Meditacija za 3. adventni teden

Gospod, pričakujem te z veseljem in čakam, da se uresničijo v polnosti te besede: “Ne boj se, Sion, naj ti roke ne omahujejo! Gospod, tvoj Bog, je v tvoji sredi, tvoj močni rešitelj. Veselí se nad teboj v radosti, nemí v svoji ljubezni, vriska nad teboj v prepevanju.” (Sof 3,16-17)

Do Tvojega prihoda pa želim izkoristiti svoj čas. Gospod, od nas ne zahtevaš nemogočega, samo to, da v adventu ustvarimo prostor in tišino v vsakdanu, ki ga živimo. 

Tebi hočem posvetiti najboljši del dneva, čas, ko sem najbolj spočit in pripravljen prisluhniti temu, kar mi imaš povedati. Daj, da bi v tem tednu našel med obveznostmi trenutke tišine, da bi se lahko osebno srečal s Teboj. Daj, da bi cenil in Ti zaupal, da me resnično lahko osvobodiš in preobraziš v novega človeka.

ZAČNITE VAŠ DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli obljubo iz Svetega pisma – BREZPLAČNO!

.

Jezus, hvala, ker mi po oznanjevanju Janeza Krstnika sporočaš, kakšna naj bi bila pot do Tebe. Tako kot tudi jaz danes iščem rešitev za svoje izzive in probleme v življenju, tako so njega sodobniki spraševali, kaj naj storijo, da bi lahko končno našli svobodo in rešitev.

Ravno iz Njegovih odgovorov vojakom, cestninarjem in drugim ljudem lahko razberem tri ključne stvari, za katere želiš, da jih sprejmem kot del svojega ravnanja za vedno.

Gospod, kažeš nam, da je prava le pot miru – brez nasilja, brez uporabe fizične moči in manipulacij. Celo vojaki so bili deležni opomina, da ne smejo svoje telesne ali druge moči uporabljati čez mero, če želijo biti deležni Božje rešitve:

“Ne bodite do nikogar nasilni.”

Lk 3,14a

Tako, Gospod, danes želim premišljevati, kako tudi sam uporabljam svojo telesno, čustveno in duhovno moč. Kako uporabljam to moč v vlogi starša, nadrejenega, vodje, predstojnika?

Gospod, osvobodi me kakršne koli potrebe, da bi svojo moč izražal na nezdrav način. Nauči me, kaj pomeni prepustiti obvladovanje in vodenje Tebi, kaj pomeni biti naslonjen in oprt Nate ter dopustiti, da Ti deluješ s svojo močjo po meni. Osvobodi me vseh starih vzorcev, da bom lahko svoboden in celosten v vseh odnosih in vlogah, ki jih živim. 

Pokaži mi, kako naj uporabljam svojo moč in vpliv, ki mi ga daješ, da bo v rast meni in drugim.

“Nič ne skrbíte, ampak ob vsaki priložnosti izražajte svoje želje Bogu z molitvijo in prošnjo ter z zahvaljevanjem. In Božji mir, ki preséga vsak um, bo varoval vaša srca in vaše misli v Kristusu Jezusu.”

Flp 4,6-7

Daj mi ponižnosti in resnicoljubnosti, da bom popravil krivice, ki sem jih storil drugim zaradi nezdrave uporabe moči ali celo ošabnosti. 

V Tebi, Gospod, zmorem sprejeti resnico o sebi in Ti mi pomagaš, da tudi v teh vedenjih najdem novo pot. Gospod, daj, da bi ponotranjil, da so moja dejanja ločena od mojega bistva, in da se lahko naučim novih ravnanj. Jezus, verujem, da obstaja ta moč za spremembo v Tebi. Pošlji mi ljudi, ki me lahko podprejo na tej poti.

Bog, po Janezu Krstniku me učiš druge pomembne lekcije, da je pot do Tebe prosta, če sem pošten v svojem ravnanju, tudi pri delu. Želiš, da se ustavim ob teh besedah: “Ne terjajte nič več, kakor vam je ukazano,” (Lk 3, 13) in “ampak bodite zadovoljni s svojo plačo.” (Lk 3,14b) 

Gospod, pokaži mi, kako sem lahko v svojem poklicu v službo drugim, kakšen odnos naj imam do denarja. Ti me učiš, da vsaka dobra stvar prihaja od Tebe, tudi plačilo za moje delo. Hvala, ker v meni ustvarjaš hvaležnost.

Gospod, osvobodi me vsakršnega nepoštenja in lakomnosti. Varuj me pred temi skušnjavami in utrdi v meni občutek poštenja. Pomagaj mi, da bom skrbno opravljal svoj poklic po vseh zahtevanih merilih in po tvojih merilih ljubezni.

Dragi Janez Krstnik, hvala, ker me vabiš, da se učim biti svoboden tudi do dobrin, ki so mi dane v posest: “Kdor ima dve suknji, naj ju deli s tistim, ki nima nobene, in kdor ima živež, naj stori prav tako.” (Lk 3,11) Gospod, prosim, da bom lahko postal tako velikodušen in odprt, kot Ti pričakuješ od mene. 

Naj tudi zame velja stavek:

“Vaša dobrota naj bo znana vsem ljudem. Gospod je blizu.”

Flp 4,5

Gospod, hvala, ker mi pomagaš ravnati pot do Tebe in na novo sprejeti resnico o samem sebi. Hvala, Gospod, ker bo lahko končno odmrlo tisto, kar ne vodi v življenje. Tako bom pripravljen na Tvoj prihod.

Gospod, hvala, ker lahko začnem že kar zdaj razglašati veselo novico rešitve: “Vriskaj, hči síonska, vzklikaj, Izrael! Vesêli in raduj se iz vsega srca, hči jeruzalemska! Gospod te je rešil obsodbe, odstranil je tvoje sovražnike. Izraelov kralj, Gospod je v tvoji sredi, ne boš se več bala hudega.” (Sof 3,14-15)

Amen.

Vam je všeč, kar delamo? Podprite nas.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe. Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Kliknite spodnji gumb in si preberite več.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Varen način plačila preko SSL enkripcije.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 100,00€ One Time

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja