VSAK DAN ENA BOŽJA OBLJUBA NA VAŠEM EMAILU!

Vpišite svoje podatke in že jutri boste prejeli prvi email s citatom iz Svetega pisma.

Stroncone

Stroncone – najino malo odkritje!

Prav veliko se nisva premaknila. Iz Perugie v Terni, mesto, ki je približno 100 km oddaljeno od Rima. Od Ternija iskreno rečeno nisva pričakovala veliko, želela sva se nastaniti nekje v miru in počakati odgovor iz Rima. Žal ga še nisva dočakala. Bomo videli.

Blaženi mir

Stroncone
Stroncone – delček srednjega veka

Sicer pa sva bila štiri dni resnično v blaženem miru. Izkoristila sva možnost poceni sobice in sredi prečudovite narave našla prenočišče za vsega 20 € na noč (za oba!). Gostil naju je mlad par, Riccardo in Loredana, on Italijan, ona Romunka, on 28, ona 36 let. Simpatična in prijazna.

Na razpolago sva imela spalnico, dnevno sobo in kuhinjo. Če bi bilo kakšno stopinjo hladneje, bi lahko preizkusila tudi kamin.

IMG_20160409_190040

Pogled v zgodovino

Ampak tisto najboljše ni bilo v hiši. Bilo je kakšne tri kilometre proč od nje. Stroncone! Odkritje majhnega srednjeveškega mesteca, ki naju je vsak dan zvabilo na daljši sprehod, pa čeprav po klancu navzgor. 🙂

Majhen, a čaroben

Mesto Stroncone je bilo zgrajeno v 10. stoletju, na hribu, ker so se ljudje tam počutili varneje. Ima vsega 5000 prebivalcev, čeprav jih za obzidjem starega dela ne živi prav veliko. In prav ta del je najbolj čaroben.

Hodila sva po ozkih, kamnitih uličicah, uživala v drobnih detajlih in fotografiranju.

Gneča v lokalni trgovini

Pa še ena znamenitost. No, znamenitost verjetno bolj za naju kot za meščane. Blizu najine hiše ob cesti stoji manjša trgovinica, namenjena lokalnim, okoliškim prebivalcem.

Sicer simpatična, lepo urejena in dobro založena, vendar je v njej toliko zaposlenih kot jih običajno vidiš v kakšnem večjem supermarketu.

Dva prodajalca pri kruhu, eden na ‘oddelku’ sadja in zelenjave, eden pri salamah, eden pri siru in eden IMG_20160409_185832na blagajni. Za trgovinico cca. 70 m2 kar veliko.

Če bi se Mercator ravnal po teh standardih, bi moralo biti v trgovini vsaj kakšnih 60 prodajalcev.

Vse poti vodijo v…

Jutri prideva v Rim in nekaj dni zagotovo ostaneva tam. Vsaj dokler se dokončno ne izkristalizira, na kakšen način bova opravljala najino poslanstvo – torej obiskovala dobrodelne skupnosti, tam pomagala, če bo potreba in vse skupaj beležila na blogu.

Ne pozabite, Bog dela prav zdaj, prav ta trenutek. Operando.

Nace

p.s. Hvala vsem za spodbudne besede in prijazna sporočila. Še naprej se priporočava v molitev.

DELITE ČLANEK S PRIJATELJI NA FACEBOOKU 0

AKTUALNA DONACIJA

Misijonarke skupnosti ‘El Camino’ služijo brezdomcem, zapornikom in najrevnejšim družinam v mestu Santa Cruz v Boliviji. Pomagajmo jim. Kliknite modri gumb ‘Darujte zdaj’ za več informacij.

Pomagajmo misijonarkam v Boliviji do božičnega praznovanja za brezdomce

Pomagajmo misijonarkam v Boliviji do božičnega praznovanja za brezdomce

1.290€ od 2.000€ zbranih

Sestre iz skupnosti El Camino v Boliviji služijo odrinjenim ljudem v mestu Santa Cruz; zasužnjenim prostitutkam, odvisnim mladostnikom, brezdomnim otrokom in odraslim, ki živijo na ulicah, v kanalih, pod mostovi, na pločnikih, v razmerah, ki si jih resnično težko predstavljamo.

V tej dobrodelni akciji zbiramo denar, da bodo sestre lahko za vse te ljudi organizirale božično praznovanje, nakupile skromna darila zanje (nova oblačila in druge osnovne potrebščine, igrače in šolske pripomočke za otroke), in jim pripravile božično pojedino.

Pomagajmo in omogočimo ljudem iz skrajnega roba družbe, da bodo tudi oni doživeli Božič kot pritiče vsakemu človeku. Dostojno!

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
This is a secure SSL encrypted payment.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 10,00€

PREBERITE SI TUDI