Pomoč otrokom in družinam v Navotasu

Donacijski cilj je 500 €
62% že darovano/186 € do cilja
Darujte zdaj

Navotas je eno najbolj ekonomsko in socialno šibkih področij v Manili (Filipini). V tej regiji živi več kot 250.000 ljudi, v severozahodni četrti Manile, čisto ob obali. V letu 1970 je na stotine družin iz Samarja, Leyte in Bicolsa na to območje pribežalo zaradi tajfuna.

Našli so veliko zapuščeno smetišče med Manila Bay in pokopališčem in se nelegalno naselili na tem ozemlju. Kot si lahko predstavljate, so kmalu prevladali kriminal, alkohol in odvisnost od drog, medtem ko skrb za higieno in zdravstvena oskrba praktično nista obstajali. S pomočjo organizacije PPF, so se stvari začele počasi, zelo zelo počasi, izboljševati.

Revna bivališča v Navotasu kooridinirajo člani fondacije Pag-aalay ng Puso (”Darilo srca”), neprofitna organizacija, ki je začela delovati leta 1988 in katere poslanstvo je pomagati graditi človeške pogoje v najrevnejših sektorjih Navotasa. Poleg programov socializacije fondacija PPF nudi izobraževanja na področju vrednot, pomoč pri poučevanju, promocijo zdravja, izobraževanja, ekonomskih veščin.

Več o Navotasu in razmerah, v katerih živijo ljudje >>

Z donacijo boste pomagali fondaciji Darilo srca za izvajanje projektov namenjenih ljudem v barakarskih naseljih ob obali Manile.

>