem vam, ki ste darovali. Samo želiva si lahko, da bi še kdaj skupaj ponovili kaj takšnega in olajšali še kakšno stisko najrevnejšim iz obrobja družbe.

Hvala vam!

Delite s prijatelji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja