Donacije za skupnost Barka v Litvi

Donacijski cilj je 411 €
100% že darovano/0 € do cilja
Darujte zdaj

Skupnost Barka v Litvi, kjer skupaj živijo osebe z motnjo v duševnem razvoju in njihovi asistenti, se je rodila pred 12. leti, iz močne želje mladih ljudi, da pomagajo prizadetim osebam do lepšega in bolj kvalitetnega življenja.

Preden se je skupnost dejansko odprla, so kar 10 let skupaj molili v ta namen, dokler niso bili pogoji za odprtje izpolnjeni, odločitev pa dozorela.

Dolga leta so živeli v stari, neobnovljeni leseni hišici. kasneje pa so s pomočjo evropskih sredstev zgradili nov objekt, v katerem danes živi enajst oseb, od tega pet fantov in deklet z motnjo v duševnem razvoju in šest asistentov.

80% finančnih sredstev prejemajo od države, za stroške bivanja prizadetih oseb, 20% pa morajo zagotoviti sami oziroma s pomočjo dobrotnikov in donacij.

Medtem, ko je finančnih virov za življenje oseb z motnjo dovolj, pa denarja pogosto zmanjka za praktične stvari, ki jih država ne financira.

Rimas, odgovorni za skupnost je dejal, da trenutno potrebujejo denar za nakup kosilnice za košnjo travnate površine okrog hiše, nakup treh koles, ki so bile skupnosti ukradene minulo poletje in za namestitev tabernaklja v kapeli, ki ga je nadškof že odobril.

V Operandu želimo prispevati nekaj denarja in jih podpreti pri teh načrtih. Bi nam pomagali?

Vsak vaš prispevek, pa čeprav majhen, bo prišel zelo prav!

>