Karl Rahner: Kristus vse v vsem

Karl Rahner je bil eden najbolj priznanih teologov modernega časa, ki je nekaj svojih molitev zapisal v knjigo Molitve za celo življenje (ang. Prayer For Lifetime).

Eno izmed teh molitev delimo tudi z vami.

ZAČNITE DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli kratko jutranjo molitev – BREZPLAČNO!

Naj nas ti trenutki bližine z Jezusom povežejo v občestvo ljubezni:

Karl Rahner: Kristus vse v vsem

Gospod Jezus Kristus, večna Očetova Beseda in resnični človek, častimo te. Ostani vedno živa skrivnost naše vere in našega življenja, ki je utemeljena v naši veri. 

Večni veliki duhovnik in nenehna žrtev, postani naše češčenje tvojega Očeta v duhu in resnici. Naj bo naše življenje trajno služenje Bogu v tebi in s teboj, ki si zakrament češčenja Božanskega veličastva. 

Življenje človeštva, vir milosti, bodi resnično življenje naših duš, življenje, ki nas dela deležne življenja trojnega Boga. Po tebi, zakramentu nadnaravnega življenja naših duš, smo deležni tvojega bivanja. 

Odrešenik grešnikov, usmiljeni zmagovalec nad našimi grehi in slabostmi

Naša želja je živeti v tebi. Naj bo v nas učinkovita moč tvoje ljubezni, ki je nenehno navzoča z nami in vsemogočna proti grehu. Ohrani nas pred grehom po tebi in v tebi, zakramentu zmage nad vsemi grehi. 

Vez ljubezni, simbol soglasja, združuj me v sebi z vsemi tistimi, ki si mi jih naročil, da jih ljubim. 

Daj, da ti bomo vsi vedno bolj pripadali. Tako bomo po tebi, zakramentu resnične ljubezni in občestva, vedno bolj združeni drug z drugim v ljubezni. 

Zmagovalec nad trpljenjem, križani Odrešenik, po tebi bomo premagali bridkosti vseh naših ur teme. 

Karkoli nas bo doletelo, naj to nosimo kot delež v Tvoji usodi in naj bo za nas pot v večno velikonočno luč po Tebi, ki si Zakrament občestva trpljenja, ki si ga delimo s Teboj. 

Gospod večne slave, naj bomo vedno pripravljeni, polni vere in poguma, vstopiti v tvoje večno življenje. Ko te prejmemo, naj nam bo tvoje telo obljuba večne slave. 

Zakrament večnega življenja, daj, da se nam izpolni zadnja želja našega srca: da te končno vidimo iz obličja v obličje in da te z Očetom in Svetim Duhom častimo na veke.

Amen.

Če se vas je molitev Karla Rahnerja dotaknila, lahko svoje misli, pričevanje ali del, ki vas nagovarja, zapišete v komentar.

Delite s prijatelji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja