• VEČ INFORMACIJ: 041 802 525

Misijonsko potovanje v amazonsko
divjino!

Enkratna priložnost, da
izkusite misijon, kot le malokdo.

Play Video

Bi odpotovali v Peru in v amazonskem deževnem pragozdu pomagali misijonarjem pri delu s prvobitnimi indijanskimi ljudstvi?

Mnogi od njih belcev niso videli še nikoli v življenju. Tako zanje, kot za vas bi bila to lahko enkratna življenjska priložnost! Skupina bo štela le 7 ljudi. Boste med njimi tudi vi?

Od 27. aprila do 12. maja (čas prvomajskih praznikov)

Kaj vas čaka v Peruju?

V LIMO

Najprej bomo potovali v Limo, glavno mesto Peruja in se srečali s tamkajšnjimi klaretinskimi misijonarji. Misijonar p. Joseph bo pričeval o svoji izkušnji Atalaye in nas dobro pripravil na pot.

NA MISIJON V ATALAYO

Od tam gremo v Atalayo, mesto na pragu amazonskega deževnega pragozda. Spoznali bomo misijonarje, ki obiskujejo staroselske indijanske skupnosti.

6 NOČI V DŽUNGLI

S perujskim misijonarjem p. Enriquejem se bomo odpravili v džunglo in 6 noči preživeli s prvobitnimi plemeni v treh različnih skupnostih ob reki Ucayali.

MED INDIJANCI V AMAZONIJI

Obiskovali bomo njihova bivališča, spoznavali njihove navade, običaje, način življenja in razmišljanja. Tudi sami se jim bomo predstavili.

POMOČ IN DRUŽENJE S STAROSELCI

V vasi jim bomo prinesli osnovna zdravila, ki jih nujno potrebujejo in jih poučili, kako jih je treba uporabljati. Družili se bomo z domačini, igrali nogomet in otroke naučili kakšno ‘slovensko’.

ribolov in sadovi amazonije

Peljali nas bodo na ribolov. Ker je sadja v izobilju, nam bodo postregli s kokosom, bananami in drugimi tropskimi sadovi iz svojih dreves. Jedli bomo z njimi, tako kot jedo sami.

sadili sadna drevesa

V amazonski ‘chakri’ bomo sadili ananas, kokos, pomaranče in drugo sadje, ki bo čez leta za domačine rojevalo okusne sadove.

plavali v naravni laguni

Odpravili se bomo v naravno laguno amazonskega pragozda, v njej plavali, uživali v tropski naravi in ob ognju delili svoja doživetja.

duhovna srečanja ob ognju

Vsak dan bomo imeli tudi duhovna srečanja, prebirali odlomke iz Svetega Pisma in premišljevali ob mislih, ki jih bo z nami delil misijonar.

ŽELITE, DA VAS OBVEŠČAMO O POTOVANJU?

PREDVIDENI STROŠEK za 14 dnevno misijonsko potovanje znaša 1.950 €. Vključuje:

Prevoz

Vse stroške povezane s prevozom (letalo, avtobus, džip in druga možna prevozna sredstva)

Nastanitev in hrana

V predvidenem strošku je upoštevana nastanitev in trije glavni obroki na dan.

Zavarovanje

Zavarovanje za potovanje v tujino.

Mesec priprave

Enomesečno pripravo na misijon (pred odhodom se bomo vsak teden enkrat srečali skupaj, se pripravljali na misijonsko izkušnjo in se povezali kot skupina)

Osnovni tečaj španščine

En mesec tečaja španskega jezika (enkrat tedensko po dve uri)

Darilo: Knjiga 'Bog dela zdaj - po Aziji'

Knjigo Bog dela ZDAJ - Po Aziji: enoletna misijonska izkušnja Silve in Naceta Volčič, ustanoviteljev društva Operanda

Vprašanja in odgovori o potovanju

Če imate nekaj avanturističnega duha, radi raziskujete, spoznavate nove kulture in ljudi in radi potujete v skupini, potem je to vsekakor za vas. Tudi vaše zdravje je pomembno. Če imate kronične bolezni ali obolenja srca, se morate o tem predhodno posvetovati z zdravnkom. Del poti z avtobusom do Atalaye vodi čez Ande (na višini 3.500 m).

Ker društvo Operando ni turistična agencija, stroške prevoza, zavarovanja in cepljenj poravnate sami. Vendar vam bomo pomagali pri izbiri, da bomo potovali skupaj in koristili najbolj ugodne in kvalitetne ponudnike. 

Poleg omenjenih stroškov se poravna tudi strošek priprave na misijon ter strošek hrane in bivanja na misijonu, ki ga po izstavljenem računu plačate društvu Operando. Iz tega naslova bomo v Operandu tudi nakupili zdravila in zdravstvene pripomočke, ki jih bomo iz Atalaye peljali v posamezne indijanske vasi amazonskega pragozda in jih podarili staroselcem. Zelo jih potrebujejo.

Cene prevoza, cepljenja, in zavarovanja so odvisne od pogojev posameznega ponudnika. V Operandu vam bomo svetovali pri izbiri najboljšega:

Predvideni stroški prevoza: Slovenija-Atalaya: 870 €

Predvideni strošek zavarovanja (trojno, 15 dni): 34 €

Predvideni stroški cepljenja (rumena mrzlica): 46 €

Strošek priprave na misijon, strošek bivanja in prehrane v Atalayi in strošek zdravil: 1000 €.

Nakup letalskih kart bomo naredili skupaj, priporočljivo do 1. fenruarja 2019. Zavarovanje in cepljenje poravnate v okviru dogovorjenega roka z vodjem skupine.

Strošek priprave na misijon, hrane in namestitve pa morate poravnati najkasneje do 1. marca 2019, na podlagi izdanega računa iz strani društva Operando.

Za storitve, ki jih plačate posameznim ponudnikom (prevoz, zavarovanje, cepljenja) veljajo pogoji, kot so določeni v njihovih programih. Pri tem vam bomo v društvu Operando pomagali.

V primeru odpovedi potovanja, se strošek priprave na misijon, prehrane in namestitve (1000 €), ki ga plačate društvu Operando, povrne glede na to, kdaj je bila odpoved narejena:

 • do vključno 10. aprila 2019; 50 % celotnega zneska
 • do vključno 20. aprila in kasneje; 30 % celotnega zneska.

Na vaseh, ki jih bomo obiskali in kjer bomo prenočevali, vam ne bo potrebno plačati ničesar (prenočišče in hrana), razen, če boste to želeli sami. Stroške prevoza za izlete, hrano v restavracijah, spominke in podobno, pa plača vsak sam. 

Peru je varna država, tudi tisti predeli Peruja, kamor potujemo, so mirni in varni. Seveda pa je vedno, tako kot na vsakem potovanju, potrebno skrbeti za svojo lastnino in upoštevati navodila odgovornega v skupini.

Ni nujno, je pa zelo uporabno. Prav zato je tečaj španskega jezika del priprave na misijon, ki jo organizira društvo Operando. Naučili se boste dovolj, da boste z domačini lahko izmenjali kakšno besedo.

Na misijonsko pot gremo z namenom, da spoznamo nov svet, novo kulturo in ljudi. Da se duhovno obogatimo in spoznamo delo tamkajšnjih misijonarjev. Ampak tem ljudem morda tudi sami lahko nekaj damo. Podatek o vaši izobrazbi nam bo pomagal razumeti, kakšno znanje imate in na kakšen način bi lahko tudi vi pomagali v tem sicer razmeroma kratkem času 14 dni našega bivanja v Peruju. 

Da. Za to potovanje je obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici, priporočeno proti hepatitisu A in hepatitisu B. Stroške cepljenja morate kriti sami.

Ne, za potovanje v Peru viza ni potrebna.

Da, udeležba na srečanjih pripravljalne skupine je obvezna. Na teh srečanjih se boste dobro pripravili na pot, spoznali ostale udeležence in dobili mnogo koristnih informacij. Če se srečanj ne boste mogli udeleževati, z nami ne boste mogli na pot. Če izostanek ni upravičen, se neudeležba smatra kot odpoved potovanju.

Pripravljalna skupina se začne sestajati 23. februarja 2019 (v soboto), za nadaljna 3 srečanja se bomo usklajevali sproti, da bodo ustrezala vsem.

Pripravljalna skupina se bo predvidoma sestajala v Ljubljani. O natančni lokaciji srečanj vas bomo pravočasno obvestili. 

Seveda. Na pripravljalni skupini boste prejeli podroben program, za vsak dan posebej, čeprav moramo vedno ostati dovolj odprti za presenečenja, kar je tudi svojevrsten čar takšnega potovanja.

Skupino bo vodila izkušena popotnica in prostovoljka Maja Žagar, ki je med drugim delala na misijonu na Madagaskarju in bila koordinatorka zaposlenih prek javnih del in prostovoljcev Karitas v času begunskega vala.

Jedli bomo preprosto hrano, ki nam jo bodo pripravljali naši gostitelji. V Limi bomo prespali v skupnosti misijonarjev klaretincev, v Atalayi bomo prenočevali v sobah za prostovoljce Nopoki (univerza za staroselce), na vaseh pa bomo spali v šotorih.

V pripravljalni skupini se bomo pripravili tudi na možne zaplete. Sicer pa smo vam vedno na voljo, tudi v Peruju bomo z vami izkušeni popotniki, člani ekipe Operando in misijonarji.

ŽELITE, DA VAS OBVEŠČAMO O POTOVANJU?

 • [email protected]
 • Društvo Operando
  Kropa 149 , 4245 Kropa
  Slovenija
 • Številka bančnega računa:
  SI56 0510 0801 4262 678

IMATE VPRAŠANJE? PIŠITE NAM

Sponzor misijonskega potovanja

Društvo Operando © Vse pravice pridržane

X