Jutranja molitev – Naj bomo enih misli

Bog Oče,

tvoja iskrena želja je, da bi tvoji otroci odraščali v Kristusu, medtem ko vztrajno hodimo v tvoji luči.

S svojo besedo nas nenehno poučuješ in blagoslavljaš. Gospod, prosim, da nas z močjo svojega Duha, ki deluje v nas, narediš enotne.

Čeprav se vsakemu posvečaš osebno, verjamem, da vse ljudi po svetu oblikuješ za svetost, da bi bili Tvoja božja družina.

V Pismu Filipljanom 2, 1-4 tvoja Beseda pravi:

Če torej premore kaj opominjanje v Kristusu, če kaj spodbujanje iz ljubezni, če kaj občestvo Duha, če kaj sočustvovanje in usmiljenje, dopolníte moje veselje s tem, da ste istih misli in iste ljubezni, ene duše in enega mišljenja. Ne delajte ničesar iz prepirljivosti in ne iz praznega slavohlepja, ampak imejte v ponižnosti drug drugega za boljšega od sebe. Naj nobeden ne gleda samo nase, temveč tudi na druge.

Flp 2, 1-4

Gospod, vem, da se v današnjem svetu toliko stvari bori proti edinosti tvojih otrok. Sebičnost, sovraštvo, jeza, grenkoba, žalost, ponos in drugi nenehno napadajo našo enotnost.

Gospod, molim, da bi tvoja ljubezen prevladala v srcih tvojega ljudstva po vsem svetu. Prebudi nas, da se vzljubimo med seboj.

Dejal si, da ta ljubezen pomeni, da smo tvoji učenci, in svet bo temu verjel, ko jo bomo živeli. Z našimi lastnimi, človeškimi močmi je to težko, toda po tvoji milosti je to mogoče.

Daj, da bi presegli fizični videz, raso, spol ali družbeni status in bi z vsemi ravnali s pristno ljubeznijo, kot je To počel Jezus.

Gospod, poživi naša srca in daj, da postanemo varuhi naših bratov, kot Ti želiš.

V Jezusovem imenu.

Amen.

Leave a Comment