Naj delam in darujem z ljubeznijo

molitevMati Tereza je živela svoje življenje svetniško, iz globoke zvestobe in ljubezni Bogu. Poznamo jo po neštetih dejanjih ljubezni do najbolj ubogih. Prav tako pa po številnih molitvah in mislih, ki so del njene bogate zapuščine svetu.

Tokrat te povabim k premišljevanju ene izmed njenih globokih misli. Mogoče ti bo pomagala pogledati na delo in darovanje na nov način. Vsekakor nekaj, kar je v današnjem času hitenja in materialističnega pogleda na svet še kako dobrodošlo.

Dopusti, da se te dotakne njeno sporočilo:

Ne gre za to, koliko delamo,
temveč za to, koliko ljubezni vlagamo v svoje delo.

Ne gre za to, koliko dajemo,
temveč za to, koliko ljubezni
vlagamo pri svojem dajanju.

(Mati Tereza)

Izberi poljubno časovno obdobje: mogoče mesec, teden ali samo dan tvojega življenja in razmisli, na kakšen način si deloval v tem času.

delo-ljubezniPomisli na delo doma, v službi, pri študiju. Torej tistega, čemur namenjaš največ pozornosti. Ker smo si različni, bo zgodba seveda za vsakega drugačna.

Koliko je bilo tvoje delo prepleteno z ljubeznijo, koliko pa z drugačnim motivom – s strahom, skrbmi, želje po ugajanju? Kako pa Bog gleda na tvoja dejanja?

Podobno kot za svoje delo, zdaj poglej svojo naravnanost pri darovanju. Kdo so bili ljudje, ki so bili deležni tvoje podpore – si jim dal kakšno stvar, ki so jo potrebovali ali si mislil, da jo potrebujejo? Si jim namenil spodbudo, ki je bila primerna trenutku? Kaj so bili tvoji motivi za darovanje? Kako Bog gleda na tvoje dejanja?

V tišini prisluhni, kaj ti želi povedati Bog.

Gospod Jezus, prosim Te, da bi delal vse stvari z ljubeznijo. Daj mi modrost, da bom vedno vršil dejanja, ki bodo v dobro skupnosti in bom z njimi gradil Tvoje kraljestvo. Prosim za globoko zavedanje, da vsi navdihi, uspehi in priložnosti prihajajo od Tebe. 

Hvala Ti, da rastem skozi moje delo v odnosih, intelektualno in duhovno. V meni utrdi zavest, da je vsako delo častno. Hvala, ker mi daješ delo – v službi in doma. Daj, tudi medtem ko delam, čutil Tvojo navzočnost in ostanem povezan s Teboj.

Hvala za vse priložnosti, ko me učiš darovati z brezpogojno ljubeznijo. Blagoslovi moje roke, da bodo vedno lahko ponudile, kar potrebuje drugi.

Amen.

Sveta Mati Tereza, prosi za nas!

Preberite tudi

Leave a Reply

>