Molitev za mlade v Srbiji in drugod po svetu

Oče!

V tej molitvi se obračamo k tebi za vse mlade, še posebej tiste v Srbiji, ki so priče nasilju, ki so žrtve nasilja in so zmedeni zaradi dejanj svojih vrstnikov. Ti segajo po orožju in ubijajo; zmedeni, jezni, frustrirani…

Oče, kdo drug če ne ti, poznaš srca teh mladih ljudi. In kdo drug če ne ti, lahko spet odpreš ta srca in jim pošlješ svojega Duha.

ZAČNITE DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli kratko jutranjo molitev – BREZPLAČNO!

Prosimo te za vse starše, ki so v teh nesmiselnih ubojih izgubili svoje otroke. Daj jim tolažbe in upanja, pomagaj jim, da v svojem žalovanju najdejo Tebe in tvojo tolažbo.

Prosimo te za vse mlade, ki so v ubojih izgubili svoje brate, sestre in prijatelje. Pomagaj jim razumeti, da Ti ni vseeno zanje. Daj jim razumeti, da si kralj miru, ne vojne in nasilja. Da sta kakršnakoli agresilja in nasilja vedno izbira posameznika, ko se zavestno ali nezavedno odpre hudemu in zapre pred Teboj.

Prosimo te za starše otrok, ki so ubijali in morili. Z nežnostjo jim odpiraj srce in jim pomagaj do uvidov, če in kje so zgrešili na poti vzgajanja svojega otroka. Naj jim ta izkušnja pomaga, da se Ti približajo in ti sledijo.

Prosimo te za vse te mlade, ki so prijeli za orožje in ubili svoje vrstnike, učitelje in druge ljudi. Morda se zdaj še ne zavedajo posledic svojih dejanj, a prišel bo čas, ko se bodo. Takrat jim stoj ob strani, Gospod, in jih preobrazi. Pomagaj jim razumeti njihove prave motive za storjena dejanja, bodi poleg, ko se bodo kesali svojih dejanj in jih nenehno priteguj k sebi. Naj bodo ta kruta dejanja vstopna točka za spreobrnitov.

Gospod, pomagaj vsem mladim najti smisel njihovega življenja. Pošlji jim zrele in modre ljudi, ki jim bodo pomagali odkriti njihove talente in darove in jih usmeriti naprej, da jih bodo darovali za dobrobit drugih in dobrobit družbe v kateri živijo.

Amen

Delite s prijatelji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja