Podprimo papeža Frančiška

Zdaj je pravi čas!

Bolj kot kadarkoli prej, je naša Cerkev potrebna dobrega, odločnega in navdihnjenega vodstva. In bolj kot kadarkoli prej papež Frančišek potrebuje našo molitev in predvsem jasno podporo. Sveti oče se sooča s številnimi kritikami in napadi, ker želi oblikovati Cerkev v skladu z evangeljskim duhom, jo odpreti in približati ljudem, še posebej tistim iz roba naše družbe. Tukaj si preberite, zakaj je papež deležen kritik in zakaj potrebuje našo podporo.

Društvo Operando organizira posebno akcijo izraza podpore papežu Frančišku. Spodnje pismo bomo v posebni darilni knjigi predali svetemu očetu, skupaj z imeni in priimki vseh, ki se bodo podpisali pod besedilom (z izpolnitvijo spodnjega obrazca). S tem se bomo pridružili številnim podobnim iniciativam drugod po svetu, ki so razveselile našega očeta in ga potrdile pri njegovem apostolatu.

Video: Kako razmišlja papež Frančišek

Play Video

Odprto pismo papežu Frančišku

Cenjeni papež Frančišek!

V času, ko se zdi, da je naša Cerkev razdvojena, ko manjka upanja in zaupanja v Cerkev in ko je ost mnogih, tudi tistih, ki bi vas morali najbolj podpirati in slediti vašim prizadevanjem, uperjena zoper vas, se mi k vam obračamo z močnim in enotnim glasom podpore in zaupanja.

Spoštovani papež, podpiramo vaša prizadevanja za prenovo Cerkve, ker verjamemo, da ti izhajajo iz ljubezni do nje in močne želje, da bi bila bolj odprta, preprosta, ponižna in predvsem usmerjena k ljudem. Prav takšna, kakršno je v osnovi postavil Jezus Kristus.

Vaše načelo, da nas mora vedno voditi sočutje, tudi pred zakonom in napisanimi pravili, nas nagovarja in se nas dotika. Temu želimo slediti. Tako kot vi, si tudi mi želimo odpreti vrata Cerkve, pogledati onkraj starega obzidja, ki smo ga zgradili in pogosto ostajamo ujeti v njem. 

Želimo slediti Duhu, pa čeprav ta veje izven okvirov, ki smo si jih nekoč postavili, na področja, ki jih ne poznamo, četudi nas je morda strah neznanega. Verjamemo, da je takšna narava poti za Jezusom Kristusom.

Pismo, ki ga držite v roki in podpisi, ki jih vidite priložene k temu besedilu, so naš izraz ljubezni do Cerkve in zaupanja, da jo vodite v skladu z evangelskimi načeli.

Soočate se s številnimi izzivi, nasprotovanji in kritikami. Morda je teh celo več kot pozitivnih, ampak vsaka dobra stvar gre najprej čez preizkušnje, vsako novo rojstvo spremljajo bolečine.

Cenjeni papež Frančišek, tudi veliko podpornikov imate. Mi smo eni izmed njih. Slovenci smo majhen narod, a imamo močno voljo, močnega duha in veliko srce. Preizkušnje in izzivi nas nikoli niso ustavili in odvrnili od napredka, rasti in resnice.

Spoštujemo vas, odločno stojimo za vašim delom in vas prosimo, da v Miru, Duhu, Resnici in Ljubezni, kot doslej, nadaljujete s poslanstvom, ki vam ga je zaupal Bog!

Podpisniki

Tudi jaz želim izraziti podporo papežu Frančišku

POMEMBNO! Vaši podatki so pri nas varni. Sveti oče bo vaše ime, priimek in kraj, od koder prihajate, prebral na seznamu, priloženem k pismu podpore. Vaš email potrebujemo, da vas bomo obveščali o napredku te akcije.

Delite naprej, da bomo zbrali čim več podpisov!

To je naša največja želja: papežu predati seznam tisočih, ki ga podpirajo in se jih dotika s svojimi besedami in delom. Pomagajte nam in delite to stran tudi z drugimi.

Share on facebook
Deli na Facebooku
Share on email
Deli po elektronski pošti

Kaj pa tisti, ki niso vešči interneta?

Vi jim lahko pomagate. Pridružite se tistim, ki so že začeli z aktivnim zbiranjem podpisov v svojih župnijah, zlasti med starejšimi ljudmi, ki bi z veseljem podpisali pismo podpore, a tega ne morejo ali ne znajo.

0
Število podpisnikov

*Števec se ne posodablja samodejno, ampak v uredništvu ročno posodabljamo ta podatek.

Papež Frančišek je najin velik zgled. Pravi človek, na pravem mestu, ob pravem času. Osebno srečanje z njim je bilo za naju veliko znamenje, da je misijonska pot, na katero sva se odpravila, prav v duhu tega, kar papež spodbuja in uči. Brez vsakršnega dvoma si zasluži našo podporo!
Silva in Nace Volčič
Svetovna popotnika in pobudnika akcije
Podpiram papeža Frančiška v njegovih prizadevanjih, da cerkveno ladjo še naprej vodi tako, da bo njena posadka zares v vsakem človeku videla Kristusovo obličje. Papež mi je blizu tudi po svojem vstopanju v zapor. Zapor mu je blizu in blizu so mu stiske in ujetosti sodobnih ljudi.
Robert Friškovec
Zaporniški duhovnik
Verjamem mu. Duhovit je in neposreden ... kot Jezus. Jasen. Stvaren. Spodbuja, da naj evangelij živimo v vsakodnevnih odnosih, ne da ga le na pol poslušamo pri obredju. Podira škarpe, odpira okna, premika meje ... tudi (ali predvsem) v glavah in srcih!
Gregor Čušin
Gregor Čušin
Dramski igralec
S papežem Frančiškom je zame ideal krščanskega življenja postal nekaj veliko bolj dostopnega, oprijemljivega. Mož, ki dela izredne stvari, nas namreč uči, da svetost ne pomeni, da delamo izredne stvari, pač pa da običajne stvari delamo z ljubeznijo in vero.
Katarina Ropret
Novinarka
Zelo sem hvaležen zanj. Od njega se lahko učimo govorice, ki je razumljiva. Preroško nas osvobaja nenehne obrambne drže in vzgaja za nove čase Cerkve. Razumljivo, da doživlja odpor. Težko je izpustiti še tisti zadnji talent, raje ga zakopljemo na varno ali zavijemo v prtič.
Rafko Klemenčič
Rafko Klemenčič
Duhovnik
Papeža Frančiška podpiram, ker je zame zgled evengeljske ljubezni in nenehnega spreobračanja k izviru. Vsakič je zame glas vesti in me spodbudi, kaj moram spremeniti v svojem življenju. Obenem pa se zaveda, da je človeštvo ena sama družina in zato nas vodi na poti do edinosti.
Marjana Debevec
Novinarka
Papež Frančišek mi je v veliko spodbudo tudi kot jezuit, saj uteleša držo sv. Ignacija "ki se kljub vsej svoji grešnosti zaveda, da je poklican, naj bo Jezusov tovariš" in "zastonj daje, kar je zastonj prejel: dar Kristusove odrešujoče ljubezni" (34. GK DJ).
Tomaž Mikuš
p. Tomaž Mikuš, DJ
Jezuit

Zadnji članki o papežu in njegovem delu