VSAK DAN ENA BOŽJA OBLJUBA NA VAŠEM EMAILU!

Vpišite svoje podatke in že jutri boste prejeli prvi email s citatom iz Svetega pisma.

cover

S pogledom v Sao Paulo

Šmarje pri Jelšah
Lepote Slovenije – Šmarje pri Jelšah (vir: Wikipedia)

Če sva lansko leto Veliko noč praznovala v zraku, na različnih letalih iz Bruslja v Manilo, sva praznik letos doživela tako kot se to spodobi – doma in z ljudmi, ki so nama blizu.

Najin dom že dve leti, odkar pač potujeva, ni več stanovanje v Kranju, pač pa sva nenehno razpeta med Kropo na Gorenjskem in Šmarjem pri Jelšah na Štajerskem.

Kadar imava obveznosti v Kranju in Ljubljani, naju gostita prijatelja Barbara in Denis, ki tudi sicer veliko prispevata k delovanju društva; pomagata po svojih močeh in se predvsem vedno potrudita, da imava res dobre pogoje za delo. Bogu hvala za takšne prijatelje!

Večji del časa pa sicer preživiva na Štajerskem, pri Silvinih starših, kjer imava več kot odlične možnosti za dober počitek in kjer naju Silvina mama Marija razvaja z odlično domačo hrano in neusahljivo dobro voljo.

Lucas Marandi
Benglaski misijonar Lucas Marandi naju pričakuje v Sao Paulu.

K misijonarju Lucasu v Sao Paulo

Zdaj, po več kot enem mesecu bivanja v Sloveniji, sva spet lahko dobro vdihnila, zbrala vtise potovanja po Aziji, ki so še lep čas prihajali za nama (pravzaprav še vedno prihajajo) in svoj pogled začela upirati v Južno Ameriko, naslednjo misijonsko destinacijo.

Misijonar Lucas Marandi je sicer Bengalec, član redovne skupnosti Ksaverijani, tako kot pater Riccardo, ki naju je gostil v Bangladešu.

Lucasa sva spoznala, ko je na misijonu obiskal svojega sobrata Riccarda. In takoj ko nama je povedal, da deluje na misijonu v Sao Paulu, sva zastrigla z ušesi in ga zasula z vprašanji. Južna Amerika je bila namreč že takrat predvidena kot naslednja točka najinega potovanja.

Z Lucasom smo od takrat ostali v stiku in vsake toliko pošlje sporočilo, kdaj naju končno lahko pričakuje v skupnosti. Tako kot on, tudi midva že komaj čakava, da ga obiščeva in spoznava njegovo delo. O Braziliji, Sao Paulu in Lucasovem misijonu bom sicer več pisal v enem od naslednjih člankov.

Odhod sva prestavila za en mesec

Najprej sva načrtovala, da se bova na pot odpravila že v sredini aprila, ampak zdaj, ob vseh obveznostih, ki jih morava še postoriti doma, sva pot odložila na sredino maja in si tako namenila še nekaj dodatnega časa za pripravo  – formalno, fizično in duhovno.

Bog dela zdaj! Po Aziji

V tem času, ko sva v Sloveniji, sva se s Silvo posebej posvetila pripravi najine druge knjige, v kateri opisujeva nedavno potovanje po Aziji – od Filipinov, Vietnama, Laosa, Tajske in Burme, do Bangladeša in Indije. Medtem je prva knjiga, Bog dela zdaj! Po Evropi, ki je izšla lansko leto pri založbi Družina, še vedno na voljo na tej spletni strani.

Nova knjiga, Bog dela zdaj! Po Aziji, pa bo izšla prav v teh dneh in jo bova prvič predstavila že jutri (11. aprila) na Rakovniku, kjer ekipa Deli Jezusa organizira najino pričevanje o poti minulega leta. Še posebej bova izpostavila tiste lekcije in nauke, ki nama jih je Bog pripravljal v vsaki državi in vsakem misijonu posebej. Veliko stvari je, ki se jih lahko naučimo od bratov in sester v tem delu sveta! Jutri ob 19. uri torej. Več o pričevanju si lahko preberete tukaj.

Operando Plus

Operando Plus
Portal za vse, ki si želijo globlje

Sicer pa smo v tem času tudi na spletni strani poskrbeli za nekaj novosti. Operando Plus je projekt, ki bo odslej živel in se razvijal na samostojnem spletnem mestu plus.operando.org.

Na tem portalu so na enem mestu zbrani izdelki, ki so doslej nastajali v okviru društva, od elektronske knjige do spletnih meditacij. Postopoma bomo dodajali tudi knjige drugih krščanskih založb, unikatne izdelke in še veliko več.

Bog dela zdaj - po Aziji
Nova knjiga – izšla bo v naslednjih dneh!

Operando Plus lahko obiščete že zdaj. Če si denimo želite prenesti brezplačno elektronsko knjigo ali dostopati do spletnih meditacij, je dovolj, da se registrirate na stran. Če ste morali do zdaj vsakič znova vpisovati svoje podatke, ko ste si želeli ogledati spletne meditacije, boste odslej do njih dostopali brez vsakokratnega vpisovanja.

Za člane portala bomo tudi kasneje pripravljali brezplačne vsebine, zato vas vabimo, da se registrirate že danes.

Midva se torej intenzivno pripravljava na novo misijonsko izkušnjo. Vesela sva, da bomo na pot, tako kot doslej, stopili skupaj. Komaj čakava, da bova z vami delila najine prve izkušnje iz misijona v Sao Paulu.

Operando – Bog dela zdaj!

Nace Volčič

DELITE ČLANEK S PRIJATELJI NA FACEBOOKU 0

AKTUALNA DONACIJA

V društvu Operando delujemo zavzeti prostovoljci, ki nam ni vseeno za družbo v kateri živimo. Revščina, lakota in beda so neopravičljivi. Verjamemo, da je naš svet lahko lepši in boljši. Po svojeh močeh želimo k temu prispevati.

2.923€ od 5.000€ zbranih
Donacija društvu Operando
2.923€ od 5.000€ zbranih

V društvu Operando delujemo zavzeti prostovoljci, ki nam ni vseeno za družbo v kateri živimo. Revščina, lakota in beda so neopravičljivi. Verjamemo, da je naš svet lahko lepši in boljši. Po svojeh močeh želimo k temu prispevati.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe.

Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Spletna stran in vse kar vam nudimo brezplačno, v resnici stane.

Tudi pot, ki jo Silva in Nace Volčič potujeta po svetu, kjer prostovoljno pomagata v skupnostih in misijonih, ni najcenejša. Stroški njunega prevoza na misijone plačujemo iz računa društva Operando, ki pa je odvisen od donatorjev, sponzorjev, podpornikov in vseh drugih, ki želijo prispevati svoj del pri našem poslanstvu.

Vaš dar za Operando torej ni dar za koristi članov in prostovoljcev, pač pa se v celoti nameni za razvijanje novih projektov, za poplačilo rednih stroškov: vzdrževanje spletne strani, računovodstvo in stroškov poti naših prostovoljcev.

Vemo, da tudi vam ni vseeno. Zato vas spodbujamo, da podprete naše delo in nam omogočite, da se še naprej prizadevamo za socialno najšibkejše v naši družbi.

Spodaj lahko izberete med tremi vrstami plačila: preko položnice, preko kreditne kartice ali preko Paypala. Po uspešni transakciji preko Paypala ne pozabite klikniti povezave 'Back to website' (nazaj na stran), sicer se transakcija ne bo zaključila, donacija pa ne bo poslana.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 20,00€

PREBERITE SI TUDI