Na misijonski poti okrog sveta. Sledite nam!

IZ TRGOVINE

  • Bog dela zdaj - po Juzni Ameriki
  • Pridi, življenje čaka te
  • Akcija! Bog dela zdaj! Po Aziji

    Bog dela zdaj! Po Aziji

    Ocenjeno 0 od 5
    16.90 11.90 Dodaj v košarico
cover

Zahvalno pismo misijonarja iz Ukrajine

V Ukrajini sva preživela en mesec. Štirinajst dni v Kijevu in štirinajst dni v Odessi. Najine prispevke iz tistega časa si lahko preberete tukaj. V tem času smo v Operandu zbirali donacije za nočno zavetišče za brezdomce v Kijevu.

Ko smo podarili zbrani denar organizaciji DePaul v Ukrajini, sva od p. Vitaliya Novaka, misijonarja v Odessi in hkrati vodje organizacije DePaul Ukrajina, prejela tole zahvalno pismo. Namenjeno ni le nama, ampak vsem vam, ki ste nas tako ali drugače podprli v tej dobrodelni akciji.

p. Vitaliy Novak CM, misijonar v Odessi (Ukrajina)

Draga Silva, Nace in vsa ekipa Operando!

Upam, da sta srečna in da še vedno z zanosom sledita poslanstvu Operanda.

Najprej bi se vama rad opravičil za pozen odgovor, ampak kot radi rečemo: Prepozno ni nikoli.

MISIJONSKO POTOVANJE PO AZIJI IN JUŽNI AMERIKI

Bog dela zdaj! Po Aziji
Bog dela zdaj - po Juzni Ameriki

V imenu organizacije Depaul Ukrajina, v imenu Misijonske družbe Lazaristov v Odessi in v imenu skupnosti In dialogo, se vama zahvaljujem za obisk v Ukrajini, v mesecu novembru in decembru 2016.

Res sem vesel, da sem vaju imel priložnost spoznati in z vama preživeti nekaj časa.

Vajina navzočnost je bila za vse nas zelo posebna. Ljudje sicer pogosto pridejo k nam, a zgolj na obisk. Pridejo, da vidijo naše projekte in način našega služenja, a potem zelo hitro tudi odidejo. Včasih ostanejo le za nekaj minut.

Ampak vajin prihod na misijon je bil drugačen in zato zame toliko bolj dragocen. Vidva nista prišla zgolj na kratek obisk. V vsakem mestu, tako v Kijevu kot v Odessi, sta z nami dejansko živela in delala korake skupaj z najbolj ubogimi, ki jim služimo.

Podelila sta svoj čas, občutja in izkušnje – pri vsakem projektu, v katerega sta bila vključena. Osebje iz nočnega zavetišča Depaul v Kijevu ima vajin obisk še vedno v lepem spominu – zares sta želela pomagati in podpreti naša prizadevanja. To sta storila z navzočnostjo, prostovoljnim delom in finančno donacijo društva Operando.

p. Vitaliy, s fantom, ki se je pred leti v njegovi komuni osvobodil verig alkohola.

Še posebej se vama zahvaljujem za vajin prispevek v Odessi, pri oskrbi brezdomcev in deljenju hrane na ulicah. Navdušeni smo bili nad vajino strastjo! In še vedno mi je žal, da sta morala to početi zunaj, sredi zime, in da sta zaradi tega oba zbolela.

Od časa do časa me naši farani sprašujejo o novicah vajine Operandomisije po svetu. Tudi z vajinim pričevanjem so okrepili svojo vero in optimizem.

ŽELITE, DA VAS OBVEŠČAMO?

Ko bomo objavili nov prispevek, vam bomo povezavo do njega poslali na vaš email.

Hvala vama tudi za pričevanje v našem centru za odvisnike od drog in alkohola in za konkretno fizično pomoč pred odprtjem pekarne v ženski komuni.

In nenazadnje hvala za prijateljstvo v času ko sta živela v naši hiši. Za odlične obroke in vzorno gospodinjstvo. 🙂

Tisto, kar mi ostaja najbolj v spominu, je vajin čas in pozornost do ljudi, ki sta jih obiskovala. Z vama so se lahko pogovarjali, delili svoje zgodbe, postavljali vprašanja in vidva, z vajino preprostostjo, sta bila enostavno tam, na voljo.

Hvala vama in hvala celotni ekipi Operando za podporo in donacijo. Hvala tudi vsem ljudem, ki vam sledijo in vas podpirajo.

Naj vas Gospod blagoslavlja na vseh vaših poteh! Podarite ljudem svojo navzočnost – to bodo cenili in si za vselej zapomnili!

P. Vitaliy Novak CM

Pomagajte nam, da bomo storili še več

V društvu Operando delujemo zavzeti prostovoljci, ki nam ni vseeno za družbo v kateri živimo. Revščina, lakota in beda so neopravičljivi. Verjamemo, da je naš svet lahko lepši in boljši. Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti.

7.793€ od 10.000€ zbranih
Donacija za društvo Operando

Donacija društvu Operando

7.793€ od 10.000€ zbranih

V društvu Operando delujemo zavzeti prostovoljci, ki nam ni vseeno za družbo v kateri živimo. Revščina, lakota in beda so neopravičljivi. Verjamemo, da je naš svet lahko lepši in boljši. Po svojeh močeh želimo k temu prispevati.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe.

Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Spletna stran in vse kar vam nudimo brezplačno, v resnici stane.

Tudi pot, ki jo Silva in Nace Volčič potujeta po svetu, kjer prostovoljno pomagata v skupnostih in misijonih, ni najcenejša. Stroški njunega prevoza na misijone plačujemo iz računa društva Operando, ki pa je odvisen od donatorjev, sponzorjev, podpornikov in vseh drugih, ki želijo prispevati svoj del pri našem poslanstvu.

Vaš dar za Operando torej ni dar za koristi članov in prostovoljcev, pač pa se v celoti nameni za razvijanje novih projektov, za poplačilo rednih stroškov: vzdrževanje spletne strani, računovodstvo in stroškov poti naših prostovoljcev.

Vemo, da tudi vam ni vseeno. Zato vas spodbujamo, da podprete naše delo in nam omogočite, da se še naprej prizadevamo za socialno najšibkejše v naši družbi.

Pozor! Ko z vašimi donacijami presežete znesek 200 € (za ta namen ali katerega drugega), vam bomo podarili knjigo Bog dela zdaj! Po Aziji, ki sta jo napisala Silva in Nace Volčič iz njune misijonske poti čez Filipine, Vietnam, Laos, Tajsko, Mjanmar, Bangladeš in Indijo)

Spodaj lahko izberete med tremi vrstami plačila: preko položnice, preko kreditne kartice ali preko Paypala. Po uspešni transakciji preko Paypala ne pozabite klikniti povezave 'Back to website' (nazaj na stran), sicer se transakcija ne bo zaključila, donacija pa ne bo poslana.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Varen način plačila preko SSL enkripcije.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 20,00€ One Time

Napišite svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PREBERITE SI TUDI

KDO SMO

Zakonca Silva in Nace Volčič sta se 31. marca 2016 odpravila po svetu, od skupnosti do skupnosti, od misijona do misijona, povsod tja, kjer se dobri in iskreni ljudje po najboljših močeh trudijo delati za najbolj uboge med nami – zapostavljene, prezrte in odrinjene. Več >>

ZADNJI PRISPEVKI

Kulturni šok lahko doživiš tudi ko se vrneš domov

Tako dolgo, kot sva letos ostala doma v Sloveniji, še nisva, odkar sva se pred štirimi leti odpravila na misijonsko …

Preberi →

Nuncij podprl Operandovo akcijo ‘Podprimo papeža Frančiška’

Poslušajte posnetek pogovora s predsednikom društva Operando, Nacetom Volčičem na radiu Ognjišče. Nace je poročal o nedavnem srečanju z apostolskim …

Preberi →

Podpis podpore papežu je tudi darilo samemu sebi

Sredi oktobra sem prejel kratko povabilo k podpisu odprtega pisma v podporo papežu Frančišku. Dan kasneje sem prebral osnovne informacije …

Preberi →

“Ko bomo v Tibero vrgli svoje malike, ne bomo več čutili potrebe, da bi kot vandali prestopali meje drugega”

V celoti predstavljamo pogovor z laiškim misijonarjem Nacetom Volčičem, ki je bil pred kratkim objavljen na portalu Domovina, z novinarko …

Preberi →

Uprite se! Pedro Opeka o papežu Frančišku

Prihod papeža Frančiška… Tako je Sveti Duh presenetil celotno Cerkev in celo tiste, ki so ga izvolili. Bodite prepričani: če …

Preberi →

Papež Frančišek o malikih sodobnega časa

Vabim vas, da razmislite o nekaterih vprašanjih, ki se tičejo globalne neoliberalne ekonomije. V kolikšni meri ta: prepoznava omejene kapacitete …

Preberi →

Veselje evangelija: Poklicani smo, da odpremo vrata

“Potujoča” Cerkev je Cerkev z odprtimi vrati. Ko gremo naproti drugim, da bi prišli na človeška obrobja, to ne pomeni, …

Preberi →

Papež Frančišek uteleša človeški dotik Svetega Duha

Pontifikat papeža Frančiška je ikonoklastičen v mnogih pogledih. Jorge Bergoglio je naredil revolucionaren korak že z odločitvijo za papeško ime …

Preberi →
Papež Frančišek

Zakaj je Frančišek deležen kritik in zakaj ga moramo podpreti?

Človek, ki bolj površno spremlja delo papeža Frančiška in nasploh dogajanje v Cerkvi, bi lahko mislil, da vse teče nekako …

Preberi →

Ko zate moli več kot 1600 ljudi, se dogajajo čudeži!

Ljudje, ki verjamejo v Stvarnika, in svojo vero tudi živijo, se na Boga obračajo povsem spontano, brez pomišljanja. Ko pride …

Preberi →
Bog dela zdaj - po Juzni Ameriki

IZŠLA JE TRETJA KNJIGA ZAKONCEV VOLČIČ

Odpravite se na misijonsko potovanje po Južni Ameriki

V barakarska naselja Brazilijie, med lačne otroke v Paragvaju, brezdomce, narkomane in prostitutke v Boliviji, v perujski amazonski pragozd med Indijance in na vojno območje v Kolumbiji.