Meditacija za 4. adventni teden

“In je na ves glas vzkliknila in rekla: ‘Blagoslovljena ti med ženami, in blagoslovljen sad tvojega telesa!’”

Lk 1,42

Tako je Elizabeta pozdravila Marijo, Jezusovo mater. Gospod, hvala za ti dve čudoviti ženski, ki sta po angelu sprejeli oznanilo o spočetju.

Daj, da bi tudi ženske današnjega časa lahko slišale Tvoj glas in mu zaupale. Da bi čisto vsaka izmed nas spoznala, svoj edinstveni Božji dar in ga živela v polnosti. “Blagor ji, ki je verovala, da se bo izpolnilo, kar ji je povedal Gospod!” (Lk 1,45) Daj, da bi bili tudi moški, ki so ob njih, dobri varuhi, sopotniki in soustvarjalci vsega. 

Hvala, dragi Elizabeta in Marija, za vajin zgled veselja in prave ženske moči, ki se predaja Bogu in se veseli novega življenja:

ZAČNITE VAŠ DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli obljubo iz Svetega pisma – BREZPLAČNO!

.

Glej, ko je prišel glas tvojega pozdrava do mojih ušes, se je dete v mojem telesu od veselja zganílo.”

Lk 1,44

Gospod, oblikuj razpoložljivost v naših srcih in nas ozdravi vseh ran, ki izvirajo iz trpljenja, ran, ki jih je povzročil današnji življenjski slog in nam onemogočajo, da bi postali prinašalci luči in življenja, ki vodi v svobodo.

Gospod, daj, pošlji tudi nam tega Duha, s katerim si prežel Marijo in Elizabeto. Hvala, ker smo lahko priča ganljivemu izrazu Tvoje ljubezni; z njim lahko spoznavamo usmiljenje do nas in do vsega človeštva. 

Hvala, da si tudi po teh dveh ženskah razodel veličino, dostojanstvo in pomen ženske narave. Oče, Ti si po Materi odprl vrata odrešenja vseh ras. Tudi danes ob tem čudovitem modelu padajo napačne predstave in vzorci odnosov, ki jih živijo ženske v različnih kulturah, velikokrat ne po svoji krivdi.

Sveti Duh, okrepi skupnosti po vsem svetu, da bodo ženske zaživele svojo edinstvenost, našle skupen jezik z možmi in vzgajale otroke za življenje, za odrešenje, za prihodnost, za veselje, ki se ima zgoditi v slehernem človeku. Naj vsa srečanja postanejo prostor za Tvojo navzočnost, za rast v Tebi. 

Draga Marija, obišči naše družine z Jezusom, da bomo tega otroka lahko pozdravili tudi mi. Naj začutimo Njegov mir. 

Gospod, prosim, da ne bi zavračali otrok, ki jih kličeš na ta svet. Daj, da bi razumeli, da so vsi Ti otroci, v resnici Dar: naši skupnosti, družini, staršem, pravzaprav vsem nam.

Gospodova dobrota je od vekomaj, do vekomaj za tiste, ki se ga bojijo, njegova pravičnost do otrok.”

Ps 103,17

Gospod, pomagaj, da se iskreno uzremo na našo družbo, da prepoznamo vse naše napake, grehe in stran poti.

Gospod, daj nam ljubezni, da preobrazi naša srca in jih ozdravi vse teme, ki se je vsilila s potrošništvom in nenehno gonjo za več in boljšim. “Tistim pa, ki so sprejeli Luč, je dala moč, da postanejo Božji otroci.” (Jn 1,12)

Ustavimo se zdaj in zmolimo za vse matere, ki so noseče in pričakujejo otroka. Prosimo za vse žene, ki hrepenijo po materinstvu in njihovo koprnenje ostaja neizpolnjeno. Molimo za vse tiste, ki imajo otroke in trpijo kakršno koli pomanjkanje, da bi jih lahko nahranile in jim dale vse, kar potrebujejo za zdrav razvoj. Amen.

Vam je všeč, kar delamo? Podprite nas.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe. Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Kliknite spodnji gumb in si preberite več.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Varen način plačila preko SSL enkripcije.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 100,00€ One Time

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja