• Imate dar za pisanje? Pišite za Operando

Imate dar za pisanje? Pišite za Operando

Operando.org se je iz preprostega bloga dveh popotnikov razvil v vsebinsko bogat katoliški spletni medij, ki v svojem arhivu hrani več kot 600 zanimivih in bogatih prispevkov.

Ljudi želimo spodbujati, da premagajo svoje strahove, se pustijo voditi svetemu Duhu, tudi če jih vodi v neznano, da aktivno iščejo Boga v svojem vsakdanjem življenju, povsod in vsak čas. 

Bralce spodbujamo, da iščejo svoj Operando – Boga v akciji in postanejo občutljivejši do prezrtih, odrinjenih, ubogih, saj verjamemo, da nas Bog vodi prav k tem ljudem, da bi se z nami srečal – osebno!

Naša vrata so odprta vsem vam, ki želite deliti svoje ideje, misli, premišljevanja, izkušnje, pričevanja in osebne zgodbe z Operandovimi bralci.

Vabimo vse, ki imate izkušnje s pisanjem in objavljanjem ali pa le dar za pisano besedo, tudi če še niste nikoli ničesar javno objavili.

O čem lahko pišete?

Če spremljate objave na naši spletni strani, potem približno že veste, kakšnih tematik in vsebin se lotevamo. Vseeno si lahko še enkrat pogledate Operandove rubrike in pretekle objave in raziščete našo spletno stran.

Vsebina strani je zaenkrat razdeljena na 7 rubrik. Spodaj na kratko, o čem lahko pišete v vsaki od njih.

Če se čutite nagovorjene in želite z našimi bralci deliti delček tega, kar nosite v sebi, potem najprej izpolnite spodnji obrazec in označite, katere teme in rubrike vam najbolj ležijo.

Prispevki na različne teme povezane s krščansko duhovnostjo, kot so odnos z Bogom, kako iščem Boga v vsakdanjem življenju, kako molim, premišljevanja ob citatih iz Svetega Pisma, ki me posebej nagovarjajo v določenem obdobju ali so mi ljuba, kako pričujem o Bogu v mojem življenju, kako živim svoj osebni misijon…in vse ostalo, kar je neposredno povezano z verskim življenjem in odnosom z Bogom.

Objavljamo prispevke, ki navdihujejo in spodbujajo naše medsebojne odnose, o težavah in izzivih povezanih z njimi, osebne izkušnje v odnosih (z možem, ženo, fantom, punco, prijatelji, otroci, pri vzgoji) in lekcije, ki se jih iz njih lahko naučimo. Kako me Bog nagovarja v odnosih in kaj mi sporoča.

Objavljamo članke misijonarjev in prostovoljcev, ki živijo ali delajo v tujini. Če ste med njimi tudi vi, ste dobrodošli, da svoje izkušnje delite z nami. Želimo spoznavati drugačne kulture in to prebrati ‘iz prve roke’.

Objavljamo novice o Operandovih dobrodelnih akcijah (majhnih in velikih), prispevke prostovoljcev, ki delajo z različnimi ranljivimi skupinami ljudi, se od njih učijo in se po njih srečujejo z Bogom. Če ste tudi sami prostovoljec/ka ali pa ste nekoč bili, in bi kakšno pommebno izkušnjo, zanimivo zgodbo ali pričevanje radi podelili z našimi bralci, je ta rubrika mesto za vas.

Objavljamo molitve za najrazličnejše namene, s katerimi se obračamo neposredno k Bogu, se mu zahvaljujemo, ga prosimo in ga slavimo. Mnogi pisci molitev pravijo, da je pisanje takšnega besedila še globlja oblika povezovanja z Bogom, pri čemer je obogaten tako piec kot tudi bralec molitve. Če menite, da tudi sami lahko napišete molitev, vašo lastno, iz srca, potem je ta rubrika prava za vas.