Pogled na preteklih 365 dni

Vedno bolj se zavedam, da je vsak nov dan darilo, ki mi ga naklanja Bog. A v resnici ne vem, koliko jih je še pred mano.

Način, kako preživim posamezni dan odraža to, kako močno sem povezana z Njim.

Povabim te, da se Gospodu skupaj zahvaliva za preteklih 365 dni, za vsakega posebej.

Ko sem pripravljala tole molitev, sem bila v kapeli in prisluhnila Jezusu. V srcu sem kmalu zaslišala njegovo vprašanje:

„Ali me ljubiš?“

Seveda, v tem je bistvo vsega! Ljubiti. Z vsem srcem. Vsak dan. To je edino, kar nas resnično napolni s pravim življenjem in vsak dan naredi poseben.

Tudi tebi Jezus postavlja enako vprašanje: „Me ljubiš?“

Odgovori mu na svoj način in dopusti, da te v spominu popelje nazaj. Dopusti, da te osvobodi vsega, kar ti onemogoča, da bi v novo leto vstopil svobodnejši.

Moliva skupaj:

Gospod, hvala Ti za tvojo neizmerno in gorečo ljubezen, ki jo polagaš v najini srci, da bi ljubila vse ljudi, ki nama jih pošiljaš na pot.

Prosim Te, da blagosloviš vse posameznike, ki sem jih v tem letu srečala in so molili zame ali mi na kakršen koli način pomagali.

Prosim Te za moje sovražnike in nasprotovalce. Usmili se jih in odpri njihova srca, da bodo lahko sprejeli Tvojo ljubezen.

Zahvaljujem se Ti za vse, kar sem lahko v tem letu naredila dobrega. Blagoslovi me z novimi močmi, navdihi in priložnostmi za dobra dela.

Hvala, ker si tako usmiljen do mene v trenutkih, ko sem šibka in nemočna.

Hvala za Tvoje odpuščanje, ko si mi dal priložnost, da pričnem znova.

Gospod, hvala Ti za vsak dan preteklega leta, da si bil z menoj!

Amen.

p.s.: Delite molitev tudi z drugimi, da doseže čim več ljudi in podelite z bralci svoje misli in želje v komentarju spodaj.

Preberite tudi