Na misijonski poti okrog sveta. Sledite nam!

IZ TRGOVINE

  • Bog dela zdaj - po Juzni Ameriki
  • Pridi, življenje čaka te
  • Akcija! Bog dela zdaj! Po Aziji

    Bog dela zdaj! Po Aziji

    Ocenjeno 0 od 5
    16.90 11.90 Dodaj v košarico
18

Ko zate moli več kot 1600 ljudi, se dogajajo čudeži!

Ljudje, ki verjamejo v Stvarnika, in svojo vero tudi živijo, se na Boga obračajo povsem spontano, brez pomišljanja. Ko pride težava v življenju, ko se soočajo z izzivi, težkimi trenutki, takrat pogledajo navzgor in ga prosijo za vodstvo, milost, usmiljenje in rešitev.

In kadar se jim v življenju zgodijo lepe stvari, se spet obrnejo na Boga s hvaležnostjo in se mu zahvalijo za Njegovo dobroto, saj se zavedajo, da je vse to Njegovo. 

Ko preprosto veš

Tistim, ki so močno ukoreninjeni v Bogu in vedo, da ima On njihovo življenje poponoma pod nadzorom, se ni treba spraševati, ali molitev, prošnje in zahvaljevanja ‘učinkujejo’, tako kot se to sprašujejo ljudje, ki dvomijo v Boga ali ne verujejo vanj.

Oni preprosto vedo. Vse polagajo v Njegove roke in zaupajo v Njegovo voljo, pa naj se zgodi dobro ali slabo. Rečejo si: ‘On že ve, zakaj je tako, naj se zgodi, kot si On želi.’

Verni ljudje ne potrebujejo dokazov o učinkih in čudežih molitve, da bi se še naprej zanašali na Boga.

Jih pa zato potrebujejo ljudje, ki ne verujejo. To je bil konec koncev eden glavnih razlogov, zakaj je Jezus pred ljudmi delal čudeže, ko je hodil po Izraelu. Pa vendar so mnogi ljudje, navkljub očitnim nadnaravnim znamenjem, še vedno ostali v dvomih. 

Znanost in molitev 

Mnogi znanstveniki so se sproprijeli z dokazovanjem pozitvnih učinkov molitve. 

Poleg pogleda v zgodovino in upoštevanja dejstva, da so že od začetkov človeštva ljudje vseh verstev in religij svoj pogled uperjali v nebo (ali v svoje srce) in odgovore iskali pri Njem, ki ima moč in modrost vrteti in urejati zemljo in vesolje, so se lotevali tudi številnih eksperimentov in znanstveno dokazovali moč molitve.

Tako je denimo Marilyn Schlitz, doktorica in predavateljica na harvardski univerzi dejala:

‘Na podlagi podatkov mnogih korelacijskih študij je jasno, da obstaja pozitivna povezava med molitvijo in človekovim zdravjem. V študiji povezani z molitvijo smo uspeli dokazati, da so imele poizkusne ‘molitvene skupine’ več izboljšanj na različnih področjih, kot tiste skupine, ki se niso zanašale na molitev, kar nakazuje, da je takšen poseg tudi klinično relavanten.’

Po veri in ljubezni

Ampak ne bomo pisali o znanstvenikih in njihovih metodah dokazovanja nadnaravnega. Nekateri največji znanstveniki so že dolgo nazaj prišli do spoznanja, da se ‘znanstvene metode’ raziskovanja na neki točki nehajo, saj je od tam naprej mogoče raziskovati le še z vero in ljubeznijo.

Ne, tisto, kar bi radi izpostavili, je moč skupinske molitve in čudeži, ki se dogajajo s tem harmoničnem, skupnim glasom iskrenih ljudi. Ti se na Boga obračajo za dobro sebe, svojih ljubljenih in za dobro vseh drugih, ki se priporočajo v molitev.

Iz 20 na 1600

Majhen dokaz, da skupinska molitev učinkuje je že naša Facebook molitvena skupina Operando – Bog dela, ki je iz 20 članov, kolikor jih je bilo v skupini pred dvema letoma, narasla na več kot 1600!

Zakaj neki je v to skupino vključenih toliko ljudi? Odgovor je preprost: deluje! Zato ker Bog deluje. Jasno, Bog deluje vedno in povsod in se odziva na vsako prošnjo, tudi če je to slaboten glas posameznika, ampak…

V Svetem Pismu je Jezus dejal: 

»Resnično, povem vam tudi: Če sta dva izmed vas na zemlji soglasna v kateri koli prošnji, ju bo uslišal moj Oče, ki je v nebesih. Kjer sta namreč dva ali so trije zbrani v mojem imenu, tam sem sredi med njimi.« (Mt 18,19-20)

Moč skupinske molitve

Očitno je Bogu zelo mar, če so ljudje v molitvi združeni. In kako se ne bo odzval na glas množice več kot 1600 ljudi, ki prosi za nekoga, ki je objavil svoj namen?

Praktično vsak teden ljudje v skupini pišejo svoja pričevanja o uslišanih prošnjah. Ne bomo objavili vseh, lahko jim sledite sami, a nekaj jih vendarle lahko izpostavimo:

‘Hvala vsem za skupno molitev za mojo družino! Hvala Bogu, ker nas je uslišal.’

Tino Šarkezi

‘Hvala za molitve, ki so bile ulišane. Še naprej prosim za zdravje v družini. Hvala Bogu.’

Sabina Tavčar

Hvala Bogu in vsem vam molivcem… bili smo uslišani in prišlo je do ozdravljenja. Bog naj vam v obilju povrne za molitve in vas blagoslovi.

Katja Juh

Jaz sem prosila za mojega očeta, da bi prejel bolniško maziljenje, ker je njegovo zdravstveno stanje zelo resno in Bog je naredil velik čudež. V sredo je prejel bolniško maziljenje, čeprav je bil zelo odklonilen še prejšnji teden. BOG JE VELIK!! Hvala za molitve iz srca.

Tanja Pihlar

Moja prošnja je bila 1000 procentno uslišana. Hvala vsem za molitve. Imela sem zoprno zadevo na sodišču, ki se je rešila ugodno oziroma se je izkazala resnica, ki sem jo govorila. Hvala iz vsega srca vsem molilcem.

Mihaela Perčič

Za veliko sem prosila in veliko milosti dobila. HVALA VSEM. Jaz…vsi moji za katere sem prosila…Vem, da kar še ni bilo uslišano še bo..zaupam…in vse darujem Bogu Očetu. On ve kaj in kdaj kaj potrebujemo…
Mož je kadil skoraj 50 let. Zdaj se odvaja. Tudi zaradi zdravja…Bogu hvala. Imamo lepe odnose. Jaz se trudim sprejeti sebe in druge ..Tudi tiste ki jih nimam rada.

Nada Padežnik

Zaupanje, vera in skok

Ne potrebujemo znanstvenikov, da nam dokazujejo moč skupne molitve in čudeže, ki se dogajajo ob njej. Potrebujemo zaupanje, vero in ‘skok’ ali drugače, preizkusiti jo moramo sami.

Seveda ni nujno, da bo Bog uslišal našo prošnjo samo zato, ker ga bomo prosili zanjo. Če se je nekaj zgodilo v skladu z Njegovim načrtom, potem bo pri tem tudi ostalo. Zato je Jezus v vrtu Getsemani, preden se je vzpel na Kalvarjo in bil križan, molil takole:

»Oče, če hočeš, daj, da gre ta kelih mimo mene, toda ne moja volja, ampak tvoja naj se zgodi.« (Lk 22,42)

Bog se odzove!

Kljub temu, da Bog morda ne bo uslišal prošnje tako, kot si želimo mi, je eno gotovo: odzval se bo! Če bomo ostali odprti, bosta Njegovo znamenje ali tolažba dovolj očitna, da ju bomo razumeli. In tudi to je čudež!

Ste pripravljeni torej skočiti in preizkusiti moč molitve? Si želite, da ljudje v Operandovi Facebook skupini molijo in prosijo tudi za vaš namen?

ŽELITE, DA MOLIMO ZA VAS?

V Facebook skupini ‘Operando – Bog dela’ je že več kot 1.900 članov. Kliknite spodnji gumb, pridružite se in postanite del molitvene skupine.
facebook

Pomagajte nam, da bomo storili še več

V društvu Operando delujemo zavzeti prostovoljci, ki nam ni vseeno za družbo v kateri živimo. Revščina, lakota in beda so neopravičljivi. Verjamemo, da je naš svet lahko lepši in boljši. Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti.

9.528€ od 10.000€ zbranih
Donacija za društvo Operando

Donacija društvu Operando

9.528€ od 10.000€ zbranih

V društvu Operando delujemo zavzeti prostovoljci, ki nam ni vseeno za družbo v kateri živimo. Revščina, lakota in beda so neopravičljivi. Verjamemo, da je naš svet lahko lepši in boljši. Po svojeh močeh želimo k temu prispevati.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe.

Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Spletna stran in vse kar vam nudimo brezplačno, v resnici stane.

Tudi pot, ki jo Silva in Nace Volčič potujeta po svetu, kjer prostovoljno pomagata v skupnostih in misijonih, ni najcenejša. Stroški njunega prevoza na misijone plačujemo iz računa društva Operando, ki pa je odvisen od donatorjev, sponzorjev, podpornikov in vseh drugih, ki želijo prispevati svoj del pri našem poslanstvu.

Vaš dar za Operando torej ni dar za koristi članov in prostovoljcev, pač pa se v celoti nameni za razvijanje novih projektov, za poplačilo rednih stroškov: vzdrževanje spletne strani, računovodstvo in stroškov poti naših prostovoljcev.

Vemo, da tudi vam ni vseeno. Zato vas spodbujamo, da podprete naše delo in nam omogočite, da se še naprej prizadevamo za socialno najšibkejše v naši družbi.

Pozor! Ko z vašimi donacijami presežete znesek 200 € (za ta namen ali katerega drugega), vam bomo podarili knjigo Bog dela zdaj! Po Aziji, ki sta jo napisala Silva in Nace Volčič iz njune misijonske poti čez Filipine, Vietnam, Laos, Tajsko, Mjanmar, Bangladeš in Indijo)

Spodaj lahko izberete med tremi vrstami plačila: preko položnice, preko kreditne kartice ali preko Paypala. Po uspešni transakciji preko Paypala ne pozabite klikniti povezave 'Back to website' (nazaj na stran), sicer se transakcija ne bo zaključila, donacija pa ne bo poslana.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Varen način plačila preko SSL enkripcije.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 20,00€ One Time

Napišite svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PREBERITE SI TUDI

KDO SMO

Zakonca Silva in Nace Volčič sta se 31. marca 2016 odpravila po svetu, od skupnosti do skupnosti, od misijona do misijona, povsod tja, kjer se dobri in iskreni ljudje po najboljših močeh trudijo delati za najbolj uboge med nami – zapostavljene, prezrte in odrinjene. Več >>

ZADNJI PRISPEVKI

Kako v času izolacije preživeti kvaliteten čas z otrokom

Kako v času izolacije preživeti kvaliteten čas z otrokom

Družina naj bi bila za mnoge temelj varnosti, sprostitve in ugodja. Prostor, kjer naj bi lahko vsak član družine izrazil …

Preberi →
Kako preživeti v času krize

Kako preživeti v času krize

Vsakdo se zagotovo vsaj enkrat v življenju znajde v kriznem obdobju. Pa naj bo to izguba službe, ločitev, diagnoza hujše …

Preberi →

Meditacija: Lahko hodiš po vodi, a le z zaupanjem!

Takoj je primoral učence, da so šli v čoln in se peljali pred njim na drugo stran; sam naj bi …

Preberi →
Covit-19, Corona virus

Kako lahko sami preverite ali ste okuženi s Covid-19

Ta zapis je z nami delila naša bralka. Odločili smo se, da ga objavimo, saj lahko pomaga vsem pri preverbi, …

Preberi →
Srečanje s papežem Frančiškom

Papež Frančišek je blagoslovil Operando

Dvorana Pavla VI je bila polna. Ljudje so bili navdušeni, glasni in močno so ploskali, ko je skozi glavna vrata …

Preberi →

Kulturni šok lahko doživiš tudi ko se vrneš domov

Tako dolgo, kot sva letos ostala doma v Sloveniji, še nisva, odkar sva se pred štirimi leti odpravila na misijonsko …

Preberi →

Nuncij podprl Operandovo akcijo ‘Podprimo papeža Frančiška’

Poslušajte posnetek pogovora s predsednikom društva Operando, Nacetom Volčičem na radiu Ognjišče. Nace je poročal o nedavnem srečanju z apostolskim …

Preberi →

Podpis podpore papežu je tudi darilo samemu sebi

Sredi oktobra sem prejel kratko povabilo k podpisu odprtega pisma v podporo papežu Frančišku. Dan kasneje sem prebral osnovne informacije …

Preberi →

“Ko bomo v Tibero vrgli svoje malike, ne bomo več čutili potrebe, da bi kot vandali prestopali meje drugega”

V celoti predstavljamo pogovor z laiškim misijonarjem Nacetom Volčičem, ki je bil pred kratkim objavljen na portalu Domovina, z novinarko …

Preberi →

Uprite se! Pedro Opeka o papežu Frančišku

Prihod papeža Frančiška… Tako je Sveti Duh presenetil celotno Cerkev in celo tiste, ki so ga izvolili. Bodite prepričani: če …

Preberi →

Ste v stiski ali soočeni s preizkušnjo?

Potrebujete osebni pogovor s terapevtom ali duhovnikom?

Kliknite in preverite kdo vam je na voljo za brezplačni pogovor in kateri termin je dosegljiv.