Molitev društva Operando

Molitev, ki jo z vami delimo danes, je nastajala na misijonski poti Silve in Naceta Volčič. Ni namenjena samo njima in prostovoljcem društva, namenjena je tudi vam, ki berete te vrstice.

Namenjena je vsem, ki iščemo in želimo ostati blizu Bogu in njegovi preobražajoči moči. Molitev društva Operando je kratek razmislek, kje me Bog želi uporabiti danes, v mojih okoliščinah in v odnosih z ljudmi, s katerimi sem obkrožen.

Vabi nas, da vsak dan znova zapustimo svojo cono udobja in se podamo na nov, še neokrit teren, ki ga odpira pred nami. Ne sami, ampak skupaj z Njim, ki je Ljubezen in Izvir.

ZAČNITE DAN Z BOGOM

Vpišite se in vsak dan boste prejeli kratko jutranjo molitev – BREZPLAČNO!

Vabimo vas, da v tem tednu skupaj z nami molite to molitev dnevno. Naj postane orodje milosti za vse nas, ki si želimo, da bi bil Bog navzoč v naših srcih, naših skupnostih in v tem svetu.

Molitev društva Operando

Moj Oče, ti si Gospod zemlje in neba.V svojih rokah nosiš stvarstvo in z ljubečim pogledom spremljaš vsak moj korak.

Ti si tukaj, ob meni, zdaj, v tem trenutku. Daj mi pogum, da svoje misli in srce odvrnem od preteklosti, ker te tam ne morem najti. Daj mi zaupanje, da svoj pogled odvrnem od prihodnosti, ker me ti čakaš tukaj in zdaj.

Ti si moj zvesti sopotnik in vodnik, ki hodiš korak pred menoj, da je moja pot ravna, in korak za menoj, da popravljaš moje napake. Vodi me po poti, ki si jo pripravil zame, vodi me k ljudem, ki trpijo in potrebujejo mojo pomoč.

Ti si Luč, ki sveti v meni zato, da lahko jaz svetim v temi tega sveta. Odpri moje srce in razveži moj jezik, da bom vedno in povsod pričeval o tem, kar delaš v mojem življenju in v življenju ljudi, ki mi jih pošiljaš na pot.

Ti si popolna Ljubezen, ki si svojega Sina daroval zato, da sem jaz lahko popolnoma svoboden in čist pred Teboj. Vse kar sem in kar imam je Tvoj dar, ne moja zasluga. Nakloni mi ponižnost in usmiljenje, da bom te darove delil naprej, še posebej za tiste ljudi, ki so odrinjeni, zatrti in ponižani.

Amen.

V drži hvaležnosti in odprtosti se Bogu zahvalimo za vse uvide, s katerimi nas je blagoslovil, in navdihe, s katerimi nas kliče, da jih uresničimo.

Svoje misli in spoznanja ob Molitvi društva Operando lahko zapišete spodaj v komentarjih.

Naj bo vaš teden blagoslovljen!

Delite s prijatelji

One Comment

  1. Hvala ti Bog za vse tople misli, ki sem jih potrebovala danes, kot bi bile ravno za mene napisane ter poslane od tebe za mene, ter mi bodo pogrele moje srce. ♥️

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja