Tempelj tvojega Duha

Molitev po odlomku 1 Kor  6,19-20

Tempelj tvojega duhaKo sem se enkrat v Rimu peljala v nabito polnem metroju, se me je dotaknilo spoznanje o naši ranljivosti in različnosti hkrati. Običajno imamo v javnosti večji intimni krog, v tistem trenutku pa sem se nekako počutila bolj povezano z drugimi. Preko svojega telesa.

Imamo torej telo, živo, in toliko različnih sposobnosti. Preko njega gradimo odnose z drugimi – s pogledi, dotiki, gestami, besedami. Naše lastnosti nas delajo posebne. Kakšna lepota in hkrati skrivnost vsakega izmed nas!

V Cottolengu, ko pomagam ostarelim osebam, se je to dojemanje le še bolj poglobilo. Fizična krhkost teh ljudi me sili, da postajam bolj pozorna, nežna, obzirna do drugih. Čutim namreč, kakšno notranjo moč, ljubezen in potrpežljivost potrebujejo že ob preprostih opravilih, kot so oblačenje, hranjenje, umivanje…

Vse se torej začne pri našem telesu.

Gospod zahvaljujem se ti za telo, ki si mi ga podaril. Pokaži mi, kako lahko preko njega odkrivam tvojo voljo. Nauči me, da ga bom prav uporabljala. Tako se bom še bolj povezala z drugimi in s Teboj.

Nauči me uporabljati tudi oči in ušesa moje duše, da te bom bolje slišala, začutila in resnično postala tempelj Tvojega duha.

Preberite tudi

2 Responses

  1. Karin

    Draga Silva,

    kako lepo napisano…..se strinjam Silva, da moramo biti hvalezni za telo, saj je dar in ni nic samo po sebi umevno. Danasnja druzba se ukvarja le z izgledom, estetiko, lepoto…kaj pa dusa, duh…koliko se ukvarjamo s tem? Verjamem, da ce ni miru v dusi, ce ni nahranjena, potem tudi telo ne funkcionia…in dananasnji clovek bi rad na vse mogoce nacine ustavil in preprecil staranje na vsakem koraku…naj povem anekdoto…nekega ameriskega plasticnega kirurga so v nekem intervjuju vprasali kaj on sam meni o lepotnih operacijah…njegov odgovor je bil…Da ni bilo se nikoli dobro za Bogom “popravljati”..☺.zato, bodimo hvalezni za telo, saj je ustvarjeno po Bozji podobi, in seveda redno skrbimo za “spa duse☺”, kot jaz rada recem mesecni spovedi…

    blagoslova in objem

    Karin

Leave a Reply

>