Molitev za spreobrnjenje

Jezus, ko opazujem svet in vse, kar smo v zadnjih letih zadali Tvojemu stvarstvu, tudi Tvojim najmanjšim, me razžalosti in navdajo me dvomi, ali je sploh mogoče kar koli spremeniti.

A hkrati me napolni s tolikšno željo, da spremenim svoj pogled in odnos do trenutne situacije – do narave, do potrošništva, ljudi, ki trpijo posledice, in do tega, kar uporabljam vsak dan. 

Gospod, daj mi moč, da se zazrem in pogledam to stvarnost s Tvojimi očmi resnice. Tudi če bo bolelo, tudi če bom začasno še bolj žalostna in nemočna, tudi če se bom morala odpovedati stvarem in svojim navadam, ki povzročajo rane drugim in Tvojemu stvarstvu. 

ZAČNITE VAŠ DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli obljubo iz Svetega pisma – BREZPLAČNO!

.

Jezus, naj ne nasedam udobju, naj ne padem v past modernosti, mišljenju, če imajo vsi, moram imeti tudi sama. Daj mi svobodo, da se odpovem vsemu, kar je odveč, kar je nepomembno ali kar ruši naravni red Tvojega stvarstva. Naj ne nasedam praznim obljubam reklam ali užitkov. 

Gospod, naj postanem Tvoje preprosto orodje. Verjamem, da Ti že poznaš rešitev in da me želiš naučiti živeti drugače. 

Vsi smo trenutno del tega okolja, tega sistema, ki poganja in uničuje, ki krepi sebičnost in izrinjenost na rob. Gospod, pokaži mi, kaj lahko storim, kaj lahko opustim. Kje je moje mesto v vsej tej zmešnjavi? Kaj je moja odgovornost in za kaj želiš, da se zavzamem? 

Pomagaj mi narediti načrt, s katerim bom lahko postopoma preoblikovala svoje življenje in vsakdan, da bo čim manj uničujoč in brezbrižen do drugih in narave, v kateri živim.

Gospod, osvobodi me lahkomiselnosti, kapric in muhavosti. Daj, da postanem bolj premišljena pri nakupovanju in v vsaki pomembni razsežnosti življenjskega sloga, da bom lahko bolj povezana s Teboj in drugimi. 

S to prošnjo prihajam k Tebi:

Našo žalost obrni v veselje, da ostanemo živi in slavimo tvoje ime, Gospod. Ne daj, da utihnejo usta tistih, ki ti pojejo hvalo.

EstG 8,10

Gospod, okrepi v nas željo, da bi ohranili naravo čim bolj neokrnjeno in vodo neoporečno. Da bi se vsakič, ko uporabljamo vse naravne dobrine, zavedali, da so naši predniki živeli z naravo povsem povezani in jo spoštovali. Daj, da bi popravili škodo, ki smo jo ustvarili.

Tobija se je povsem naslonil na Tvojo moč in rešitev. Daj, da bi se tudi mi: 

Vstal je in začel moliti in prositi, da bi jima prišla rešitev. Začel je govoriti: ‘Slavljen si, Bog naših očetov, in slavljeno bodi tvoje ime v vseh prihodnjih rodovih! Naj te slavijo nebesa in vse tvoje stvarstvo na veke!’

Tob 8,5

Tako premišljujemo o tem, da so minila tisočletja, ko je svet obstajal, spremembe pa so bile v življenju enega človeka tako zelo neznatne. Nam pa je v nekaj generacijah uspeli uničiti ravnovesje in soočiti človeštvo z resno preizkušnjo.

Naj spremenimo odnos do Tebe, da bomo spoštovali roko, ki je vse, kar je dobro, ustvarila:

Božjo resnico so zamenjali z lažjo. Častili in oboževali so stvarstvo namesto Stvarnika, ki je slavljen na veke, amen.

Rim 1,25

Samo po Tvoji ljubezni lahko ponovno dosežemo medsebojno spravo in spravo z vsem, kar je ustvarjeno. Naj se ozrem Vate, Jezus, in najprej sprejmem Tvojo odrešenjsko moč in odpuščanje, za vse, kar sem storila slabega naravi in drugim v letih svojega življenja: 

… in da je po njem spravil s sabo vse stvarstvo, saj je s krvjo njegovega križa, se pravi po njem, pomiril, kar je na zemlji in kar je v nebesih.

Kol 1,20

Daj, da ne bi klonili pred pričakovanji drugih ali pred svojo lastno šibkostjo, ampak sledili Tvojemu vodstvu

Zato tako govori Gospod: Če se spreobrneš, storim, da se vrneš in boš spet stal pred menoj. Če boš izrekal tehtne besede, nič plehkega, boš kakor moja usta. Oni se morajo obrniti k tebi, ti pa se ne smeš obrniti k njim.

Jer 15,19

Daj, da ostanemo v svojih odločitvah močni in neomajni. Amen.

Vam je všeč, kar delamo? Podprite nas.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe. Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Kliknite spodnji gumb in si preberite več.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Varen način plačila preko SSL enkripcije.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 100,00€ One Time

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja