Molitev za blagoslov v novem letu

Gospod, hvala Ti za za zdravje, za delo, za ljudi, ki so me obkrožali, in vse dogodke, ki so ga sooblikovali preteklo leto. Hvala Ti za tiste čudovite in navdihujoče, ki so me napolnili, in tiste težje, ob katerih sem se učil zajemati iz Tvoje moči in rasti v ljubezni do Tebe. 

Hvala, ker si me opogumljal in opominjal po tej lepi besedi: “On dviga duha, razsvetljuje oči, daje zdravje, življenje in blagoslov.” (Sir 34,17) Naj me spremlja tudi v prihajajočem.

Daj, da bi se zavedal, da sem lahko sleherni trenutek pri Tebi in mi dopuščaš, da se Ti približam, da smem zaradi ljubezni prebivati v Tvojih dvorih in se mi daš v iskanju tudi najti (Ps 65, 5). 

ZAČNITE VAŠ DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli obljubo iz Svetega pisma – BREZPLAČNO!

.

Ti si bil in boš vedno Bog presenečenj. Naj se tudi to leto ne preneham čuditi nad Tvojo kreativnostjo in smislom za podrobnosti. 

Oče, naj Tvoja roka bedi nam mano in me varuje. “Pri Bogu sta moje rešenje in moja slava, moja močna skala, moje zavetje je v Bogu.” (Ps 62,8) Ko bi se tega spominjal v času preizkušenj in različnih ovir.

Gospod, usmeri moje korake, da bom zvest Tvojim potem, in zato vselej okušal Tvojo dobroto: “Leto kronaš s svojimi dobrinami, tvoje steze kapljajo olje.” (Ps 65,12) 

Utrdi v meni svojo pravičnost: “Imenovali se bodo Hrasti pravičnosti, Gospodov nasad za njegovo poveličanje.” (Iz 61,3)

Jezus,  zate je vsak čas posvečen in svet, saj si vedno prisoten. Pa vendar, da bi to leto bilo “leto Gospodove milosti” in bi se izpolnilo: “/…/ in jim dam venec namesto pepela, olje veselja namesto žalovanja, ogrinjalo za hvalnico namesto potrtega duha.” (Iz 61,2-3)

Gospod, tudi v tem letu želim svoje napore in dejanja usmerjati v dobro in krepiti pravičnost, kjerkoli bom živel in deloval. Naj izpolnjujem Tvoje naročilo:

“Sejte si za pravičnost, žanjite za usta dobrote, prikrčite si novo zemljo; čas je, da iščete Gospoda, dokler ne pride in vam bo dal deževati pravičnost.”  

Oz 10,12

Dragi Jezus, obdaj me z ljudmi, ki mi bodo v rast in ob katerih bom rasel v ljubezni do Tebe. Pomagaj mi negovati ljubeče odnose z vsemi, s katerimi sobivam: z družino in daljnimi sorodniki, sosedi, prijatelji in znanci. 

Tako kot se izteka staro leto in vstopam v novo, lahko okušam, da rojeva nekaj novega s Teboj:

“Če je torej kdo v Kristusu, je nova stvaritev. Staro je minilo. Glejte, nastalo je novo.”

2 Kor 5,17

Amen.

Vam je všeč, kar delamo? Podprite nas.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe. Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Kliknite spodnji gumb in si preberite več.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Varen način plačila preko SSL enkripcije.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 100,00€ One Time

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja