Molitev za najstniškega sina

Tvoj najstniški sin hitro odrašča, postaja vse bolj samostojen in odločen v svojem delovanju in mišljenju. Ni mogoče, da bi kot starš pazil na vse njegove korake in vsaj za polovico njegovega časa ne veš, čemu natančno ga namenja. Ne skrbi! Vsak starš gre skozi to obdobje. Ne boš mogel za vedno imeti nadzor nad svojim otrokom, ampak Bog ga ima. Tukaj je molitev, s katero lahko prosiš zanj in njegovo razburkano obdobje najstništva. 

Hvala Ti, Jezus, za mojega sina. Hvala, ker si ga zaupal v moje roke in v roke vseh, ki so del naše družine. Hvala Ti za to, da sem mu lahko oče/mama, za to posebno obdobje najstništva in za namen, s katerim vzgajaš mojega otroka.

Danes se Ti želim še posebej zahvaliti za to, da si ga podaril kot dragoceni dar naši družini. Od vseh družin si izbral ravno našo, da ga sprejme in oblikuje.

ZAČNITE VAŠ DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli obljubo iz Svetega pisma – BREZPLAČNO!

.

Hvala za njegovo življenje, za njegovo zdravje, za to, da se je zbudil v to jutro. Zahvaljujem se Ti, da mu daješ priložnost živeti in videti lepoto tega dneva.

Hvala, Gospod, za njegovo poslanstvo, za njegove talente, za načrte in namene, ki jih imaš pripravljene zanj. Hvala Ti, da si si ga zamislil še preden so bili oblikovani temelji tega sveta. Že takrat si vedel za njegovo ime in vselej imaš preštete vse lase na njegovi glavi.

Dragi Gospod, molim, da ga vodiš, ščitiš in varuješ pred hudičevimi kremplji. Usmiljeni Jezus, varuj ga pred vsakršnim orožjem, ki je bilo oblikovano proti njemu in bi mu lahko škodilo. Naj bo njegovo življenje varno pred načrti in motnjami hudega.

Prosim te, usmiljeni Odrešenik, da mu omogočiš, da hodi v skladu s Tvojo voljo. Naj bo Tvoja beseda svetilka njegovim nogam in luč na njegovi poti.

Prosim, da bi bil obdan s prijatelji, ki bi ga varovali pred hudim. Prosim, da bi ga tudi oni vodili bližje k Tebi, da bi nanj vedno vplivali le z dobrim in nikoli s hudim. Gospod, prosim te, da ne bi bili zapeljani z drogami ali drugimi skušnjavami. Da bi živeli življenje, ki bi častilo Tebe.

Pomagaj mojemu sinu biti vedno iskren. Pomagaj mu, da bo izbiral pot dobrote in resnice. V vseh okoliščinah mu pomagaj, poglobiti zaupanje v Tebe.

Gospod, prosim Te, da ga obvaruješ pred skušnjavo, da bi svoje mišljenje in dejanja oblikoval po idejah ali podobah, ki pripadajo temu svetu. Prosim, da zaščitiš mojega sina pred tako miselnostjo in če bi bil kdaj s tem zaveden, te prosim, da mu pošlješ ljudi, ki ga bodo odvrnili od tega. 

Pomagaj mu, da se bo vselej spominjal, da njegova identiteta ni odvisna od njegovega izgleda in zunanje podobe, ampak od tega, kar vidiš Ti v njem – zaklada, ki je skrit v njegovi notranjosti.

Gospod, prosim, da v mojem sinu oblikuješ čisto srce, ga obnavljaš in napolnjuješ s Svetim Duhom, varuješ njegove misli in dejanja čista, prežeta z ljubeznijo. 

Varuj ga pred skušnjavami in mu pomagaj, da bo razumel, da si zvest, da mu vedno odpiraš najboljšo pot in ga v življenju učiš vzdržljivosti. Naj besede njegovih ust in premišljevanja njegovega srca vedno častijo Tebe in krepijo druge.

Amen.

Molitev je prevedel Operando. Prevedeno in prirejeno po izvirniku iz Operandove angleške spletne strani.

Vam je všeč, kar delamo? Podprite nas.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe. Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Kliknite spodnji gumb in si preberite več.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Varen način plačila preko SSL enkripcije.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 100,00€ One Time

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja