dostojanstvo

Hvala ti za dostojanstvo!

Molitev na podlagi odlomka 1 Jn 3, 14-24

Gospod, hvala ti, da si danes med nami, da nas kličeš v živ odnos s teboj. Tvoja ljubezen in usmiljenje presega vse kar poznamo.

Hvala ti, ker me poznaš v dno srca. Poznaš mojo revščino, moje napake, ki jih hočem skriti pred teboj, zato, da me ne bi obsodil. Obsodbe, takšne ali drugačne, so postale tako normalni del mojega sveta, da sem pozabila, da ti ne obsojaš.

Tvoje besede: “Tudi jaz te ne obsojam. Pojdi in odslej ne greši več!” (Jn 8, 11) me popolnoma razorožijo. Preplavi me tvoj mir. Odpiram ti svoje srce, da lahko vstopiš vanj. Hvala ti Gospod, ker lahko v miru predam svoje skrbi, grehe in krivice. Ti pa me poslušaš s spoštovanjem in prevzemaš nase moja bremena. Hvala, ker obnavljaš moje dostojanstvo. Hvala ti Gospod, ker želiš, da ima vsak izmed nas takšno dostojanstvo.

Gospod danes ti še posebej izročam vse tiste, ki so jih težave tega sveta potisnile ob tla, odrinile na rob. Podari jim novo dostojanstvo, da ga bodo izkušali v vsej polnosti. Prosim, uporabi nas, da ti bomo pomagali uresničiti tvojo besedo. Amen.

Aktualna donacija

Na področju Chocója, kjer delujejo kolumbijski misijonarji klaretinci, divja vojna. Najhujše žrtve vojne niso vojaki, ampak tam živeče skupnosti Indijancev in Afro-kolumbijcev. Kliknite gumb ‘Darujte zdaj’ in si preberite več.

1.435€ od 2.000€ zbranih
Podprimo misijonarje v Kolumbiji

Podprimo misijonarje v Kolumbiji

1.435€ od 2.000€ zbranih

Na področju Chocója, kjer delujejo kolumbijski misijonarji klaretinci, divja vojna.

Na eni strani ilegalni gverilci, na drugi strani vlada s svojo vojsko in policijo.

Najhujše žrtve vojne niso vojaki ampak tam živeče skupnosti Indijancev in Afro-kolumbijcev.

Vsak dan se poroča o novih žrtvah na teh ozemljih. V gozdovih, kjer živijo domorodci, jih ilegalna vojska preganja iz njihovega ozemlja; požiga jim domove, mori moške, posiljuje ženske, bombardira hiše, da se le umaknejo iz tega teritorija in se preselijo drugam - kajpak tja, kjer je zemlja revna in kjer so pogoji za bivanje osiromašeni.

Ljudje bežijo iz svojih domov v naselje Riosucio, kjer živijo v skrajni bedi, revščini, obupani, ker se ne morejo vrniti domov. Tem ljudem želijo misijonarji pomagati, a žal pogosto tudi njim manjka sredstev za učinkovito delo in pomoč.

Zanje želijo obnoviti knjižnjico v misijonu, jim urediti prostor za glasbene in gledališke dejavnosti, kjer bodo mladi spet prišli v stik s svojimi koreninami in kulturo.

Predvsem pa zbirajo denar za avto, s katerim bi se lahko prebijali do težko dostopnih skupnosti v okolici Riosucia.

Več o razmerah v tem delu kolumbije si lahko preberete tukaj.

Obračamo se k vam, v upanju, da jim bomo skupaj lahko pomagali, kolikor je v naši moči.

Hvala za vsak evro namenjen misijonarjem v Chocóju ter ljudem, s katerimi živijo in delajo.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Varen način plačila preko SSL enkripcije.

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 20,00€

KAJ PA VI MISLITE?

Vaš komentar na prispevek je dragocen. Tako za nas kot za vse ostale, ki so prispevek prebrali. Podelite z nami svoje misli, ideje in mnenja. Drugi bodo vaš komentar lahko všečkali in nanj odgovorili, predvsem pa, več komentarjev kot boste objavili v prispevkih, boljšo značko si boste zaslužili. Prvo dobite že z desetimi objavljenimi komentarji!

ZADNJE MOLITVE IN MEDITACIJE

Bodi ob vzglavju trpečih

Marija, Jezusova mati, dobro pozna trpljenje človeka. Tudi sama ga je izkusila, še najgloblje takrat, ko je pod križem nemočno gledala trpečega in umirajočega sina.

Preberi >>

Naj živim z nasmehom

Gospod, toliko jih je trpečih v današnjem svetu in tako malo teh, ki vedo pozabiti na bolečino. Želim biti Svetloba, ki odseva iz tvoje Luči

Preberi >>