VSAK DAN ENA BOŽJA OBLJUBA NA VAŠEM EMAILU!

Vpišite svoje podatke in že jutri boste prejeli prvi email s citatom iz Svetega pisma.

cover

S pogledom v Sao Paulo

Šmarje pri Jelšah
Lepote Slovenije – Šmarje pri Jelšah (vir: Wikipedia)

Če sva lansko leto Veliko noč praznovala v zraku, na različnih letalih iz Bruslja v Manilo, sva praznik letos doživela tako kot se to spodobi – doma in z ljudmi, ki so nama blizu.

Najin dom že dve leti, odkar pač potujeva, ni več stanovanje v Kranju, pač pa sva nenehno razpeta med Kropo na Gorenjskem in Šmarjem pri Jelšah na Štajerskem.

Kadar imava obveznosti v Kranju in Ljubljani, naju gostita prijatelja Barbara in Denis, ki tudi sicer veliko prispevata k delovanju društva; pomagata po svojih močeh in se predvsem vedno potrudita, da imava res dobre pogoje za delo. Bogu hvala za takšne prijatelje!

Večji del časa pa sicer preživiva na Štajerskem, pri Silvinih starših, kjer imava več kot odlične možnosti za dober počitek in kjer naju Silvina mama Marija razvaja z odlično domačo hrano in neusahljivo dobro voljo.

Lucas Marandi
Benglaski misijonar Lucas Marandi naju pričakuje v Sao Paulu.

K misijonarju Lucasu v Sao Paulo

Zdaj, po več kot enem mesecu bivanja v Sloveniji, sva spet lahko dobro vdihnila, zbrala vtise potovanja po Aziji, ki so še lep čas prihajali za nama (pravzaprav še vedno prihajajo) in svoj pogled začela upirati v Južno Ameriko, naslednjo misijonsko destinacijo.

Misijonar Lucas Marandi je sicer Bengalec, član redovne skupnosti Ksaverijani, tako kot pater Riccardo, ki naju je gostil v Bangladešu.

Lucasa sva spoznala, ko je na misijonu obiskal svojega sobrata Riccarda. In takoj ko nama je povedal, da deluje na misijonu v Sao Paulu, sva zastrigla z ušesi in ga zasula z vprašanji. Južna Amerika je bila namreč že takrat predvidena kot naslednja točka najinega potovanja.

Z Lucasom smo od takrat ostali v stiku in vsake toliko pošlje sporočilo, kdaj naju končno lahko pričakuje v skupnosti. Tako kot on, tudi midva že komaj čakava, da ga obiščeva in spoznava njegovo delo. O Braziliji, Sao Paulu in Lucasovem misijonu bom sicer več pisal v enem od naslednjih člankov.

Odhod sva prestavila za en mesec

Najprej sva načrtovala, da se bova na pot odpravila že v sredini aprila, ampak zdaj, ob vseh obveznostih, ki jih morava še postoriti doma, sva pot odložila na sredino maja in si tako namenila še nekaj dodatnega časa za pripravo  – formalno, fizično in duhovno.

Bog dela zdaj! Po Aziji

V tem času, ko sva v Sloveniji, sva se s Silvo posebej posvetila pripravi najine druge knjige, v kateri opisujeva nedavno potovanje po Aziji – od Filipinov, Vietnama, Laosa, Tajske in Burme, do Bangladeša in Indije. Medtem je prva knjiga, Bog dela zdaj! Po Evropi, ki je izšla lansko leto pri založbi Družina, še vedno na voljo na tej spletni strani.

Nova knjiga, Bog dela zdaj! Po Aziji, pa bo izšla prav v teh dneh in jo bova prvič predstavila že jutri (11. aprila) na Rakovniku, kjer ekipa Deli Jezusa organizira najino pričevanje o poti minulega leta. Še posebej bova izpostavila tiste lekcije in nauke, ki nama jih je Bog pripravljal v vsaki državi in vsakem misijonu posebej. Veliko stvari je, ki se jih lahko naučimo od bratov in sester v tem delu sveta! Jutri ob 19. uri torej. Več o pričevanju si lahko preberete tukaj.

DELITE ČLANEK S PRIJATELJI NA FACEBOOKU 0

AKTUALNA DONACIJA

Misijonarke skupnosti ‘El Camino’ služijo brezdomcem, zapornikom in najrevnejšim družinam v mestu Santa Cruz v Boliviji. Pomagajmo jim. Kliknite modri gumb ‘Darujte zdaj’ za več informacij.

Pomagajmo misijonarkam v Boliviji do božičnega praznovanja za brezdomce

Pomagajmo misijonarkam v Boliviji do božičnega praznovanja za brezdomce

1.290€ od 2.000€ zbranih

Sestre iz skupnosti El Camino v Boliviji služijo odrinjenim ljudem v mestu Santa Cruz; zasužnjenim prostitutkam, odvisnim mladostnikom, brezdomnim otrokom in odraslim, ki živijo na ulicah, v kanalih, pod mostovi, na pločnikih, v razmerah, ki si jih resnično težko predstavljamo.

V tej dobrodelni akciji zbiramo denar, da bodo sestre lahko za vse te ljudi organizirale božično praznovanje, nakupile skromna darila zanje (nova oblačila in druge osnovne potrebščine, igrače in šolske pripomočke za otroke), in jim pripravile božično pojedino.

Pomagajmo in omogočimo ljudem iz skrajnega roba družbe, da bodo tudi oni doživeli Božič kot pritiče vsakemu človeku. Dostojno!

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
This is a secure SSL encrypted payment.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 10,00€

PREBERITE SI TUDI