VSAK DAN ENA BOŽJA OBLJUBA NA VAŠEM EMAILU!

Vpišite svoje podatke in že jutri boste prejeli prvi email s citatom iz Svetega pisma.

božična meditacija

Jezus se rodi pred mojimi očmi

Božič je praznik, ki nas kliče iz naše vsakdanjosti.

Vabi nas, da se ustavimo… prenehamo brenčati naokrog… in se obrnemo k sebi in drugemu. V središču je Jezus, dojenček, nebogljen in potreben nežnosti, ljubezni in topline kot vsak drug otroček, ko se rodi na ta svet.

Če se skozi leto obračamo k Njemu s prošnjami za različne stvari, se v tem času vprašajmo, kaj mi želimo dati njemu.

Najprej potrebuje zatočišče, kjer bi se lahko rodil. Kako bi bilo, če bi Marija in Jožef potrkala na tvoja vrata in te prosila za prenočišče? Bi ju sprejel? Ali zaprl vrata pred njima? Bi enako storil, če bi bila pred vrati katerakoli druga noseča ženska v stiski?

Zdaj si predstavljaj, da si ob Sveti družini v trenutku, ko se Jezus rodi. Opazuj ga ob njegovem prvem vdihu in otroškem joku. Glej, kako ga mama in oče srečna vzameta v roke in ga ljubkujeta.

Tam si, ko ga prvič umijeta in oblečeta. Ko je okopan in povit, ga Marija izroči v tvoje naročje. Kaj čutiš ob njem? Si ga vesel? Se ga bojiš? Ga želiš pokazati še komu?

Dovoli, da počiva v tvojem naročju. Naj se vate naseli njegov mir. Vzemi si dovolj časa, da te prežame njegovo bitje.Modri iz Vzhoda so mu prinesli dragocena darila. Kaj mu lahko podariš ti?

Se zavedaš, da stojiš pred Božjim Sinom ki je v tem trenutku, kljub majhnosti in šibkosti…

VEČJI OD VESOLJA!

Naj bo ta zahvala tvoje darilo zanj:

Jezus, hvala, ker si poiskal zatočišče pri meni, v mojem domu. Dal si mi priložnost, da te lahko vidim tudi kot nebogljenega in potrebnega ljubezni. Pa vendar… …ko gledam tebe, se zavedam, da je na svet posijala luč, ki bo končno pregnala mojo temo in zlo tega sveta.

Amen.

DELITE TO OBJAVO S PRIJATELJI NA FACEBOOKU 0

AKTUALNA DONACIJA

Misijonarke skupnosti ‘El Camino’ služijo brezdomcem, zapornikom in najrevnejšim družinam v mestu Santa Cruz v Boliviji. Pomagajmo jim. Kliknite modri gumb ‘Darujte zdaj’ za več informacij.

Pomagajmo misijonarkam v Boliviji do božičnega praznovanja za brezdomce

Pomagajmo misijonarkam v Boliviji do božičnega praznovanja za brezdomce

1.290€ od 2.000€ zbranih

Sestre iz skupnosti El Camino v Boliviji služijo odrinjenim ljudem v mestu Santa Cruz; zasužnjenim prostitutkam, odvisnim mladostnikom, brezdomnim otrokom in odraslim, ki živijo na ulicah, v kanalih, pod mostovi, na pločnikih, v razmerah, ki si jih resnično težko predstavljamo.

V tej dobrodelni akciji zbiramo denar, da bodo sestre lahko za vse te ljudi organizirale božično praznovanje, nakupile skromna darila zanje (nova oblačila in druge osnovne potrebščine, igrače in šolske pripomočke za otroke), in jim pripravile božično pojedino.

Pomagajmo in omogočimo ljudem iz skrajnega roba družbe, da bodo tudi oni doživeli Božič kot pritiče vsakemu človeku. Dostojno!

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
This is a secure SSL encrypted payment.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 10,00€

ZADNJE MOLITVE IN MEDITACIJE

Bodi ob vzglavju trpečih

Marija, Jezusova mati, dobro pozna trpljenje človeka. Tudi sama ga je izkusila, še najgloblje takrat, ko je pod križem nemočno gledala trpečega in umirajočega sina.

Preberi >>

Naj živim z nasmehom

Gospod, toliko jih je trpečih v današnjem svetu in tako malo teh, ki vedo pozabiti na bolečino. Želim biti Svetloba, ki odseva iz tvoje Luči

Preberi >>