Stroncone - najino malo odkritje!

Na misijonski poti okrog sveta. Sledite nam!

IZ TRGOVINE

 • Bog dela zdaj - po Juzni Ameriki
 • Pridi, življenje čaka te
 • Akcija! Bog dela zdaj! Po Aziji

  Bog dela zdaj! Po Aziji

  Ocenjeno 0 od 5
  16.90 11.90 Dodaj v košarico
 • Akcija! 20 najlepših molitev in meditacij
Stroncone

Stroncone – najino malo odkritje!

Prav veliko se nisva premaknila. Iz Perugie v Terni, mesto, ki je približno 100 km oddaljeno od Rima. Od Ternija iskreno rečeno nisva pričakovala veliko, želela sva se nastaniti nekje v miru in počakati odgovor iz Rima. Žal ga še nisva dočakala. Bomo videli.

Blaženi mir

Stroncone
Stroncone – delček srednjega veka

Sicer pa sva bila štiri dni resnično v blaženem miru. Izkoristila sva možnost poceni sobice in sredi prečudovite narave našla prenočišče za vsega 20 € na noč (za oba!). Gostil naju je mlad par, Riccardo in Loredana, on Italijan, ona Romunka, on 28, ona 36 let. Simpatična in prijazna.

Na razpolago sva imela spalnico, dnevno sobo in kuhinjo. Če bi bilo kakšno stopinjo hladneje, bi lahko preizkusila tudi kamin.

IMG_20160409_190040

Pogled v zgodovino

Ampak tisto najboljše ni bilo v hiši. Bilo je kakšne tri kilometre proč od nje. Stroncone! Odkritje majhnega srednjeveškega mesteca, ki naju je vsak dan zvabilo na daljši sprehod, pa čeprav po klancu navzgor. 🙂

Majhen, a čaroben

Mesto Stroncone je bilo zgrajeno v 10. stoletju, na hribu, ker so se ljudje tam počutili varneje. Ima vsega 5000 prebivalcev, čeprav jih za obzidjem starega dela ne živi prav veliko. In prav ta del je najbolj čaroben.

Hodila sva po ozkih, kamnitih uličicah, uživala v drobnih detajlih in fotografiranju.

Gneča v lokalni trgovini

Pa še ena znamenitost. No, znamenitost verjetno bolj za naju kot za meščane. Blizu najine hiše ob cesti stoji manjša trgovinica, namenjena lokalnim, okoliškim prebivalcem.

Sicer simpatična, lepo urejena in dobro založena, vendar je v njej toliko zaposlenih kot jih običajno vidiš v kakšnem večjem supermarketu.

Dva prodajalca pri kruhu, eden na ‘oddelku’ sadja in zelenjave, eden pri salamah, eden pri siru in eden IMG_20160409_185832na blagajni. Za trgovinico cca. 70 m2 kar veliko.

Če bi se Mercator ravnal po teh standardih, bi moralo biti v trgovini vsaj kakšnih 60 prodajalcev.

Vse poti vodijo v…

Jutri prideva v Rim in nekaj dni zagotovo ostaneva tam. Vsaj dokler se dokončno ne izkristalizira, na kakšen način bova opravljala najino poslanstvo – torej obiskovala dobrodelne skupnosti, tam pomagala, če bo potreba in vse skupaj beležila na blogu.

Ne pozabite, Bog dela prav zdaj, prav ta trenutek. Operando.

Nace

p.s. Hvala vsem za spodbudne besede in prijazna sporočila. Še naprej se priporočava v molitev.

Pomagajte nam, da bomo storili še več

V društvu Operando delujemo zavzeti prostovoljci, ki nam ni vseeno za družbo v kateri živimo. Revščina, lakota in beda so neopravičljivi. Verjamemo, da je naš svet lahko lepši in boljši. Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti.

7.173€ od 10.000€ zbranih
Donacija za društvo Operando

Donacija društvu Operando

7.173€ od 10.000€ zbranih

V društvu Operando delujemo zavzeti prostovoljci, ki nam ni vseeno za družbo v kateri živimo. Revščina, lakota in beda so neopravičljivi. Verjamemo, da je naš svet lahko lepši in boljši. Po svojeh močeh želimo k temu prispevati.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe.

Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Spletna stran in vse kar vam nudimo brezplačno, v resnici stane.

Tudi pot, ki jo Silva in Nace Volčič potujeta po svetu, kjer prostovoljno pomagata v skupnostih in misijonih, ni najcenejša. Stroški njunega prevoza na misijone plačujemo iz računa društva Operando, ki pa je odvisen od donatorjev, sponzorjev, podpornikov in vseh drugih, ki želijo prispevati svoj del pri našem poslanstvu.

Vaš dar za Operando torej ni dar za koristi članov in prostovoljcev, pač pa se v celoti nameni za razvijanje novih projektov, za poplačilo rednih stroškov: vzdrževanje spletne strani, računovodstvo in stroškov poti naših prostovoljcev.

Vemo, da tudi vam ni vseeno. Zato vas spodbujamo, da podprete naše delo in nam omogočite, da se še naprej prizadevamo za socialno najšibkejše v naši družbi.

Pozor! Ko z vašimi donacijami presežete znesek 200 € (za ta namen ali katerega drugega), vam bomo podarili knjigo Bog dela zdaj! Po Aziji, ki sta jo napisala Silva in Nace Volčič iz njune misijonske poti čez Filipine, Vietnam, Laos, Tajsko, Mjanmar, Bangladeš in Indijo)

Spodaj lahko izberete med tremi vrstami plačila: preko položnice, preko kreditne kartice ali preko Paypala. Po uspešni transakciji preko Paypala ne pozabite klikniti povezave 'Back to website' (nazaj na stran), sicer se transakcija ne bo zaključila, donacija pa ne bo poslana.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Varen način plačila preko SSL enkripcije.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 20,00€ One Time

7 misli na prispevek “Stroncone – najino malo odkritje!”

 1. “Dva prodajalca pri kruhu, eden na ‘oddelku’ sadja in zelenjave, eden pri salamah, eden pri siru in eden na blagajni. Za trgovinico cca. 70 m2 kar veliko.”

  .. si vsaj postrežen kot človek, tako je bilo stoletja ali kar tisočletja. Le zadnjih 30 let to ni več v redu, ko te postreže avtomat ali izgorela trgovka, ki ti prodaja na pol umetno hrano. Italjani pač poskrbijo za družinsko tradicijo v dužinskih podjetjih;)

  Bravo za projekt in čim več Jezusa z ljudmi katere srečujeta.

  1. Janez, imaš prav. Res je lepo videti nasmejane in sproščene ljudi. V manjših trgovinicah tukaj so zelo prijazni in pripravljeni pomagati. Tudi tukaj v Marinu imava zelo lepe izkušnje.

   Hvala za spodbudo. Ostanimo povezani!

   Silva

 2. Živjo draga Silva in Nace,

  z veseljem sem spet prebrala vajin novi prispevek, res noro, kar ne moreš verjeti da na svetu obstajajo taki kraji, kjer duša dobesedno poleti in je prosta vseh bremen v slavo Njemu….ki je mogočen, večen in nikoli iz mode :), res pravi navdih..

  V nedeljo pri maši ob pol devetih smo imeli tako lepo pridigo in ne boš verjela ravno na to temo, ki jo vidva z Nacetom ravno uresničujeta…meni so šle kar kocine..in se vaju izročila pri vzdigovanju..

  Naš p.Andrej, iz viške župnije, kar pa že veš kajne :), cerkev svetega Antona Padovanskega, je povedal sledeče:

  “Kaj smo pa mi pripravljeni storiti za Jezusa, koliko imamo pa mi radi njega?Ali se odzovemu klicu, poslanstvu ki nam je namenjen ali ga utišamo in poteptamo v sebi…in tako vest, duša umre…hranimo jo z svetimi mašami, prejemanjem evharistije in seveda rednim spovedovanjem, da se čistimo in živimo polno in veselo življenje.”

  Nace ima dar čudovitega pisanja in dela krasne fotografije, slike, verjamem da ti tudi in da si mu v krasno pomoč in oporo, in vidiš Silva, srečali sva se z namenom, …vse je skrbno načrtovano in verjamem in zaupam da je vsak korak ki ga naredimo vnaprej namenjen, ker ON ve kaj je najboljše za nas, ..

  naj zaključim današnje javljanje z NJIM…..VSE PREMOREMO V NJEM KI JE MOČ….in naj bo te moči vedno dovolj na vajini poti…

  Hvala vama za vse in se veselim novih zgodb :=

  Blagoslovljen dan in vse dobro,

  do naslednjič pa Zbogom 🙂

Napišite svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PREBERITE SI TUDI

Delo, ki terja srce

Barka se nenehno razvija in preobraža. Vsakič, ko sva prišla v Rim, je bila skupnost nekoliko drugačna. Če se že niso spremenila kakšna pravila in

Preberi >>

Za valentinovo v Napoli

‘V Napoli?!’ se je začudeno skremžila Franca, Silvina učiteljica italijanščine na Barki v Rimu. ‘Zakaj pa tja? Za Valentinovo bi jo moral peljati vsaj na Capri…’ No

Preberi >>

KDO SMO

Zakonca Silva in Nace Volčič sta se 31. marca 2016 odpravila po svetu, od skupnosti do skupnosti, od misijona do misijona, povsod tja, kjer se dobri in iskreni ljudje po najboljših močeh trudijo delati za najbolj uboge med nami – zapostavljene, prezrte in odrinjene. Več >>

ZADNJI PRISPEVKI

Nuncij podprl Operandovo akcijo ‘Podprimo papeža Frančiška’

Poslušajte posnetek pogovora s predsednikom društva Operando, Nacetom Volčičem na radiu Ognjišče. Nace je poročal o nedavnem srečanju z apostolskim …

Preberi →

Podpis podpore papežu je tudi darilo samemu sebi

Sredi oktobra sem prejel kratko povabilo k podpisu odprtega pisma v podporo papežu Frančišku. Dan kasneje sem prebral osnovne informacije …

Preberi →

“Ko bomo v Tibero vrgli svoje malike, ne bomo več čutili potrebe, da bi kot vandali prestopali meje drugega”

V celoti predstavljamo pogovor z laiškim misijonarjem Nacetom Volčičem, ki je bil pred kratkim objavljen na portalu Domovina, z novinarko …

Preberi →

Uprite se! Pedro Opeka o papežu Frančišku

Prihod papeža Frančiška… Tako je Sveti Duh presenetil celotno Cerkev in celo tiste, ki so ga izvolili. Bodite prepričani: če …

Preberi →

Papež Frančišek o malikih sodobnega časa

Vabim vas, da razmislite o nekaterih vprašanjih, ki se tičejo globalne neoliberalne ekonomije. V kolikšni meri ta: prepoznava omejene kapacitete …

Preberi →

Veselje evangelija: Poklicani smo, da odpremo vrata

“Potujoča” Cerkev je Cerkev z odprtimi vrati. Ko gremo naproti drugim, da bi prišli na človeška obrobja, to ne pomeni, …

Preberi →

Papež Frančišek uteleša človeški dotik Svetega Duha

Pontifikat papeža Frančiška je ikonoklastičen v mnogih pogledih. Jorge Bergoglio je naredil revolucionaren korak že z odločitvijo za papeško ime …

Preberi →
Papež Frančišek

Zakaj je Frančišek deležen kritik in zakaj ga moramo podpreti?

Človek, ki bolj površno spremlja delo papeža Frančiška in nasploh dogajanje v Cerkvi, bi lahko mislil, da vse teče nekako …

Preberi →

Ko zate moli več kot 1600 ljudi, se dogajajo čudeži!

Ljudje, ki verjamejo v Stvarnika, in svojo vero tudi živijo, se na Boga obračajo povsem spontano, brez pomišljanja. Ko pride …

Preberi →

Pečat iz džungle in prihod v Slovenijo

Misijonarji v Atalayi pravijo, da ne doživiš prave džungle, če tam vsaj malo tudi ne trpiš. ‘Selva ti vedno pusti …

Preberi →
Bog dela zdaj - po Juzni Ameriki

IZŠLA JE TRETJA KNJIGA ZAKONCEV VOLČIČ

Odpravite se na misijonsko potovanje po Južni Ameriki

V barakarska naselja Brazilijie, med lačne otroke v Paragvaju, brezdomce, narkomane in prostitutke v Boliviji, v perujski amazonski pragozd med Indijance in na vojno območje v Kolumbiji.