Samo ljubezen ostane

Na misijonski poti okrog sveta. Sledite nam!

center-chalk-chalkboard-220066

Samo ljubezen ostane

Vse mine, samo ljubezen ostane! Ta tako preprosta misel se je pred leti čedalje globlje sidrala v moje srce. 

Zdravniki so bili jasni: zelo redka bolezen, ki  mi je postopoma jemala vid, ni ozdravljiva. V kratkem – so mi rekli – boš oslepela. 

Šlo je za bolezen, ki mi je povzročala stalne trgajoče bolečine po vsem telesu, in zdelo se je, da jih nobeno protibolečinsko sredstvo ne more pomiriti. Čeprav je bila ta bolečina človeško gledano neznosna, sem v sebi izkušala globok mir. 

Čim bolj se je svet skrival pred mojimi očmi, tem bolj sem čutila nujno potrebo, da mu grem naproti in da z drugimi, predvsem z najbolj obupanimi, podelim nenadno odkritje, da je veselje, ki nam ga daje Kristus, mogoče tudi v najbolj dramatičnih okoliščinah, ki nam jih nameni življenje.

Že nekaj časa sem ponoči sanjala osupljive sanje. Bila sem na nepriljudenem kraju, ki so ga obkrožale gore, in zasledovali so me pošastni stvori peklenskega videza. 

Začela sem teči proti vrhu neke gore, skušala sem uteči njihovim grožnjam, toda ko sem prispela do vrha, sem doumela, da ni nobene poti za beg. Pogledala sem navzdol, v grozi, da bom strmoglavila z vrha, in videla, da je bilo na dnu doline ljudstvo obupanih, ki tulijo in dvigujejo roke proti meni, kakor da bi prosili za pomoč. 

Bila sem razdvojena med željo, da bi pomagala svojim bratom, in strahom, da bi se zrušila v to brezno. Bala sem se, da bi umrla, če bi se spustila v dolino.

Takrat tiste nočne more nisem znala opisati, nisem znala tolmačiti njenega pomena. Pozneje, ko sem začela hoditi po poti noči, so se mi v spomin vrnile tiste podobe in imela sem občutek, da sem jih že videla.

V strahoviti resničnosti, ki me je obdajala, sem zagledala obličja, podobna tistim iz sanj, in začela sem si prizadevati, da se odzvala na njihov klic bolečine. Spet sem pomislila na svojo zgodbo in to, kako  me je Gospod spremljal vzdolž neprehodnih poti, ki so me brez vsakega mojega pričakovanja popeljale sredi tistih, ki jim rečem “ljudstvo noči”.

Vsako srečanje je bilo odpirajoči se pekel, prepad, v katerega sem vstopala postopoma, pa tudi kontemplacija nečesa lepega, kar se je dogodilo: morda je bilo samo to, da se je spet prižgalo upanje, želja, da bi bilo mogoče na novo odkriti možnost življenja v polnosti. 

Samo ljubezen ostane

“Če se boste držali mojih zapovedi, boste ostali v moji ljubezni… To sem vam povedal, da bo moje veselje v vas in da bo vaše veselje dopolnjeno” (Jn 15,10-11). In res, v teh besedah iz evangelija po Janezu je moje srce našlo temeljni odgovor in prav tukaj se je začela moja pustolovščina. 

Ki že dolgo ni več samo moja, ampak je pustolovščina tisočev prijateljev in bratov, ki so iz solidarnosti sklenili dan za dnem hoditi skupaj z mano proti tem novim čudovitim obzorjem, ki nam jih zmeraj razpira ljubezen.

Avtorica knjige: Chiara Amirante

Pomagajte nam, da bomo storili še več

V društvu Operando delujemo zavzeti prostovoljci, ki nam ni vseeno za družbo v kateri živimo. Revščina, lakota in beda so neopravičljivi. Verjamemo, da je naš svet lahko lepši in boljši. Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti.

6.573€ od 10.000€ zbranih
Donacija za društvo Operando

Donacija društvu Operando

6.573€ od 10.000€ zbranih

V društvu Operando delujemo zavzeti prostovoljci, ki nam ni vseeno za družbo v kateri živimo. Revščina, lakota in beda so neopravičljivi. Verjamemo, da je naš svet lahko lepši in boljši. Po svojeh močeh želimo k temu prispevati.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe.

Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Spletna stran in vse kar vam nudimo brezplačno, v resnici stane.

Tudi pot, ki jo Silva in Nace Volčič potujeta po svetu, kjer prostovoljno pomagata v skupnostih in misijonih, ni najcenejša. Stroški njunega prevoza na misijone plačujemo iz računa društva Operando, ki pa je odvisen od donatorjev, sponzorjev, podpornikov in vseh drugih, ki želijo prispevati svoj del pri našem poslanstvu.

Vaš dar za Operando torej ni dar za koristi članov in prostovoljcev, pač pa se v celoti nameni za razvijanje novih projektov, za poplačilo rednih stroškov: vzdrževanje spletne strani, računovodstvo in stroškov poti naših prostovoljcev.

Vemo, da tudi vam ni vseeno. Zato vas spodbujamo, da podprete naše delo in nam omogočite, da se še naprej prizadevamo za socialno najšibkejše v naši družbi.

Pozor! Ko z vašimi donacijami presežete znesek 200 € (za ta namen ali katerega drugega), vam bomo podarili knjigo Bog dela zdaj! Po Aziji, ki sta jo napisala Silva in Nace Volčič iz njune misijonske poti čez Filipine, Vietnam, Laos, Tajsko, Mjanmar, Bangladeš in Indijo)

Spodaj lahko izberete med tremi vrstami plačila: preko položnice, preko kreditne kartice ali preko Paypala. Po uspešni transakciji preko Paypala ne pozabite klikniti povezave 'Back to website' (nazaj na stran), sicer se transakcija ne bo zaključila, donacija pa ne bo poslana.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Varen način plačila preko SSL enkripcije.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 20,00€ One Time

Napišite svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PREBERITE SI TUDI

Živi in pričuj

Pričevanje prvih kristjanov ni bilo omejeno na štiri stene njihovih domov, ampak so ga izvajali tudi v medčloveških odnosih znotraj in zunaj svoje verske skupnosti.

Preberi >>

KDO SMO

Zakonca Silva in Nace Volčič sta se 31. marca 2016 odpravila po svetu, od skupnosti do skupnosti, od misijona do misijona, povsod tja, kjer se dobri in iskreni ljudje po najboljših močeh trudijo delati za najbolj uboge med nami – zapostavljene, prezrte in odrinjene. Več >>

ZADNJI PRISPEVKI

Uprite se! Pedro Opeka o papežu Frančišku

Prihod papeža Frančiška… Tako je Sveti Duh presenetil celotno Cerkev in celo tiste, ki so ga izvolili. Bodite prepričani: če …

Preberi →

Papež Frančišek o malikih sodobnega časa

Vabim vas, da razmislite o nekaterih vprašanjih, ki se tičejo globalne neoliberalne ekonomije. V kolikšni meri ta: prepoznava omejene kapacitete …

Preberi →

Veselje evangelija: Poklicani smo, da odpremo vrata

“Potujoča” Cerkev je Cerkev z odprtimi vrati. Ko gremo naproti drugim, da bi prišli na človeška obrobja, to ne pomeni, …

Preberi →

Papež Frančišek uteleša človeški dotik Svetega Duha

Pontifikat papeža Frančiška je ikonoklastičen v mnogih pogledih. Jorge Bergoglio je naredil revolucionaren korak že z odločitvijo za papeško ime …

Preberi →
Papež Frančišek

Zakaj je Frančišek deležen kritik in zakaj ga moramo podpreti?

Človek, ki bolj površno spremlja delo papeža Frančiška in nasploh dogajanje v Cerkvi, bi lahko mislil, da vse teče nekako …

Preberi →

Ko zate moli več kot 1600 ljudi, se dogajajo čudeži!

Ljudje, ki verjamejo v Stvarnika, in svojo vero tudi živijo, se na Boga obračajo povsem spontano, brez pomišljanja. Ko pride …

Preberi →

Pečat iz džungle in prihod v Slovenijo

Misijonarji v Atalayi pravijo, da ne doživiš prave džungle, če tam vsaj malo tudi ne trpiš. ‘Selva ti vedno pusti …

Preberi →
Misijon v Peruju

Človek ni lastnik narave ampak le njen gost

‘Džungla je polna skrivnosti,’ nama je dejal misijonar p. Rosendo, ko smo zvečer sedeli na lesenem podu njegove barake v …

Preberi →
Potovanje v džunglo

Z misijonarjem Rosendom še enkrat v džunglo k Indijancem

Toliko časa se nisva javila na blogu, da sva dobila že nekaj zaskrbljenih emailov, če je z nama vse v …

Preberi →

V požgani notredamski katedrali se skriva velikonočno sporočilo

Vrnila sva se v Atalayo. Se še spominjate najine izkušnje, ko sva prvič prihajala v to mestece ob amazonskem deževnem …

Preberi →
Bog dela zdaj - po Juzni Ameriki

IZŠLA JE TRETJA KNJIGA ZAKONCEV VOLČIČ

Odpravite se na misijonsko potovanje po Južni Ameriki

V barakarska naselja Brazilijie, med lačne otroke v Paragvaju, brezdomce, narkomane in prostitutke v Boliviji, v perujski amazonski pragozd med Indijance in na vojno območje v Kolumbiji.